Klaipėdos gatvių valytojams – tūkstantinės baudos

Miestas, Svarbu

Klaipėdiečių pastarosiomis dienomis dėl prastai valomų gatvių keiksnojami kelininkai sulaukė kirčio ir iš Klaipėdos savivaldybė. Ji skyrė tūkstantines baudas.

Nevalytos ar prastai nuvalytos gatvės yra šių dienų Klaipėdos realybė. Palmiros Mart nuotr.

Miesto tvarkymo skyriaus specialistai visą antradienį tikrino, kaip yra nuvalytos miesto gatvės, nes po smarkaus snygio vienas po kito pasipylė klaipėdiečių pranešimai, jog gatvės yra neišvažiuojamos, slidžios.

Konstatuota, jog kelininkai dirbo nepakankamai gerai, todėl trečiadienį Klaipėdos savivaldybėje nuspręsta juos nubausti.

Ir pietinę miesto dalį valančiai bendrovei „Vakarų švara“, ir šiaurinę dalį prižiūrinčiai įmonei „Ecoservis Klaipėda“ skirtos po 2000 eurų siekiančios baudos.

Sankcijų sulaukė ir visame mieste šaligatvius bei viešąsias erdves prižiūrinti bendrovė „Klaipėdos želdiniai“. Jai už netinkamą pietinės miesto dalies valymą skirta 450 eurų bauda, už šiaurinės – 300 eurų.

Anot Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo Andriaus Dobranskio, trečiadienį Viešosios tvarkos specialistai tikrina, kaip yra išvalyti daugiabučių namų kiemai, nes tuo pasirūpinti turi administratoriai. Jei bus nustatyta pažeidimų, administratorių taip pat laukia baudos.

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas antradienį savo „Facebook“ paskyroje kelininkus ir gyrė, ir barė.

„Nors šįkart snigo ilgai ir gausiai – po beveik paros baigė snigti tik paryčiais, o kelininkai dirbo išties intensyviai, pagrindines gatves per parą valė ir barstė net po 9-10 kartų, nemažai dėmesio skirta ir šalutinėms, dalis ruožų liko nenuvalyta. Atlikus patikrinimą šiaurinėje miesto dalyje nustatyta, jog valant mechanizuotai gatves, užverčiamos viešojo transporto stotelės Kretingos, Liepų, Joniškes gatvėse, ant Mokyklos gatvės viaduko. Nenuvalyta gatvė Smiltynėje, automobilių aikštelė ties senąja perkėla, kelias į Jūrų muziejų. Nepilnai nuvalytos ar visai nevalytos Pušyno, Geležinkelio, Švyturio gatvės. Kai kuriose gatvėse matosi provėžos, suvažinėtas sniegas. Pietinėje miesto dalyje taip pat užfiksuotos užverstos viešojo transporto stotelės: Minijos, Taikos pr., Smiltelės, Jūrininkų pr. Blogai nuvalytos sankryžos: Taikos pr. – Agluonos, Minijos – Agluonos, Taikos – Dubysos. Lėtėjimo ir greitėjimo juostose susikaupęs sniegas, slidu, neužtikrintas saugus eismas. Tiek šiaurinę, tiek pietinę dalį prižiūrintiems rangovams bus skirtos baudos. Taip pat pastebima, kad situacija gera ir ne visuose daugiabučių namų kiemuose – jais privalo pasirūpinti jūsų daugiabučio administratorius arba bendrija“, – antradienį savo paskyroje rašė uostamiesčio vadovas.

23 Comments

  1. siaip

    Bauda 300 euru. Tai apytikslis 1 valandos darbo įkainis valytuvui. Kiek gali valytuvas nuvalyti per 1 valanda? Na gal 1 km šaligatvio jei valytu normaliai o ne tik darytu imitacija. Kiek mieste nebuvo nuvalytu šaligatviu? Arba kiek buvo valyta? Eilini karta savivaldybe parode jog savivaldos valdininkai su Neniškiu priešakyje dirba ranka rankom su miestą aptarnaujančiomis įmonėmis. Tampa aišku kodėl savivaldos valdininkai gauna premijas už metu rezultatus. Susimoku 300 bauda o i darbą nesiunčiu valytuvą , va ir mano pelnas, vėliau ji….. pasidalinu su akcininkais ar panašiais ir puiku.

