Klaipėdos valdininkams – priedai už gerą darbą

Miestas, Svarbu

Klaipėdos savivaldybės darbuotojų algų vidurkis per mėnesį į viršų šovė net 1000 eurų. Aiškinama, jog taip nutiko, nes valdininkai buvo paskatinti už gerą darbą.

Nemažai Klaipėdos savivaldybės darbuotojų gavo algos dydžio priemokas. Asociatyvi nuotr.

Interneto svetainėje rekvizitai.lt, kurioje skelbiama visų įmonių ir įstaigų informacija apie darbo užmokestį, matyti, jog Klaipėdos savivaldybės administracijoje praėjusių metų lapkritį darbuotojų algos vidurkis buvo apie 2,7 tūkst., o spalį – apie 1,8 tūkst. eurų. Tad valdininkų algų vidurkis per mėnesį pakilo beveik 1000 eurų.

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis aiškino, jog tokį pokytį lėmė tai, kad savivaldybės darbuotojai pirmą kartą buvo paskatinti už savo darbo rezultatus, pasiektus jiems nustatytus tikslus.

„Pernai buvo pirmieji metai, kai tokią skatinimo sistemą pradėjome taikyti. Vertinome kiekvieną darbuotoją. Skatinimas svyravo nuo 0 iki 100 procentų pareiginės algos dydžio priemokos. Skatinimas vyko lapkritį, todėl ir išaugo tas atlyginimų vidurkis“, – teigė G. Neniškis.

Anot jo, nė vienas darbuotojas neliko be priemokos. Dauguma darbuotojų buvo paskatinti 100 proc. pareiginės algos dydžio priedu, tačiau taip paskatintųjų, anot G. Neniškio, buvo ne šimtai, ir ne kelios dešimtys.

„Matome, kad tokia skatinimo sistema duoda rezultatų, kad žmonės tikrai geriau dirba, siekia jiems iškeltų tikslų. Todėl geriausius darbuotojus tikrai skatinsime ir šiemet“, – tikino G. Neniškis.

Klaipėdos savivaldybės darbuotojų darbo užmokesčio fonde kasmet yra apie 8,6 mln. eurų. Pasak direktoriaus, šiemet jame pavyko sutaupyti nemažai pinigų, nes dėl karantino nevyko ar lėtai vyko naujų darbuotojų paieška.

„Visus metus dirbome be 6-7 procentų darbuotojų. Administracijoje yra patvirtinta 431,5 etato, tačiau buvo dienų, kai užimtų buvo tik 406-410 etatų. Vadinasi, nemažai žmonių turėjo labai didelį darbo krūvį. Bet tai lėmė ir tai, kad darbo užmokesčio fonde susitaupė pinigų, kuriuos ir galėjome skirti priemokoms“, – kalbėjo G. Neniškis.

Jis pabrėžė, jog ir valstybės tarnyboje dirbančius darbuotojus būtina skatinti, nes geriausius labai vilioja privatus sektorius, su kurio siūlomais atlyginimais sunku konkuruoti.

„Pernai ieškome administracijos vyriausiojo patarėjo IT klausimais. Konkursas įvyko, išrinkome nugalėtoją. Tačiau darbovietė, iš kurios jis turėjo išeiti, algą tiek pakėlė, kad mes niekaip negalėjome pasiūlyti daugiau“, – vieną pavyzdį pateikė G. Neniškis.

42 Comments

  1. Gerhard

    Idomu ka ten taip veluoja privatus sektorius? Tie kurie gali padeti VP laimeti?

