Koronavirusas Klaipėdoje pražudė Šviesų festivalį ir regatą

Miestas, Svarbu

Koronavirusas Klaipėdoje ir šiemet pareikalavo didelių kultūros aukų. Jau aišku, kad nevyks net keli didieji renginiai, kurie anksčiau buvo planuojami.

Šviesos festivalis pastaraisiais metais buvo didžiausias žiemos renginys Klaipėdoje. „Klaipėdos švenčių” nuotr.

Anksčiau skelbta, jog ir šiemet Klaipėdoje nevyks „Europiada“, kuri klaipėdiečius turėjo džiuginti dar 2020 metais. Pernai buvo svarstoma, jog renginys perkeliamas į kitus metus, tačiau aišku, kad ir šiemet jis nevyks. Klaipėdos savivaldybės Kultūros skyriaus vedėja Eglė Deltuvaitė teigė, jog su tarptautiniu „Europiados“ komitetu yra kalbamasi, kad šis renginys vis tiek sugrįžtu į Klaipėdą, tačiau dar neaišku, kada tai įvyks. „Data nėra žinoma, nes renginys nėra perkeliamas į kitus metus, o visai atšaukiamas“, – neslėpė E. Deltuvaitė.

Kai šią savaitę Miesto plėtros ir strateginio planavimo komitetui buvo pristatytas pakoreguotas Klaipėdos savivaldybės strateginis veiklos planas iki 2023 metų, tapo aišku, jog atšaukiami dar keli didieji uostamiesčio renginiai. Taip elgtis paskatino Finansų ir ekonomikos komitetas, nes, jo narių manymu, iki šių metų liepos planuoti didelius renginius yra rizikinga dėl COVID-19 situacijos.

Todėl nuspręsta nebeorganizuoti Violončelės festivalio ir konkurso, Šviesų festivalio bei „Baltic Sail“ regatos. Be to, bus peržiūrėtas ir Jūros šventės biudžetas, nes šiuo metu vyksta būsimų jos renginių ekspertinis vertinimas.

„Tiek „Europiados“, tiek Violončelės konkurso ir festivalio kokybė labai priklauso nuo užsienio dalyvių, kuriems, žinia, atvykti į Klaipėdą dabar būtų labai sudėtinga. Todėl nuspręsta neaukoti renginių kokybės tik todėl, kad jie įvyktų. „Baltic Sail“ regatos nuspręsta atsisakyti, nes šiemet vis dar planuojame priimti Tall Ships didžiųjų burlaivių regatą. Jos rengėjai tvirtino, jog yra galimybių regatą organizuoti ir dabartinėmis aplinkybėmis, nes iš užsienio atplaukusių laivų įgulos tiesiog gali neišlipti į krantą. Šviesų festivalis šiemet taip pat tikrai nevyks, nes jis įprastai rengiamas vasario viduryje, o šiemet tai neįmanoma. Renginys yra toks, kad jo perkelti į vasarą negalima, todėl jo teks visai atsisakyti“, – kalbėjo E. Deltuvaitė.

Visi šie atšaukti renginiai, jei būtų organizuojami, miesto biudžetui būtų kainavę apie 800 tūkst. eurų.

Klaipėdos savivaldybės vadovai ir specialistai ketvirtadienį tarėsi, kaip organizuoti artimiausius miesto renginius – Kovo 11-osios minėjimą ir Europos jaunimo sostinės atidarymą, kuris turi vykti kovo 12 dieną.

„Vilčių, kad renginius bus galima organizuoti ne nuotoliniu būdu, tikrai nėra. Turime kelis pasiūlymus, kokie šie renginiai gali būti virtualioje erdvėje. Šiuo pasiūlymus vertiname ir svarstome, kitą savaitę jau bus daugiau aiškumo“, – tvirtino Kultūros skyriaus vedėja.