    Reply
  2. Klaipėdis

    Kantrūs klaipėdiečiai, užtektų kelių prieš Grubliauską ir miesto valdžią akcijų masinių ir Kongui sauskelnės nepadėtų. Bet turim valdžią, kokios verti esame. Tyčiojasi iš mūsų, kiek leidžiame iš savęs tyčiotis.

    Reply
  3. Juokinga pro ašaras

    Kol žmonės patys nepradės kelininkų teismais užmėtyti tol nieko nebus. Piktinkitės tylėdami ar komentarus rašinėdami, vis tiek jūsų žodis dangun nueis :DDD O kojas gipsuoti ir mašinas remontuoti teks iš savo kišenės. Grubliauskas nė centuko jums neduos tik baudas išrašys ir pasijuoks.

    Reply
  4. Rrrrr

    Uz apsilankima prie juros 500 eu bauda, uz kaukes nenesiojima nuo 200 eu ir visa tai nuo paprasto zmogaus. Uz viso miesto pofigistiska nevalyma 2000 eu =DDDDDDDD Firmai kuri gauna ne menkus pinigus uz miesto keliu tvarkos prieziura =Dddd jai tie 2000 kaip du pirstelius ap***ti

    Reply
    • Ligita

      Iš ties, tiesiog graudu: ,,parodė” dėmesį miestiečiams, imitavo, kad reaguoja, o įmonėms už tokį piktybinį miesto nevalymą baudos tiesiog niekinės!

  5. R

    Klaipėdoje nebeįmanoma gyvent,kiemai nevalyti, sniego iki kelių,nei praeiti nei pravažiuoti, impotentu valdžia!

    Reply
  6. Vile

    Jau esam Kauno provicija

    Reply
  7. Faktas

    Dėl nevalomų autobusu stotelių kalti projaktuotojai, jokia valymo tehnika negali pravažiuoti tarp pavilijonų ir prismaigytų stulpų, avinai projaktuotojai nesuvokia, kad pavilijonus reikia statyti nors penkis metrus nuo važiuojamosios dalies, bet tie avinai projaktuotojai nesupranta, nes autobusais nevažiuoja

    Reply
    • Anonimas

      Gryna tiesa

  8. Vile

    Tokios betvarkes dar nebuvo,nei kiemais rupinasi,nei miesto gatvemis,salutines tai visai apleistos,kaip ju ir nebutu.Ir visai neisivaizduoju,jei dar daugiau butu pasnige,i kiemus neivaziuoti,nesa masina i sonus,ar buksuoja,tik ziurek,kad kur neatsitrenktum!Ka noreti,jei atsirado visokios,, bendroves,, konkurso budu,namus administruoja kazkas is kito miesto,namu valdos neberasi.Interneto tinklapi parasyta,kad dirba vienas zmogus….Na tokio absurdo nesu dar maciusi,visai esi nesaugus savo mieste.Viskas isparduota ,isdraskyta!Rezultatas ,musu miesto valdzios darbas….Nemaciau nei vienos masinos ar traktoriuko nei ryte,nei vakare valanciu sniega,gerai ,kad atsilo,o tai butume,kaip miske

    Reply
  9. Saule

    Kiemus iš vis žvejybos uoste niekas nebevalo. Nematėme per mėnesį nei vieno valdytojo. Prie namų durų dabristi per pusnis nebeįmanoma.