    Reply
  2. siaip

    Kas sudaro savivaldos valdininkus? Tie kas nepritapo ar silpni versle, Tie kas turi klanu užnugari ir valdininko darbą sutapatina su verslu ir vykdo abu kartu ir tokiu labai daug. Tie kas yra kraujuje valdininkai. Tie kas yra idėjiniai dėl miesto. Tie kurie visiškai niekur netinka nes yra tinginiai iš pašaknų bet giminystės ar draugų ryšiai padeda tapti savivaldos specialistais ir už tai atidirbinėja. Jei savivaldos direktorius 100 procentu visus valdininkus apdovanojo priemokomis parodo jog jis turi stipru užnugari, tiek tarp įtakingu juodųjų Klaipėdos politiku, tiek prisigrobusio verslo Klaipedos sąskaita, nes greičiausiai paslaugus ir vieniems ir kitiems. O ta direktoriaus priemoka savo valdininkams tai yra kišis jiems kad butu priklausomi nuo direktoriaus o ne atlygis už gera darbą. Jei butu už gerą darbą tai maksimume galėtu gauti 20 procentu valdininkų tas priemokas. Šiaip metines priemokas jau vykdomos labai senai o ne tik šiais metais, Ir kiekvienais metais tas žurnalistinis šurmulys praeina bet niekas nesikeičia nes žurnalistika yra tik paviršutiniškas reiškinys ten kur dalinamos įtakos, tai ne ta vieta kur aprašomas ar draskomas paprastas miestelėnas. Jei žurnalistika veiktu nuosekliai ir profesionaliai, tai ji paimtu valdininku gavusiu priemokas, sąrašus, padarytu analize ką jie padare per metus ko nepadarė ir viešai ta parodytu, tačiau tas nevyksta vadinasi žurnalistikai tai pat neįdomus jų pačiu profesionalus priėjimas prie savo darbo. Tad ir jie panašus i tuos valdininkus. Šiaip šiandien mes gyvename valdininku epochos laiku kai jų veikla ir rezultatai visada bus apibudinami fraze „Mes – Victoria“. Šiaip priės keletą metu buvęs administracijos direktorius Budinas buvo sukūręs Šou dėl priemokų savivaldos valdininkams, tipo pravedė atestaciją ar kažką panašaus kas tipo nusipelnė metinės priemokos ir pasirodė kad beveik visi buvo nusipelnę gauti tą priemoka , na 2 ar 3 negavo nes neįtiko. Tokia ta kasdienybe. VICTORIA.

    Reply
    • Faktas

      Ir jie renka grubliauską.

    • Anonimas

      Prirašėt, nors nė velnio nesuprantat apie valstybės tarnybą. Siūlyčiau bent valstybės tarnybos įstatymą paskaityti. Darbuotojų vertinimai privalo vykti kasmet, o ne kažkoks Budinas kažkokia atestaciją sugalvojo. O pradžia tai tokio tipo, kuris pats niekur nepritampa, todėl siekia žeminti kitus. Jei ten tokios šiltos vietos, kodėl jūsų ten nėra? Skelbimų apie laisvas darbo vietas yra kiekvieną mėnesį.

  3. Juozas

    Už tokį pritarimą didinti atlygius visiems, kaip pasakė administracijos direktorius Neniškis VISIŠKAI SUSIKOMPROMITAVO…
    Dabar jis, meras privalo miestiečiams paskelbti už ką, kuris tarnautojas ,kiek gavo dovanų. Pasirodo p. Neniškis nesugeba vadovauti ,valdyti beveik pusę tūkst. tarnautojų.Todėl, kad savivaldybėje daug betvarkės, daug neatliktų darbų gyventojams. Tuo labiau paskutiniu laiku dirba namuose ir…tinginiauja..Geriau galėjo miesto pensininkams padovanoti 13-ąją pensiją . Arba galėjo ir gali kviesti papildomai pandemijos metu ligoninėse įdarbinti slaugytojų…Aiškėja dar laaaiu kodėl savivaldybėje daug betvarkės… –

    Reply
  4. Tas nepakenčiamas klerkas

    Keista, kad tie 350-400 € priedo, kurį „į rankas” gavome gruodį, Jums, brangūs klaipėdiečiai, kelia tokias aistras. Pavyzdžiui, aš „į rankas” per mėnesį gaunu beveik 1000 €. Turiu daugiau nei 20 metų valstybės tarnautojo ir 35 metų bendro darbo stažo. Sutinku, kad tai labai didelis atlyginimas palyginti su bedarbio pašalpa arba pensija, kai žmogus neturėjo didelio darbo stažo ir dirbo nepagrįstai mažai apmokamą darbą. Arba imdavo dalį algos vokeliuose. Sutinku, tai jo atžvilgiu neteisinga. Tačiau nenorėkite, gerbiamieji, kad patyrę specialistai dirbtų savivaldybėje už 300 € ar 400 €. Beje, jeigu į tarnybą priima asmenį, neturintį valstybės tarnybos darbo stažo, tai jam moka apie 600 € algos į rankas. Žinoma, gražiai atrodo 2700 € „ant poperiaus”, bet nepamirškite, kad daugiau nei pusė šios sumos atitenka mokesčiams. Tad toks klerkas gauna „į rankas” apie 1350 € per mėn. Nesakau, kad tai mažai, bet ir ne tokia alga, kaip iškart atrodo. Dar norėčiau paminėti, kad mes kaip ir kiti žmonės kartais susergame. O ligos pašalpą moka Sodra. Todėl dalis atlyginimo fondo sutaupoma, ir tie pinigai paskiriami priemokai metų gale. Sutinku, kad ne viską padarome savo miestui, bet netiesa, kad mes visi tinginiai ir sukčiai. Taip gali manyti tik pavydūs žmonės, kuriems nepasisekė gyvenime ir jų nėra tarp mūsų savivaldybės administracijos tarnautojų. Sėkmės, nepavydėkime vienas ktam.

