Klaipėdos rajono savivaldybė pardavė UAB „Stotis“ akcijas

Regionas

Klaipėdos rajono savivaldybė pranešė, kad gavo daugiau nei 222 tūkst. eurų už 51,85 proc. UAB „Stotis“, kuri valdo Gargždų autobusų stotį, akcijų paketą.

Teigiama, kad visos šios gautos lėšos bus panaudotos naujo stoties pastato statybai. Tikimasi, kad naujoji stotis duris atvers jau šiemet.

Sprendimą parduoti akcijas Taryba priėmė 2019 metų gegužę. Kadangi Klaipėdos rajono savivaldybė nėra vieninteliai stoties valdytojai, o senoji jau seniai nebepuošia miesto, todėl nuspręsta privatizuoti turimas akcijas, o gautas už jas lėšas investuoti į naujos autobusų stoties
statybą.

Praėjusių metų pabaigoje įvyko Savivaldybei priklausančių UAB „Stotis“ akcijų privatizavimo aukcionas, kurį laimėjo didžiausią kainą pasiūliusi UAB „Plungupė“.

„Džiugu, kad akcijas pavyko parduoti dvigubai brangiau, nei jas buvo įvertinę turto vertintojai. Kol kas visi darbai vyksta pagal planą. Jei taip eisis ir toliau, nauja stotis duris atvers dar šių metų pabaigoje“, – pranešime cituojamas Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos direktorius Artūras Bogdanovas.

Akcijų privatizavimo sąlygose numatyta, kad senoji stotis turės veikti dar dvejus metus arba kol bus pastatyta naujoji stotis.

Naujos autobusų stoties statybos projektas jau parengtas, atliekama ekspertizė ir greitu laiku tikimasi gauti statybos leidimą. Tiksli stoties statybos kaina paaiškės po rangos darbų konkurso.

Naujoji stotis bus šiuolaikiška ir moderni. Pasirinkta ovalo, cilindro forma. Aukščiausioje vietoje vieno aukšto pastatas sieks beveik septynis metrus, o jame persipins mediena, stiklas ir metalas. Yra ir numatytas sprendimas nakties metu išryškinti fasadą dengiančią patvarią medieną. Bus sumontuotas specialus apšvietimas, kuris pabrėš pastato struktūrą.

Pastate bus keleivių laukimo salė, prekybos vieta – spaudos kioskas, bilietų kasa, informacijos centras, sanitarinės ir administracinės patalpomis. Taip pat suplanuotos 4 autobusų sustojimo vietos, 11 vietų automobiliams. Perone bus įrengta lauko medija ir keleivių informavimo sistema. Įvažiavimas į stotį numatytas iš P. Cvirkos gatvės.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sportas

„Viesulo“ gimnastėms - visų spalvų medaliai

Gargžduose vykusiame Lietuvos meninės gimnastikos įrankių čempionate, kuriame varžėsi gimnastės iš Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos, uostamiesčio „Viesulo“ sporto centro gimnastės ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Sportas

Penkiuose Vakarų Lietuvos miestuose vyks sporto festivaliai

Kovo mėnesį sėkmingai finišavo antroji projekto „Aktyvumo zona – vaikų fizinio aktyvumo didinimas“ dalis, kurio metu buvo organizuojamos sportinės mankštos ...
2024-04-04
Skaityti daugiau

Regionas

Gargžduose duris atvers bendradarbystės centras „Spiečius“

Birželį Gargžduose duris atvers jau 15-as Inovacijų agentūros bendradarbystės centras „Spiečius“. Centras veiks kaip erdvė, skatinanti regiono verslumą, teikianti nemokamas ...
2024-04-04
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This