    Reply
  10. Kotar

    Žvejybos uoste tiek puvo sniego gatvėse, kad žmonės patys mašinas atsikase stumdė kad kažkaip proveza pasidaryti iš važiavimui. Gatvės tragiškos. Po to snygio neįmanoma buvo nubristi iki sustojimo. Sulupes g. valyt pradėjo tik šį pirmadienį. O taip braide zmones po pusnis keikdami kelininkus. Jei taip būtų gili žiemą ir daugiau uzsnigtu, be šansų su tokiu valymu nuvažiuot į darbus. Kelininkai iš vis nieko nedirba.

    Reply
  11. Ko norėti

    Nevaloma buvo tiesiog piktybiškai. Užvakar beveik nesimatė autobusų, stotelėse buvo nenuvalyta, įlipti į autobusą- praktiškai be tansų. Užtat grubliauskinėje klaipėdoje puikiai veikia šventės – reikalingos ir nelabai. Štai kas atsitinka, kai miestas išsirenka dūdorių ir priedo dar savanaudį.

    Reply
  12. T

    Nesikeikt neišeina, kai turim tokius valdininkus!

    Reply
    • Jonas

      Kai iškrisdavo daugiau sniego, visada keikdavome valdžią. Tai nieko naujo- greit nutirps sniegas ir visi būsime laimingi!

  13. Joris

    Rinkime ir rinkime Grubliauską- tik jis puikiausiai atstovauja mūsų interesus. O šiaip ir aš sutikčiau laimėti miesto tvarkymo konkursus, nieko neveikti ir susimokėti 2 tūkstančius baudos. Tyčiojimasis iš mūsų tęsiasi.

    Reply
  14. vsd

    Baudos tokio dydžio, kad lengviau susimokėt ir toliau nieko nedaryt.

    Reply
    • Klaipeda

      Ta patį norėjau parašyti?

    • Anonimas

      Tegu dar paviešina kiek savivaldybė atsega tom valymo firmom mūsų mokėtojų pinigų! …tai tie 2000 € baudos jiems centukai reiškia! .. ir dar pasidomėt ar išvis darbuotojų ten yra ar tik algos mokamos už nieką.

  15. Kaimynai

    Dėl nepraeinamų,nepravažiuojamų kelių pranešėm Vitės vald.tai neisiimta jokių priemonių .J.Janonio kiemą įvardino keliu,sninga nuo savaitgalio ir jokia valymo priemonė nepasirodė.Prie laiptų nusikasame patys,mašinų stovėjima taip pat.O kur kiemo valytojai?nors taka pravalytu.

    Reply
    • Anonimas

      Nepergyvenkite, Vitės valdos paskaičiuos.

    • Xxxx

      Miestas apleistas kaip karo metais. Saligatviai, stoteles apaugę ledo lytim. Ar mes baltosios meskos? Neįgali valdžia. Sėskit 2

  16. Zygmas

    Cirkas,atvaziavo..bendrovei ,bauda 300…kai senukai,negali isbristi is namu ,Smeltes kvartale

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Šluoti gatves vietomis trukdo gyventojų nuolat laikomi automobiliai

Kasdien ankstyvą rytą, nuo 3-4 valandos, į pagrindines uostamiesčio gatves išvažiuoja UAB „Klaipėdos paslaugos“ vakuuminės šlavimo mašinos, iš kelkraščių surenkančios ...
2024-04-06
Skaityti daugiau

Spyglys

Kurgi tie valytojai?*

Visų nuskriaustųjų užtarėjas Spyglys dalinasi vienos miestietės laišku ir nuotraukomis, kurie jį pasiekė. „Per visur pasakoja, kaip miesto gatvės valomos. ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Dėl įgaliojimų merui susikirto Klaipėdos valdančiosios frakcijos

Bene pirmą kartą šios kadencijos Klaipėdos miesto tarybos valdančių frakcijų nuomonės balsuojant ženkliai išsiskyrė: dalis valdančiųjų nepalaikė mero Arvydo Vaitkaus ...
2024-02-29
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This