    Reply
    • Sėkmės ir Jums

      Aš taip pat nematau bėdos dėl tų priedų . O aimanos ir ,panašu vis tų pačių, girdisi kasmet 🙂

    • Faktas

      Gal ir ne visi tinginiai ir sukčiai, bet visi iki vieno išrenkat miestui Grubliauską.

    • Povilas

      Pritariu tiems priedams. Savivaldybėje žmonės tikrai dirba. Darbo krūvis žvėriškas. Atsakomybė taip pat. Galvų žmonės nepakelia nuo darbo. Pasidairykite geriau į Savivaldybės kontroliuojamų įmonių direktoriukų algas. Va čia tai savivalė visiška. Uždirba daugiau nei ministrai, o turi laiko ir paplepėti ir kavutės pagerti. Tiems išrinktiesiems savo funkcija atlikti per didelio proto nereikia. Svarbu ,, reikšmingam dėdei įtikti ir neprieštarauti”

    • ...

      Renka į merus asmenį visa Klaipėda, ne vien tik savivaldybė

  5. Jonas

    Savivaldybej visiska betvarke , ypac dabar , niekur neprisiskambinsi , o prisiskambines ar parases laiska , ko paklausi – to negausi , savivale absoliuti.
    Mokescius savivaldybe sukele iki padebesiu uz nenaudojamas paslaugas / vanduo , siuksles / susikure sau oaze pinigams lupti , o atsakymas vienas – miesto tarybos sprendimas- tai ar mums reikia tokios miesto valdzios ? Ju , svelniai tariant kvailu sprendimu , nutarimu , isakymu…
    Jura visu , bet klaipedieciai prie jos nuvaziave turi susimoketi duokle savivaldybei , kad ponai turetu is ko ismoketi PREMIJAS , PRIEMOKAS
    KLAIPEDIECIAI ORGANIZUOKIMES PRIES SAVIVALDYBES SAVIVALE

    Reply
    • Pritariu

      Na pradžiai su džiazu susitvarkykim, tada visa kita pradės kvėpuot.

    • Po simts pypkiu

      senai laikas ta dziaza uzraukti! Tukstanciais mero seimos dziazo festivali finansuoja miestas , tukstanciais surenka festivaliui is imoniu , kai uz tuos pinigus daug nedideliu ,graziu darbu mieste geriau padarytu ,paremtu smulkuji versla . Savo chebrai priedai , premijos , dziazui surenkami tukstanciai..apsimoka meru buti? Nebus meru , baigsis ir seimos festivaliai, o gal anksciau?

    • JONUI

      Tikra tiesa Jonai. Pastovi betvarkė, atsakymai į skundus niekiniai: žmogus parašo apie „batus”, atsakymas apie „ratus”. Žemas raštingumas, nepagarba eiliniam žmogeliui. Šiuo klausimu galima parašyti ir visą „dedektyvą”… PALAIKAU JŪSŲ KVIETIMĄ!

  6. Kantas

    Labai gerai, kad rekvizitai skelbia tokią informaciją, kitaip valdininkai visai suįžūlėtų.

    Reply
  7. Valerka

    Baikit loti ant Grubliausko! Netenkina jo darbas- bus rinkimai, tai ir eikit balsuoti, o ne prota pisti vieni kitiems!

    Reply
    • Džęzas

      Ar jis nevertas savo darbais “lojimo” – vertas ne tik to, bet ir daugiau. Meras – nevykėlis, išrinktas Klaipėdos biurokratų.

    • DoReMi

      Valerka myli dziaza.

