Trukdant vykdyti aplinkos apsaugos kontrolę gresia bauda

Regionas

Aplinkos apsaugos departamentas praneša, kad Klaipėdos aplinkosaugininkai, vykdydami reidą Kretingos rajone, sustabdė įtartiną automobilį. Nesutikusiam su automobilio patikra vairuotojui gresia bauda nuo 80 iki 780 eurų.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Incidentas įvyko kai Klaipėdos gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai, berašydami administracinių nusižengimo protokolą medžiotojui už Medžioklės įstatymo pažeidimus, pamiške pastebėjo pravažiuojantį įtartiną visureigį. Kilus įtarimams, kad tai gali būti neteisėta medžioklė buvo priimtas sprendimas sustabdyti ir patikrinti transporto priemonę.

Anot pranešimo, aplinkosaugininkai sustabdė automobilį mėlynos spalvos švyturėliais, kadangi jau buvo tamsusis paros metas. Pareigūnai vairuotojui prisistatė parodydami tarnybinį pažymėjimą, taip pat vilkėjo ir aplinkosaugos pareigūnų uniformą. Kad patikrintų vairuotoją aplinkosaugininkai paprašė atidaryti bagažinę bei parodyti kas yra automobilio viduje. Asmuo atsisakė paklusti tokiems pareigūnų reikalavimams, nesutiko pateikti asmens dokumento.

„Vairuotojas vis tvirtino, kad jį sustabdė be pagrindo ir, kad aplinkosaugininkai neturi jokių teisių tikrinti jo transporto priemonę. Asmens elgesys buvo agresyvus bei konfliktiškas, todėl į pagalbą pasitelkėme policijos pareigūnus. Jiems atvykus, asmuo toliau aiškino, kad aplinkosaugininkai neturi jokių teisių jį tikrinti, todėl jis atsisako bendrauti. Toks elgesys trukdė pareigūnams vykdyti aplinkos apsaugos kontrolę“,– pranešime cituojamas Klaipėdos gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos viršininkas Vitalis Marozas.

Policijos pareigūnai nustatė vairuotojo tapatybę, jam buvo surašytas administracinio nusižengimo protokolas už trukdymą vykdyti valstybinę aplinkos apsaugos kontrolę. Už šį pažeidimą jam gresia bauda – nuo 80 iki 780 eurų.

Aplinkos apsaugos departamentas primena, kad Aplinkos apsaugos valstybinės kontrolės įstatymas nurodo, kad pateikę tarnybinį pažymėjimą aplinkosaugininkai, netrukdomi gali patekti (įeiti, įvažiuoti) į visų įmonių, įstaigų, organizacijų, ūkių, karinių dalinių, pasienio ruožo bei privačias teritorijas ir jose esančius objektus (statinius, įrenginius, patalpas ir kt.), kitus ūkinės veiklos objektus ir tikrinti, ar juose laikomasi aplinkos apsaugą ir gamtos išteklių naudojimą reglamentuojančių įstatymų ir kitų teisės aktų reikalavimų. Taip pat jie gali sustabdyti ir apžiūrėti įtariamų asmenų transporto priemones, atlikti asmens apžiūrą ir daiktų patikrinimą, paimti daiktus ir dokumentus, apžiūrėti įvykio vietą, naudoti mėlynos spalvos švyturėlius.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Jau galima balsuoti už Kretingos rajono gyventojų iniciatyvas

Nuo antradienio, kovo 19 d., iki balandžio 4 d. Kretingos rajono gyventojai jau gali balsuoti už labiausiai patikusias iniciatyvas, skirtas ...
2024-03-19
Skaityti daugiau

Regionas

Kretingos rajone dingo 26 kelio ženklai

Kretingos rajono policijos pareigūnai narplioja neįprastos vagystės aplinkybes. Pirmadienį policija sulaukė vienos uždarosios akcinės bendrovės pareiškimo, kuriame nurodoma, kad nuo ...
2024-03-19
Skaityti daugiau

Aplinkosauga, Svarbu

Už degusias atliekas – beveik 20 tūkst. eurų sąskaita

Pirmos instancijos teismas patvirtino, kad aplinkosaugininkai pagrįstai paskyrė beveik poros dešimčių tūkstančių baudą atliekas Klaipėdos rajone, Aukštkiemių kaime, tvarkančiai bendrovei ...
2024-03-06
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This