Dėl Atgimimo aikštės architektūrinio konkurso

Mums rašo

Benas Volodzka, Klaipėdos miestiečių draugijos valdybos pirmininkas
2021-01-19

Komentarų: 6

Klaipėdos miestiečių draugija nepritaria daug abejonių keliančiam Klaipėdos miesto Atgimimo aikštės rekonstrukcijos projektui, kurio įgyvendinimo metu būtų įrengiama požeminė automobilių saugojimo aikštelė. Įgyvendinus šį investicinį projektą būtų užkirstas kelias senosios Klaipėdos (Mėmelio) Biržos gatvės su abipus jos stovėjusiais pastatais atkūrimui.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Atkreipiame dėmesį, kad projektas bus realizuojamas paveldosauginiu požiūriu jautrioje Klaipėdos istorinėje miesto dalyje, vad. Naujamiesčiu.

Klaipėdos miestiečių draugija palaiko Lietuvos architektų sąjungos Klaipėdos apskrities organizacijos valdybos  nuomonę, kuria buvo išreikštas nuogąstavimas, kad nėra organizuojamas architektūrinis konkursas viešojo intereso požiūriu reikšmingo objekto projektavimo atveju, kaip numato Lietuvos Respublikos architektūros įstatymas ir Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos 2018 07 26 d. sprendimas Nr. T2-I68.

Esame susirūpinę, kad anksčiau kilusio viešojo intereso pagrindu nebuvo atsižvelgta į visuomenės išreikštą nuomonę, taip pat  pažeidžiamos Lietuvos, ES, tarptautinės teisės nuostatos ginančios suinteresuotos visuomenės įtraukimą į planavimo procesą, skaidrumą.

Tik primename, kad Atgimimo aikštė – tai reprezentacinė Klaipėdos miesto aikštė, kuri sujungia bendruomenę, pažymint svarbiausias šalies ir miesto šventes – Vasario 16-ąją, Kovo 11-ąja, Valstybės dieną. Todėl jos plėtrai ir akcentams turi būti skiriamas išskirtinis dėmesys ir privaloma diskusija su visuomene dėl jos ateities planų.

Apgailestaujame, kad miesto savivaldos atstovai neinicijavo susitikimo su visuomene ir nebuvo imtasi geranoriško bendradarbiavimo–kaip būtų galima atsižvelgti į visuomenės kilusį viešąjį interesą.

Raginame atsižvelgti į kitą egzistuojančią požeminės automobilių aikštelės alternatyvą–įrengti automobilių stovėjimo vietas Danės g. prie Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro.

Tikimės nuoširdaus ir konstruktyvaus bendradarbiavimo.

Kreipimasis į Klaipėdos merą, Savivaldybės administracijos direktorių ir miesto Tarybos narius

6 Comments

  1. O

    kas čia tas naujai užgimęs orakulas po smerčiaus nusiperst užmiršęs. 15 metų vyksta diskusijos ir jau iš vystyklų „užaugo” dar vienas paveldo fotosesijų gelbėtojas. Kaži ar kokią vinį nors įkalti moka.

    Reply
  2. Stebėtojas

    Svarstykite dar 10 metų.

    Reply
  3. pirmyn

    Greičiau tegu tvarko tą aikštę, nusibodo tos niekinės diskusijos. Yra projektas ir dirbam, ko čia tempti gumą. Visiems niekada neįtiksi, visada išlįs visokių Pylypų iš kanapių, kuriems bus blogai.

    Reply
  4. Miestietis

    Tempiamas laikas. Kiek dar laiko ši apgriuvusi aikštė darkys Klaipėdos vaizdą? Atsibudo visuomenininkai?

    Reply
    • O tau

      geriau išmesti milijonus ir vis tiek aikštė (tik jau nauja) darkys Klaipėdos vaizdą?

  5. Gana nusikalbėti į lankas

    O kur ten prie to muzikinio teatro beįrengsi tas aikšteles? Po teatru tai neįmanoma, o šalia tai irgi vargu ar kas gausis. A tei reikia dar statybas padaryti ir atstatyti istorinį pastatą, kuriame bus įrengta nauja maxima?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Nuomonės

Metai prie Klaipėdos valdžios šturvalo: sėkmės ir nesėkmės

Sėkme reikėtų vadinti pastangas darbuotis atnaujinant daugiabučių namų kiemus, ugdymo įstaigas ir jų aplinką – dėmesio anksčiau tam tikrai stokota. ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Miestas

Sulaukta penkių pasiūlymų Atgimimo aikštei rekonstruoti

Klaipėdos savivaldybė praneša, jog ketvirtadienį atplėšti vokai su pasiūlymais konkursui dėl Atgimimo aikštės rekonstrukcijos su požeminės automobilių saugyklos įrengimu: gauti ...
2024-03-07
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Savivaldybė galės tęsti Atgimimo aikštės rekonstrukcijos konkursą

Klaipėdos apygardos teismas atmetė ir dar vienos statybos bendrovės ieškinį dėl Atgimimo aikštės rekonstrukcijos konkurso. Prieš porą savaičių šis teismas ...
2024-02-28
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This