Mėlynosios vėliavos panoro ir Giruliams

Miestas, Svarbu

Klaipėdos miesto tarybos Finansų ir ekonomikos komitetas trečiadienį ne tik pritarė, kad 500 metrų Smiltynės ir II Melnragės paplūdimių atkarpos vėl bandytų gauti prestižine vadinamą Mėlynąją vėliavą, bet ir pageidavo, kad būtų parengta investicinė programa, kad tokius reikalavimus artimiausiais metais atitiktų ir Girulių pliažas.

Norint gauti tokią vėliavą savivaldybė ne tik turi užtikrinti, kad paplūdimiai atitiktų keletą dešimčių parametrų, bet ir sumokėti 10 000 eurų Lietuvos žaliųjų judėjimui – suma išliko tokia pati kaip ir pernai. Prie sprendimo projekto vėl buvo pridėta ir detali išlaidų sąmata.

Miestas tokios vėliavos kai kuriems paplūdimiams siekia nuo 2007 m. Vienais metais buvo padaryta pertrauka, nes politikai buvo nusprendę geriau skirti tokias lėšas paplūdimių infrastruktūrai gerinti, o ne reklaminiam vėliavos statusui.

Pasak Savivaldybės administracijos Miesto tvarkymo skyriaus vedėjos Irenos Šakalienės, kiti miesto paplūdimiai šios vėliavos reikalavimų neatitinka ir juose reikėtų žymiai geriau sutvarkyti infrastruktūrą – pritaikyti ją neįgaliesiems, įrengti tualetus, kurie taip pat būtų pritaikyti neįgaliesiems, atvesti vandenį ir t.t.

„Esame pasidarę Girulių paplūdimių sienutės rekonstrukcijos projektą ir jį įgyvendinus būtų galima pagalvoti apie tokios infrastruktūros įrengimą”, – sulaukusi klausimų konkrečiai dėl Girulių paplūdimio sakė I. Šakalienė.

Komiteto narys Arvydas Vaitkus pasiūlė, kad Savivaldybės administracija parengtų veiksmų programą su preliminariu lėšų poreikiu, ko reikia, kad Girulių paplūdimys per keletą metų irgi atitiktų Mėlynosios vėliavos reikalavimus.

Rimantas Taraškevičius savo ruožtu pasiūlė dėl tokios vėliavos spręsti kartą per Tarybos kadenciją, kad nereikėtų to daryti kasmet. Vėliau po diskusijų buvo nuspręsta, jog reikia siūlyti sprendimo projektą rengti trejiems metams.

Tuo metu Ela Andrejeva pareiškė, kad tai „grynas lėšų švaistymas” ir ji nepalaikys tokiam sprendimo projektui.

Edmundo Benečio karikatūra

Visgi visi likę šeši komiteto nariai pritarė jam su minėtosiomis pastabomis.

Galutinį žodį turės tarti miesto Taryba.

5 Comments

  1. Vasara savivaldybės savi

    Uostas visa pliaža užteršė. Tai turbut tai taršai melina veliava grubliauskas su Šakalienė kabins. Galėjo bėgti kabinti kai iš Nutingės nafta pasipylė…..
    Karikatūra SUPER. AČIŪ BENEČIUI

    Reply
  2. Unikumas

    ta mūsų paprastoji Irutė Šakalienė – „Esame pasidarę Girulių paplūdimių sienutės rekonstrukcijos projektą ir jį įgyvendinus būtų galima pagalvoti apie tokios infrastruktūros įrengimą”. Anksčiau buvo sakoma- paprasta kaip trys kapeikos.

    Reply
  3. Ops

    Pliazas turi buti šunu tualwtas

    Reply
  4. DAJIOŠ MĖLYNAI-ŽALIĄ VĖLIAVĄ VISOMS UOSTO KRANTINĖMS!

    Klaipėdai ir – ypač Giruliams tik Girulių pliažo Mėlynosios vėliavos ir betrūksta. Visa kita mes jau senai turime.

    Reply
  5. Pinigu švaistimas

    Nereikia juokiu melynu veliavu

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Uostas ir jūra

Kruizinės laivybos sezono startą paskelbė muzikuojantis laineris

Šaltą, vėjuotą ir lietingą antradienio vidurdienį Klaipėdos uoste prisišvartavo pirmasis šiemet kruizinis laivas. Laineriui „Le Bellot” – tai ir pirmasis ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Atgimimo aikštės konkursas „pakibo“ dėl vieno dokumento

Nors kovo 7 d. Klaipėdos savivaldybė teigė, jog maždaug po mėnesio paaiškės, ar konkurso dalyvių pateikti pasiūlymai atitinka visus reikalavimus ir ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Klaipėdos meras: „Esu stabdis pinigų taškymui ir kreiviems projektams“ 

Pirmus savo darbo metus apžvelgęs uostamiesčio meras Arvydas Vaitkus teigia, jog pajuto, kad ši kėdė nėra pati minkščiausia, bet labai prasminga. ...
2024-04-22
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This