Nauja svetainė padės tėvams apsaugoti vaikus nuo traumų

Sveikata

Sveikatos mokymo ir ligų prevencijos centras (SMLPC), siekdamas padidinti tėvų informuotumą, kaip padėti išvengti vaikų traumų ir kitų sužalojimų, sukūrė naują interneto svetainę.

Asociatyvi Palmiros Mart nuotr.

Netyčiniai sužalojimai yra viena didžiausių grėsmių Lietuvos vaikų sveikatai ir gyvybei. Dažniausiai juos lemia daugybė aplinkybių, visų pirma – supanti aplinka ir pačių vaikų bei juos prižiūrinčių žmonių elgesys. Tėvai ar kiti vaiką prižiūrintys asmenys turi suvokti, kad visi netyčiniai sužalojimai yra suprantami, nuspėjami ir išvengiami. Žinant netyčinių sužalojimų atsitikimo aplinkybes, planuojant ir atliekant paprastus veiksmus, daugelio iš jų galima išvengti.

SMLPC Sveikatos mokymo skyriaus visuomenės sveikatos specialistė Diana Dalmotienė papasakojo, kad interneto svetainė buvo rengiama pagal metodines rekomendacijas „Tėvams apie įvairaus amžiaus vaikų sužalojimų rūšis“ ir yra skirta tėvams, siekiantiems apsaugoti vaikų sveikatą ir gyvybę paprastomis priemonėmis. Tėvai ir kiti suaugę šeimos nariai interneto svetainėje ras informacijos apie vaikų sužalojimų rūšis bei jų prevenciją pagal vaikų amžiaus grupes.

Svetainę sukūrę SMLPC visuomenės sveikatos specialistai, tikisi, kad interneto svetainėje patalpinta informacinė medžiaga padės paprastais būdais, atkreipiant vaikų dėmesį į aplinką, juos mokant, apsaugoti vaikus nuo mirčių ir sužalojimų. Ateityje svetainėje bus galima rasti papildomos informacijos, susijusios su vaikų ugdymu (pvz., mokomąsias užduotis vaikams, padėsiančias išvengti traumų).

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sportas

Penkiuose Vakarų Lietuvos miestuose vyks sporto festivaliai

Kovo mėnesį sėkmingai finišavo antroji projekto „Aktyvumo zona – vaikų fizinio aktyvumo didinimas“ dalis, kurio metu buvo organizuojamos sportinės mankštos ...
2024-04-04
Skaityti daugiau

Mums rašo

Senoliai ir vaikai: trys pasauliai

Nenoriu galvoti apie tolimas šalis, matau tai, kur dabar gyvenu. Vaikai, jų tėvai ir jų seneliai gyvena labai skirtinguose pasauliuose. ...
2024-04-04
Skaityti daugiau

Politika

Prezidentas siūlo papildomą NPD vaikus auginančioms šeimoms

Prezidentūra praneša, jog šalies prezidentas Gitanas Nausėda teikia Seimui Gyventojų pajamų mokesčio (GPM) įstatymo straipsnių pakeitimo įstatymo projektą, kuris parengtas ...
2023-10-23
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This