Prie Liepojos gatvės – nauja gatvė

Miestas, Svarbu

Kelis dešimtmečius aptarinėtas dubliuojančios gatvės nuo Šiltnamių g. iki Klaipėdos g. su pėsčiųjų ir dviračių taku ir įvažomis į Liepojos g. įrengimas artimiausiais metais gali tapti realybe. Tačiau politikai norėtų, kad prie naujos gatvės statybų finansiškai prisidėtų ir gyventojai.

Liepojos g. dubliuojanti gatvė su pėsčiųjų ir dviračių taku turėtų būti pradėta tiesti jau kitais metais. Martyno Vainoriaus nuotr.

Ši dubliuojantis gatvė, kurios techninis projektas jau yra parengtas, reikalinga tam, kad Liepojos gatvės privačiuose namuose gyvenantys klaipėdiečiai galėtų padoriai iš savo namų išvažiuoti į pagrindinę gatvę, nes dabar į Liepojos gatvę yra atskiri išvažiavimai, o tai trikdo eismą. Todėl Liepojos gatve leidžiamas tik 50 km/h greitis.

Techniniame projekte numatyta, jog dubliuojančios gatvės nuo Šiltnamio g. iki Klaipėdos g. įrengimas kainuos 700 tūkst. eurų. Klaipėdos savivaldybės strateginiame veiklos plane numatyta, jog ši gatvė bus nutiesta 2022-2023 metais.

Finansų ir ekonomikos komiteto nariai siūlė naujos gatvės netiesti, o pinigus skirti kitoms priemonėms, susijusioms su žvyruotų gatvių dangos asfaltavimu.

Tačiau valdininkai nepanoro koreguoti strateginio plano, nes esą žvyruotų gatvių tvarkymui skiriama suma šiais metais yra daugiau nei 2 mln. eurų, o tai esą yra pakankamai.

Miesto plėtros ir strateginio planavimo komiteto nariai, kurie taip pat svarstė visas Strateginio veiklos plano pastabas, iš pradžių lyg ir sutarė, jog dubliuojanti gatvė ir jai reikalingi 700 tūkst. eurų yra per didelė prabanga.

„Kiek aš prisimenu, žmonės lyg ir nelabai nori tos gatvės, yra valstybinius sklypus užsiėmę. Ir be to, ar dėl 20 mašinų, kurios važiuos ta dubliuojančia gatve, reikia išleisti 700 tūkst. eurų? Gal reikėtų galvoti apie Liepojos gatvės trečiąją juostą, į kurią gyventojai iš savo namų galėtų įvažiuoti. Man didelis klaustukas yra šita gatvė. Ir čia reikia platesnio paaiškinimo, kodėl tokiai atkarpėlei randame 700 tūkst. eurų. Ar ten kas nors svarbus gyvena? Kodėl 700 tūkst. eurų skiriame 10-čiai namų?“ – kalbėjo Miesto plėtros ir strateginio planavimo komiteto narys Vidmantas Dambrauskas.

Jam lyg ir pritarė komiteto narė Elida Mantulova. Anot jos, pinigus reikia nukreipti tvarkyti tas gatves, kuriomis žmonės intensyviai naudojasi.

„Dubliuojančią gatvę galime numatyti, bet tik su gyventojų prisidėjimu. O tada ir matysime, kiek gyventojams tas kelias reikalingas“, – lyg ir kompromisą pasiūlė komiteto pirmininkė Judita Simonavičiūtė.

Tačiau kortas sumaišė V. Dambrauskas, kuris per komiteto posėdį spėjo paskambinti dviem savo pažįstamiems, gyvenantiems Liepojos gatvės individualiuose namuose. Jis tvirtino iš gyventojų išgirdęs, kad jie prie gatvės tiesimo neketina prisidėti, tačiau ji tikrai reikalinga, nes dabar aplink vieni purvynai. „Reikia ieškoti kažkokio geresnio sprendimo ir nebūti tokios pozicijos, kad jei gyventojai neprisidės, tai nieko ir nebedarysime“, – savo nusistatymą pakeitė V. Dambrauskas, vis tiek pasiūlęs išnagrinėti alternatyvą – įrengti trečią juostą Liepojos gatvėje.

„Nebeieškokime alternatyvų. Čia yra 15 metų problema, kuri galiausiai bus išspręsta“, – paragino komiteto narė Alina Velykienė.

Ir galiausiai Miesto plėtros ir strateginio planavimo komitetas nepateikė jokios pastabos, todėl Klaipėdos savivaldybės strateginiame veiklos plane liko įrašas, jog dubliuojanti gatvė bus nutiesta 2022-2023 metais.