  8. Sigitas

    ai už kokius tokius gerus darbus reikėjo-reikia-reikėtu mokėti Klaipėdos miesto gyventojų tarnautojams tuos priedus? Kas svarbiausia t.y. 1. Vykdomas Klaipėdos miesto ir jo senamiesčio istorinio paveldo pastatų naikinimas-griovimas-sulyginimas su žemę; 2. Klaipėdos miesto ir jo senamiesčio aplinkos darkymas t.y. užstatomas miesto dvasia neatitinkančiais tamsiais-neišvaizdžiais pastatais; 3. ilgus metus Klaipėdos miestą ir jo apylinkes „gaubenti” dvokas-tarša; 4. kelių-gatvių nuolatiniai auto kamščiai; 5. po geležinkelių bėgiais pėsčiųjų-auto tunelių-tiltų (Tilžės pl, Rimkai) nebuvimo; 6. aplinkinių iš Klaipėdos miesto į Klaipėdos miestą kelių nebuvimas; 6. keleivinių autobusų senienos būvimas; 7. Klaipėdos miesto pavaldume esančių sveikatos, mokymo įstaigų neatitinkantis visaverčio funkcionavimo reikalavimų; 8. daugiabučių namų kiemai paversti auto parkavimo parkais; 9. daugiabučių namų kiemų šalygatviai jau senai verktinai prašosi atsinaujinimo. 10. Už šildymą kainos kilimas. Ir taip toliau ir taip toliau. Ar nors vienas iš tų pagrindinių Klaipėdos miesto gyventojų tarnautojų buvo Klaipėdos miesto apsnygtuose vietose kur patiems gyventojams reikėjo ne saugiai vaikščioti-eiti, o įgalėti tas susidariusias kliūtis. Ir už tą visą Klaipėdos mieste susidariusią BARDAKĄ premijas mokėtį? Neveltui yra geras lietuviškas filmas adas Blinda” kur yra geras posakis t.y. ŠPYGĄ JUMS TAUKUOTA, o ne premijas.

    Reply
    • Marija

      Teisingai..aš tai norėčiau sužinoti, kas anot direktoriaus ten „gerai” dirba…..kažkoks košmaras tuoj Liepų gatvėje ir viskas…..bepigu taškyti mokesčių mokėtojų pinigus….laikas juos ten keisti, o tai sėdi tokie kaip Pocius, Gaužutis ir kiti dar nuo preito šmtmečio, sędi ir nosis krapšto..

  9. Nusipirko dar vieną kadenciją

    Atsakymas kodėl grubliauskas Klaipėdoje amžiams, jis šitais pinigais perka sau rinkėjų balsus, nes nepaslaptis, kad jį renka biurokratai, valdiškų įstaigų darbuotojai.

    Reply
  10. paskatinti 100 proc. pareiginės algos

    Koktu skaityti Neniškio makaronus. Kalbama, jog per savo amželį nėra dirbęs privačiame sektoriuje, todėl vargšas ir nežino ką reiškia rimtas darbas. Biurokratė mama turbūt nutiesė kelią biurokratui sūneliui į šiltą užuovėją, žmona taip pat , berods, valdiškoje įstaigoje prakaituoja.

    Reply
    • Anonimas

      O ko jūs neinate dirbti į tą šiltą užuovėją? Pilna skelbimų būna.

  11. ...

    Lietuvos valdininkija… Ir kaip čia apsieiti be pažįstamų, be „savų” ir „svetimų”, be reikalų aptarimų medžioklėse ar restoranuose… Išlavinta kalbėsena, nieko nepasako… O pastangos gyventi „gerai”… Tačiau tos laimės, kaip nėr, taip nėr… Užjaučiu.
    Visų pirma, jų reikia kur kas mažiau. Daug valdininkų – klestinti biurokratija. O korupcija, tai lyg nacionalinė tradicija… Atsipeikėt, brangieji… Pusės Lietuvos žmonių nebėra.
    Na, o jei moto: „po manęs nors ir tvanas”, tai minkšto nusileidimo pragare! ??

    Reply
  12. Nu jo

    Valstybiniu imoniu darbuotojai niekada nebus nuskriausti….

    Reply
  13. Tikrovė

    Na ,jei savivaldybė išsimokėjo premijas už GERUS darbus (nuvaryta Klaipėda, smarvės,šiukšlės dulkės, vėluojantys projektai , kertami medžiai ir tt….) Tai gal tegu daro BLOGUS darbus, gal tada gausis atvirkštinis varijantas,… juk ne naujiena deklaruoja vienaip o daro priešingai!!!

    Reply
  14. Nuomonė

    Nėra tos algos didelės. Buvo straipsniai, kad neranda darbuotojų konkursuose nedalyvauja. Juk reikalingi populiarių profesijų atstovai – architektai, statybos inžinieriai, teisininkai, finansininkai, projektų vadovai, ar lengvai atrasi už 600-900 eur per mėn. ? Jei norima, kad mieste būtų tvarkomasi gerai, reikia samdyti gerus specialistus. Tai sveikintina, kad ieškoma būdų motyvuot

    Reply
    • Nuomonei

      Sutinku kad reikia samdyti gerus specialistus, ir teisininkus ir finansistus , tik sprendžiant pagal laisvų etatų skaičių matomai ieško ir paklusnių ar patogių darbuotojų, o gal ir saviškiam vietos šildomos! Juk ne naujiena.

