Biržos tiltas – po politikų didinamuoju stiklu

Miestas, Svarbu

Klaipėdos savivaldybė pradėjo Biržos tilto remonto projektavimo darbų pirkimo procedūras, o tai sukėlė kai kurių politikų nepasitenkinimą, nes esą ir pinigų numatyta per mažai, ir planuojami tik „palaižymai“.

Martyno Vainoriaus nuotr.

„Atvira Klaipėda“ rašė, jog pernai Klaipėdos savivaldybės už 25 tūkst. eurų nusipirko Biržos tilto ekspertizės paslaugą.

Bendrovė „INHUS Engineering“ ekspertai padarė šešias pagrindines išvadas. Jose rašoma, kad tilto perdangos konstrukcijos yra patenkinamos būklės, bet įvertinant tai, kad tilto būklė per pastaruosius trejus metus žymiai pablogėjo, šiuo metu tiltu, anot jų, galima leisti važiuoti viešajam transportui, kurio masė iki 20 tonų.

„INHUS Engineering“ specialistai laikinai, kol bus paaukštintas dešinysis prietiltis ir bus suremontuota gelžbetoninė gembė, pasiūlė transporto greitį apriboti iki 20 km/h.

„Reikia skubiai nuimti nuo naujojo kontrasvorio visus papildomus špižinius luitus; atlikti kėlimo įrangos patikrinimą-profilaktiką; rekomenduojame ateityje tiltą eksploatuoti tik pėsčiųjų ir lengvųjų automobilių eismui“, – taip skambėjo kitos trys ekspertų išvados.

Jie taip pat pateikė dar 14 papildomų išvadų, kurių kai kurios turi nuo dviejų iki penkių papunkčių.

Klaipėdos miesto tarybos narys Arūnas Tuma pernai lapkritį kreipėsi į savivaldybės administraciją, kad ji kuo skubiau imtųsi Biržos tilto remonto, įtrauktų jį į strateginius miesto planus.

Šį klausimą ketvirtadienį svarstė ir Miesto ūkio ir aplinkosaugos komitetas, kurio narys yra A. Tuma, nes šio politiko netenkino iš Miesto tvarkymo skyriaus gautas atsakymas apie Biržos tilto remontą. Jam nepatiko tai, jog šių metų biudžete Biržos tilto remonto projektui parengti yra numatyta tik 15 tūkst. eurų. „Nė vienas padorus architektas už tokius pinigus nedirbs. Be to, projektavimo užduotyje nėra numatyta esminių darbų, o tik padažymai, palaižymai“, – piktinosi A. Tuma.

Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė aiškino, kad numatyti 15 tūkst. eurų yra tik pradinė suma. Jei projektavimo konkursą laimėję paslaugos teikėjai prašys daugiau pinigų, jų ir bus rasta.

Prie projektavimo pirkimo užduoties esą pridėtos ir ekspertizės išvados, todėl remonto projektas turės būti parengtas atsižvelgiant į jas.

„Mes perkame remonto projektą. Projektuotojai nuspręs, ar turi būti atliktas paprastas ar kapitalinis remontas. Manau, kad darbai išaugs iki kapitalinio remonto“, – teigė I. Šakalienė.

Biržos tiltas kapitaliai buvo suremontuotas 2007 metais ir jau tada ekspertai rekomendavo, kad jis turi būti skirtas tik lengvajam transportui ir pėstiesiems.

Komiteto narys Arūnas Andziulis klausė, kodėl Biržos tilto negalima visiškai perstatyti, jei jau bent kol kas atsisakyta planų statyti Bastionų tiltą.

„Šituo klausimu norėjau atkreipti dėmesį, kad apie miesto širdį mąstome tik 15 tūkst. eurų mastu. Politikams reikia apsispręsti, kad būtų geras projektas, geras remontas ir geri pinigai“, – teigė A. Tuma.

Galiausiai politikai ir valdininkai sutarė, jog kitą savaitę vyks atskiras pasitarimas Biržos tilto remonto klausimais.

2 Comments

  1. Šiaiptai

    sprendimas Biržos tiltą pakeisti nauju yra teisingas. Galėtų iš karto įmontuoti tramvajaus bėgius. Taip sakant su perspektyva į ateitį. Na, o kad esamas neprapultų veltui, jį galima būtų perkelti sumontuoti vietoj planuojamo Bastionų tilto. Dviračiams, pėstiesiems ir lengvajam transportui pakaktų.

    Reply
  2. Virgis

    Uzdrauskite autobusu eisma.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Nuomonės

Metai prie Klaipėdos valdžios šturvalo: sėkmės ir nesėkmės

Sėkme reikėtų vadinti pastangas darbuotis atnaujinant daugiabučių namų kiemus, ugdymo įstaigas ir jų aplinką – dėmesio anksčiau tam tikrai stokota. ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Teismo sprendimo nevykdanti Irena Šakalienė panoro atgauti sumokėtą baudą 

Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmai atsisakė atnaujinti vieną iš procesų dėl buvusios uostamiesčio savivaldybės administracijos Miesto tvarkymo skyriaus vedėjos ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Spyglys

Meras žinojo apie medžių kirtimą Donelaičio aikštėje*

Mūsų miestelio meras Arvydas Vaitkus į Želdynų apsaugos komisiją yra delegavęs savo ištikimą bendražygį ir sponsorių Arūną Tumą. Savo ausis, ...
2024-03-22
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This