Dėl pažeistų vaiko teisių – spec. tarnybų apgultis (atnaujinta)

Fotoreportažai, Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Penktadienį kiek po vidurdienio pagrindinės uostamiesčio spec. tarnybos buvo sulėkusios prie vieno pietinėje miesto dalyje, Varpų g., esančio daugiabučio.

Jo gyventojus nustebino garsus policijos pareigūnų beldimas į trečiame namo aukšte esančio vieno buto duris. Vėliau paaiškėjo, jog tarnybos atvyko dėl, kaip įtariama, pažeistų vaiko teisių.

Kartu su policininkais ant laiptų būriavosi iškviesti greitosios medikai bei Vaiko teisių tarnybos atstovės. Netrukus į kiemą atvyko net trys ugniagesių ekipažai.

Niekas iš pareigūnų, dėl ko čia yra iškviesti, komentuoti teigė negalintys.

Tik po kurio laiko medikai prasitarė, kad jų pagalba nereikalinga. Paaiškėjo, jog neprireikė ir ugniagesių pagalbos – jie irgi netrukus išvyko atgal. Šeimininkė po kurio laiko buto duris atidarė pati.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė Andromeda Grauslienė teigė irgi neturinti teisės sakyti, pagal kieno iškvietimą policijos pareigūnai vyko į Varpų gatvę.

„Galiu tik pasakyti, kad, pirminiais duomenimis, pavojus gyvybei negresia”, – sakė ji. Esą jei būtų kitaip, policija bemat išplatintų pranešimą spaudai ar informaciją patalpintų kitos dienos suvestinėje.

Tuo metu Klaipėdos vaiko teisių atstovė Greta Bliutaitė sakė, jog vakar buvo gautas policijos pranešimas apie galimą vaiko teisių pažeidimą minėtame daugiabutyje.

„Pranešimui pasitvirtinus, vaikas laikinai apgyvendintas pas giminystės ryšiais susijusį asmenį. Šiandien vaiku turėjęs pasirūpinti asmuo buvo neblaivus, todėl vaiko teisių apsaugos specialistams teko ieškoti vaikui kitos saugios laikino apgyvendinimo vietos ir vaikui prireikė pasiimti būtiniausius asmeninius daiktus iš jo faktinės gyvenamosios vietos. Vaikas šiuo metu apgyvendintas kitoje, jam saugioje aplinkoje”, – sakė ji.

Viešųjų ryšių specialistės teigimu, šeima Valstybės vaiko teisių ir įvaikinimo tarnybai žinoma nuo šių metų pradžios.

„Buvo vertinta vaiko situacija, šiuo metu šeimai taikoma atvejo vadyba”, – komentavo specialistė.

Šio Varpų g. namo gyventojai savo daugiabutį jau ne juokais praminė užkeiktu: praėjusių metų pabaigoje jame degė butas, ugniagesiai čia lankėsi ir naujųjų metų naktį, tiesa, iškvietimas greičiausiai buvo klaidingas, nes tąsyk kurį laiką pasisukioję jie grįžo atgal.

 

7 Comments

  1. Liudna

    Labai gaila vaikiuko ;(

    Reply
  2. Xxxl

    Dar pamiršo dvi brigadas vandentiekio , dujotiekio ,elektros tinklų ,veterinarijos tarnybos ir gyvūnų priežiūros juk visko gali būti reikia ir jiems pratybas suorganizuoti.

    Reply
  3. Stasys

    Labai blogai kad kažkam nėra kas veikti tai reikia prisigalvoti visokių nesąmonių juk reikia parodyti kad kažkas kažką dirba .Geriau eitų į ligoninę gydyti sunkiai sergančių ligonių ,bet kur tau reikia sukviesti visas tarnybas dėl kažkokio anonimo skambučio.

    Reply
  4. Jolanta

    Palmiros reportažai išsamūs, informatyvūs. Šis namas nėra užkeiktas, tiesiog jame gyvena žmonės neatsakingi: nerūpi nei turtas, nei savi vaikai. Tiesiog gyvena šia diena ir niekuo nesirūpina. Tiesiog po truputį degraduoja… Manau, situacija pasikeis greitai, kai valdžia atkreips dėmesį į čia gyvenančius savivaldybės butuose.

    Reply
  5. klemis

    Bereikalo svaistomi pinigai

    Reply
  6. Karantinas

    Dėl visko kaltas karantinas ir tas baisybe kovitas. O kiek dar yra tokių vaikų, kurių vaikų teises net nekontroliuoja ir vaikai yra skriaudžiami. Nes jie pervežti į kitus rajonus kad pasislėpti nuo vaikų teisių. Kaime vaikai yra mušami ir visaip kitaip skriaudžiami. Kas jais rūpinasi? Numeta nuo savo pečių vaikų teises tokius vaikus ir pamiršta. O tėvai nesirūpina, neveža nei pas gydytojus, nei skiepija. Jie yra palikti likimo valiai. Damtys vaikų sugedę, vis gali pavalgyt. Kam tokie vaikai rūpi?

    Reply
    • Anonimas

      Liūdna
      Labai liūdna

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Vyks pratybos „Šventaragio žygis 2024“

Policijos departamentas praneša, jog balandžio 24-25 dienomis Vilniaus, Kauno, Šiaulių, Klaipėdos ir Marijampolės apskrityse organizuojamos pratybos „Šventaragio žygis 2024“. Pratybų ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Konsultacijos

Per dieną - po 9 smurto išpuolius prieš vaikus

Vaiko teisių gynėjų turimi statistiniai duomenys rodo, jog 2023 metais sulaukta iki šiol rekordinio skaičiaus pranešimų dėl galimų vaiko teisių ...
2024-03-12
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Žvejybos uosto rajone degintos ir plėšytos trispalvės (atnaujinta)

Penktadienį vienoje aktyvioje socialinio tinklo grupėje pasirodė pranešimų apie tai, jog Klaipėdoje, Žvejybos uosto rajone, keliose vietose rasta sudegintų bei ...
2024-03-08
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This