8 Comments

  1. Gal pagaliau

    Tai gal pagaliau gatves išasvaltuos ir šiemet mokykla pastatys? Už tuos neišpumpuotus pinigus? Ar dar vieniems ar keliolikai metų nukels? Geda! Mokyklos 10 metų niekaip nepastato- tai vieta keitalioja tai projektus, tai dabar vel atidejo… Visa viena karta užaugs kol pastatys.

    Reply
  2. Prie to

    kartą vienas kūdas ir aukštas žurnalistas MM bandė šniukštinėti apie jų pajamas, bandė klausti kodėl jų všį neprieinamos deklaracijos ir pan….ir ką jūs galvojate? Taip, ponia padavė jį į teismą už neva šmeižtą.
    Taip ir gyvename.

    Reply
    • Klausimas

      Kas ta(s) MM?

  3. ???

    Aš nesuprantu ar žurnalistėliam tabu kalbėt apie džiazo festivalio pompuojamus pinigus? Ar bijot? Ar kas yra? Iškarškit kailį tam bekiaušiam meriui, juk gėda prieš visą Lietuvą už tokius dalykus?

    Reply
    • Specialistas

      Džiazo festivalis kaip ir kiti reprezentuojantys miestą festivaliai nėra finansuojami iš biudžeto lėšų. Tai yra projektinis finansavimas, kai paduodama paraišką.

    • Klausimas?

      Tik kiek kartų džiazo projektas kaip kenkiantis miesto įvaizdžiui ir kiršinantis visuomenę buvo atmes? Nei karto, visada finansavimas tik augo, o tie projekto finansai ne iš mokesčių mokėtojų pinigų?

  4. Please

    Viską džiazui! Tik džiazui! Nu kaip mūsų storulis meras liks be miesto pinigų maišo. Viską jam.

    Reply
  5. Pastebėjimas

    Tai klausimas iškart, kuris yra supriesines visuomenę – merienės festivalis. Jau pernai jis buvo apgailėtinas, kai iš bėdos, kad tik negrąžinti rėmėjams pinigų, linksminosi ant scenos dukra su gitarėle, vietiniai, kuriems tai buvo amžiaus įvykis ir keli iš artimo užsienio, dėl kvapo, kad ne sakytų jog tik vietiniai buvo. Tad klausimas ar reikėjo ir ar reiks ateityje aukoti pinigus dėl apgailėtinos kokybės ir jokios meninės vertės renginio iš kurio naudos turi tik vieną šeima. To renginio žiūrovai-kurie nelabai supranta kas yra jazz, kiti iš pagarbos ponams( o kaip kitaip, geriau įsiteikti), kiti eina, nes patinka scenos, garso ir apšvietimo didybė (kaip jus galvojate, kodėl jazz festivalio scenos tokio nežmoniško dydžio su led ekranais ir moderniu apšvietimu? Kam tokio žanro muzikai, kai ant scenos 20×20 maximum 8 žmonės?).
    Geriau jau tuos pinigus perleistumėte vietiniams kūrėjams, kurie jums puikią švente suorganizuotu ir vaikams ir tėvams.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Klaipėdos įvaizdžio komisija pramiegojo kultūrinę revoliuciją*

Nors nauja valdžia didžiojo Mao metodas keičia miesto įvaizdį, braukdama į šiukšlyną maištingus kūrėjus, savivaldybės sukurta Klaipėdos miesto įvaizdžio komisija, ...
2024-02-22
Skaityti daugiau

Nuomonės

Klaipėdos valdžios OBChSS ir liumpenai kovoja prieš kultūrą

Kai išgirstu žodį kultūra, norisi griebtis pistoleto. Vis dar tebesiginčijama, kuriam Adolfo Hitlerio parankiniui išsprūdo ši frazė. Tačiau panašu, kad ...
2024-01-17
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Šviesų festivalio šiemet nebus

Dabartinės uostamiesčio valdžios užmojis gerokai peržiūrėti miesto kultūros barą atsiliepė ir 2015-aisiais užgimusiai tradicijai – Klaipėdos šviesų festivaliui. Pernai pavasarį ...
2024-01-16
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This