Seimo Etikos komisiją prašo įvertinti Petro Gražulio veiklą

Politika

Parlamentaras Kęstutis Masiulis kreipėsi į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją, kad būtų įvertinta, ar Gargžduose išrinktas Seimo narys Petras Gražulis nesupainiojo viešųjų ir privačių interesų įdarbindamas savo padėjėja Patriciją Pochomovaitę, su kuria jį siejo artimi santykiai.

Kęstutis Masiulis ir Petras Gražulis

„Valstybės tarnybos įstatymas, Politikų elgesio kodeksas ir kiti teisės aktai neleidžia pavaldžiais darbuotojais įdarbinti asmenų, su kuriais sieja artimi santykiai. Kaip dabar aiškėja iš viešos informacijos ir liudijimų, kad su savo padėjėja poną Gražulį siejo artimi santykiai ir net buvo vedamas bendras namų ūkis. P. Gražulis Seime dirba jau daugybę kadencijų, todėl tikrai gerai žino šią teisinę normą, bet vis tiek ją pažeidė. Toks akibrokštas yra visiškas dugnas. Diskredituojamas ne tik jis asmeniškai, bet visas Seimas ir visa valstybės tarnyba“, – pranešime cituojamas K. Masiulis.

Žiniasklaida paviešino buvusios Seimo nario Petro Gražulio padėjėjos P. Pachomovaitės liudijimą, kad ji „su P. Gražuliu gyvenusi nuo 2013 iki 2015 metų“. Padėjėja Seime ji dirbo 2014-2016 m.

„Labai apmaudu, kad toks patyręs Seimo narys, daug kartų išrinktas į parlamentą, savo asmeninius interesus iškelia aukščiau rinkėjų ir valstybės atstovavimo. Tos visos nesibaigiančios istorijos iš jo veiklos žemina visus viešojo administravimo darbuotojus ir ypač griauna parlamento prestižą, todėl ne tik teisėsauga, bet ir pats Seimas turi įvertinti P. Gražulio veiksmus ir nuo jų atsiriboti“, – sako K. Masiulis.

Pernai metų gruodį Seimas generalinio prokuroro Evaldo Pašilio prašymu panaikino P. Gražulio teisinę neliečiamybę. Specialiųjų tyrimų tarnyba jam yra pareiškusi įtarimus piktnaudžiavimu.

1 Comment

  1. Sudas

    ta etikos komisija. Kap ir sudas ta Gražulio istorija. Nieks iš nieko. Konservai nusprendė patvarkyt visam laikui Petra ir todėl dabar tampo kap žydas varlę. Kada ateina geriausias laikas susidorot su savo priešais ir oponentais?Tik tada kai esi valdžia ir kada vyriausybė yra tavo. Ka dabar ir daro liberalkonservatoriai

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika

Petras Gražulis vadovaus Donaldo Trumpo rinkiminiam štabui Lietuvoje

Iš Seimo narių per apkaltą pašalintas Gargžduose išrinktas Petras Gražulis praneša kartu su Amerikos lietuvių bendruomene, remiančia kandidato į JAV ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

ELTA

Vaiko teisių gynėjai susitiko su P. Gražuliu ir jo dukra dėl dalyvavimo „Auksiniuose svogūnuose“

Buvęs Seimo narys Petras Gražulis pirmadienį Palangoje su dukra lankėsi pas vaiko teisių apsaugos specialistus. Kaip nurodo Vaiko teisių apsaugos ...
2024-04-08
Skaityti daugiau

Politika

Teismas atmetė P. Gražulio skundą dėl jo registravimo kandidatu prezidento rinkimuose

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) trečiadienį atmetė Petro Gražulio skundą dėl Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) sprendimo, kuriuo buvo atsisakyta jį ...
2024-02-28
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This