13 Comments

  1. jo

    Šioje vietoje yra apie 40 namų,o ne 10 ,kaip rašoma straipsnyje.

    Reply
  2. Andrius

    „Nebeieškokime alternatyvų. Čia yra 15 metų problema, kuri galiausiai bus išspręsta“, – paragino komiteto narė Alina Velykienė.” – perfrazuojant „jus nebeieskokite alternatyvu, nes mes jau viska nusprendem. Soksit pagal musu dudele (trimita).

    Visiska nesamone gretutine gatve. Padaryti greitejimo/letejimo juostas paprasciausias sprendimas. Taip bus pasiektas eismo saugumas visiems, o ne tik saujelei gyventoju. Sutvarkant pesciuju/dviraciu taka salia. Gyventojai tures dar siek tiek zalio ploto, kuris isnyks irengiant visa gatve.

    Reply
  3. Akivaizdu

    Ir vėl įsigalioja skambučio politika, skambinkim visi, pasirodo veikia !
    Juokdariai, nežino kuriems objektams pinigų trūksta, tai taško pagal skambutį !

    Reply
  4. Arūnas

    O kada išasfaltuosite gatves buvusiuose Baltijos soduose,ten tikrai gyvena daugiau nei 100 namų

    Reply
  5. Vietinis.

    Kaip fainia, pagaliau galèsiu su dviračiu smagiai prasilèkt.
    O svarbiausia mano nekilnojamo turto kaina vis kyla ir kyla.???

    Reply
  6. Pilietis

    Juokdariai ? mieste pilna gatvių kurias reikia asfaltuoti arba remontuoti o čia naują gatve ties dėl 20 namų kurių dalis turi įvažiavimą į Kretingos gatvę ir kurie naudojasi 8 išvažiavimais į Liepojos pl. Tad paprasta matematika kiek lėšų skiriama tiems namams. Ar jie kada paskaičiuoja finansine nauda projekto ar tik lengva ranka švaisto mokesčių mokėtojų pinigus??? ?

    Reply
  7. Tomas

    Nieko sau dosnumas, daugeliui skambutis ir gatvė yra.

    Reply
  8. Vegeta

    O kur valdžia dės pinigus kuriuos skyrė tokiems tikslams, jei patys žmonės gatvės iš savo kišenės tvarkys? Skirtas lėšas valdininkai į savo kišenės susikiš. Bravo!!! Tikrai pagirtina! Gudruciai! ?

    Reply
  9. Gyventojas

    Mūsų miestas priima daug logiškų saugsus eismo sprendimų. Negaliu atsistebėti ilgai trukusiu rekonstrukciniu projektu, įrenginėjant eismą ratu, Joniškės Rūko g sankirtoje. Jei miestui atrodo saugu, jei autobusai neišsisuka tam žieduke ir ” pjauna” tiesiog prieš eismą, tai sveikinu! Saugaus eismo komitetas pasiekė tikslą! Tegyvuoja saugus eismas! Svarbu pinigus įsisavino visi, kam to reikėjo. Ir sankryža reguliuojama šviesoforu zuikiams, lapėms ir kitiems gyvūnams tos pačios Joniškės g. gale tiesiog būtina skubos tvarka įrengti buvo. Net nejuokinga…

    Reply
  10. A

    Šilo g. yra 50 metų problema. Spėju ir daugiau tokių problemų yra mieste, bet kadangi keli pažystami gyvena, tai matyt prioritetas kitas.

    Reply
  11. Anonimas

    O tai ka mieste galima daugiau nei 50 km/h vaziuoti?

    Reply
    • ezys

      galima, jei yra tai leidziantis zenklas 😉

    • Anonimas

      Tokio ženklo Liepojos g. greitu metu tikrai nebus, nes yra daug nereguliuojamų perėjų 😉

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Sporto bazių valdymo centro darbuotojai negauna algų*

Nors pinigų yra, bet nėra nėra kaip tų algų išmokėti. Nes policinė Klaipėdos valdžiai išmobingavo šios kontoros direktorių, o laikinai ...
2024-04-12
Skaityti daugiau

Spyglys

Skelbia lažybas dėl Skautų gatvės*

Ponai ir ponios iš Skautų gatvės su ponais ir poniom iš Liepų gatvės šiuo metu yra nugrimzdę į giluminę mediaciją ...
2024-04-03
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Skautų gatvė: laukiama lemiamo savivaldybės sprendimo 

Beveik metus su Nacionaline žemės tarnyba (NŽT) ir naująja Klaipėdos valdžia dėl užtvertosios Giruliuose esančios Skautų gatvės likimo Gyvenamųjų namų ...
2024-04-03
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This