  15. Oi

    Negražu skaičiuoti svetimus pinigus, bet kaip įdomu ???

    Reply
  16. Klaipedietis

    Del paskirtos 200 Eur. ismokos pensininkams, visi zarste priekaistus. Nors zmones dirbo visa gyvenima, bet pavydas suveike. O cia – skirti po tokio dydzio sumas, jau tikrai yra negarbinga, nes tuos pinigelius susirinko is tautos. Gal geriau visiems po lygiai nei vienam duodu, o kitam ne.

    Reply
  17. Gyventojas

    Visa si valdzia dirba tam, kad kuo daugiau spetu prisikisti i savo kisene kol dar prie lovio, gyventoju interesai seniai pamirsti ir niekam neidomus.

    Reply
  18. Petras

    Imkitės proto! Iš kelių malkų priskaldomas vežimas. Dažnai rašinėja ir piktinasi, kurie prarado įtaką ir valdžią .

    Reply
    • Andrius

      Neniski ar cia tu?

    • Proveržiui

      Petrai kiek gavai eurų už gerus darbus?

  19. O dieve

    Ir ką vėl grubliauskas triumfuoja, o mes eilinį kartą apipilti grigeo ir dziazo šūdais. Neviltis. Nors ir imk ir protestuok, eik į gatves, bet mes turtūt niekaip neįveiksim vietinio lukašenkos/grubliausko kol jis nenumirs, tol taip ir bus.

    Reply
    • Gėda

      Nors ir senas, pencijinio amžiaus, bet gal dar nemirs, bet valdžios niekaip neatiduos, kartu su taraškėvič desperatiškai ieško sau įpedinio prie lovio.

  20. Anonimas

    Gerbiamieji, pažiūrėkite kokie priedai ir algos uoste ar kur kitur, čia žmonės gavo po 500 ar 600 eurų priemoką ir jau tarkuoja.

    Reply
    • Rado su kuo pasilyginti

      Gerbiamasis… kai biudzetininkai uzdirbs valstybei tokius pelnus ir kurs tokia pridetine verte kaip uostas, tada lygintis bent galesit pradeti. Jus savo miestieciais pirmiausiai rupinketes, o ne savimi! Verslui parama dar deliojate, o sau 100% priedus jau i kisenes susidelioje?

  21. Geda Grubliausko savivaldybei

    Cia rimtai??? Visom istaigom tai liepe taupyti ir apie jokius priedus negalvoti! Ka kalbeti apie smulkuji versla,.surenkama mazesni miesto biudzeta? Kaip negeda??? Sau issidalino svarbu. Paviesinkit ar Grubliauskas, mera ir jo dziazo svita priedus gavo!

    Reply
  22. Anonimas

    Meras, jo pavaduotojai, patarėjai ir sekretoriai nuolat gauna priedus neaišku už ką. Štai taip švaistomi mokesčių mokėtojų pinigai. Bet neiekam tai nekliūva. Seniau dar Balticum TV mėgindavo aiškintis, bet dabar kai žlugo, ramu valdžios žmonėms. Na gal Atvira Klaipėda išdrįs?

    Reply
  23. Kietas grubliauskynės miestas

    Oho – 2700eur. vidutinis klerko algos dydis + 100proc. priedas. Žlungantys, metų metais vėluojantys projektai, miesto centre dešimtmečiais apleistos dykros, apleisti kiemai, šiukšlės virsta per konteinerių kraštus, pro langus lenda dulkės, smarvė ir jie sau už tai išsirašo 100 procentų priedą.

    Reply
    • Anonimas

      Oho. Tokių algų nėra. Su teksto suvokimu prastai?

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Naujam prekybos centrui – raudona šviesa 

Leidimas vietoje buvusių Prekybos uosto kultūros rūmų J. Janonio gatvėje statyti prekybos centrą negali būti išduotas kol nebus parengtas nepriklausomas ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Transportas

Integruotiesiems maršrutiniams taksi – 6 metai

Antradienį sukanka 6 metai, kai į viešąjį Klaipėdos transportą kaip integruota jo dalis įsiliejo maršrutiniai taksi. Per tą laiką M5, ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Transportas

100 000 000-asis keleivis gaus dovanų metinį bilietą

Šį ketvirtadienį peržengsime reikšmingą simbolinę ribą – šimtamilijoninę kelionę naujojo elektroninio bilieto sistemoje. Po šio fakto turbūt jau ir nebederės ...
2024-04-08
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This