COVID-19: Klaipėdoje – protrūkiai darželiuose

Koronavirusas, Svarbu

Savaitgaliais tradiciškai atliekama mažiau tyrimų, tad ir naujų užsikrėtimo koronavirusine infekcija atvejų fiksuojama mažiau, nors bendras naujų susirgimų procentas jau kuris laikas išlieka panašus.

Statistikos departamento duomenimis, šeštadienį ištyrus 5623 mėginius nustatyti 773 nauji susirgimo SARS- CoV- 2 infekcija atvejai (beveik 14 proc. mėginių su virusu). Penktadienį šie skaičiai atitinkamai buvo 9220/1001 (beveik 11 proc.).

Klaipėdoje susirgo vos 34 žmonės, kai penktadienį jų buvo 74, ketvirtadienį – 87. Uostamiestyje per parą mirė dar vienas žmogus, o iš viso Klaipėdoje infekcija jau nusinešė 90 gyvybių.

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras praneša, kad Klaipėdoje fiksuota nemažai susirgimo protrūkių darželiuose. Susirgimai fiksuoti „Pakalnutėje“, „Žuvėdroje“, „Linelyje“, „Šaltinėlyje“, „Giliuke“, taip pat Klaipėdos vaikų globos namuose „Rytas“ (čia iš viso su protrūkiu susiję 2 atvejai).

Be to, šeštadienį patvirtinti COVID-19 ligos atvejai, epidemiologų vertinimu, susiję su protrūkiais Klaipėdoje veikiančiose baldų gamybos, laivų remonto, statybos įmonėse.

Taip pat šeštadienį patvirtinti infekcijos atvejai, siejami su protrūkiu Kretingos rajone įsikūrusiuose Padvarių socialinės globos namuose – nustatyti trys nauji infekcijos atvejai.

Dienos atvejų pokytis per savaitę Klaipėdoje sumažėjo net 49,3 proc.(praėjusį šeštadienį susirgimų fiksuota 67), šalyje – 8,3 proc. (843 atvejai).

Šalyje per parą mirė 18 žmonių, bet su ankstesnėmis mirtimis skaičiuojama 21. Iš viso jau mirė 2649 gyventojai.

Per parą pasveiko 159 žmonės, pasveikusiais jau laikomi 119 085 žmonės, serga 52 892. Klaipėdoje šie skaičiai atitinkamai siekia 6807/3790.

Į stacionarą per parą šalyje paguldyti 144 nauji ligoniai. Iš 2620 kovidinių lovų užimtos 1476.

Per parą pirma vakcinos doze paskiepyti vos 9 žmonės, antra – nė vieno. Iš viso pirmą kartą vakcinuoti 58 039 gyventojai, antros dozės laukia 49 042.

6 Comments

  1. korys

    Tikra teisybe kad darzeliu vadovai tik save saugo o darbuotojus tik pletku lygyje saugo

    Reply
  2. Efka

    Švedai nėra buvę uždarė darželių, nėra jokių apribojimų stiprių tik rekomendacijos. Ir neserga nei vaikai nei suaugę., tik miršta nuo senatvės ir ligos, o palei teisi ė nuo Koronos mirė žmonių gal koki 10 procentų.

    Reply
    • Ligonine

      O pagal realibe mire nuo kovid apie 90% o raso tris kart mazesnius skaicius…..

  3. Dievas

    Debilai ! As sakiau kad i darzeli veda vaikus tik neadekvatus …bten bus protrukiai ir nusines vaiku givybes … atimkit vaikus ųs visu kas drysta vesti i darzeli kai yra karantinas ir simtatukstantines baudas ! Kaip jie drysta aukoti savo vaiku sveikata dalbajob …..

    Reply
  4. Giedre

    Tai juk mokyklos uždarytos, daug įstaigų dirba nuotoliniu būdu, parduotuvės, pramogų ir maitinimo įstaigos taip pat uždarytos, tai savaime aišku, jog tose vietose viruso nėra. Tai kas beliko-prekybcentriai, darželiai, gydymo įstaigos, slaugos namai, viena kita didesnė įmonė. Tai ten ir plinta virusas. Tik nejaugi taip ir sėdėsim nuolat uždaryti karantino sąlygomis, o atšilus orams, atėjus vasarai pulsime dirbti, kad užsidirbti iki sekančio karantino. Taip pat pulsime pramogauti, nes tą reikia padaryti per vasarą, neaišku kas vėl lauks rudenį. Arba vos tik leidus judėti tarp savivaldybių visi puls kaip išprotėję lankyti giminių, nes žmonės per ilgai buvo uždaryti. Tai bus dar blogiau, kai iš vienų svečių, keliaus į kitus (vėl bijodami kad bet kada bus apribotas judėjimas). Priėjome prie visiško absurdo… Apie paramą tyliu. Ką daryti asmenims, kurie pvz darbą prarado dar pirmojo karantino metu (sodros mokėjimas 9mėn.pasibaigęs) ir iki šiol negali susirasti darbo, nes augina vaikus pradinukus, su kuriais reikia sėdėti namie prie nuotolinių pamokų. Net vasarą tokie darbuotojai buvo nepageidaujami, darbdaviai tiesiai šviesiai pareiškė, kas dirbs jeigu vėl bus karantinas ir imsi biuletenį, kad su vaiku namie sėdėsi mėnesį, gal du… Net tų 200 eur birža nemoka, nes jau neatitinki sąlygų (darbą turi būti praradęs 3 mėn.iki šio karantino pradžios). Džiaugiuosi, jog vyras dirba įprastai ir gauna stabilią algą ir meldžiuosi, jog nesusirgtų ir netektų jam imti biuletenio, nes tada šakės… Arba kad nesumažėtų darbų ir neišvarytų į prastovas, nes tada tik nuomą susimoki ir valgyti lieka tik kruopoms ir makaronams…

    Reply
  5. Lina

    Darželiuose dirba zombiai.Jų skiepyti ir saugoti nereikia.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Per parą šalyje - vos 24 nauji COVID-19 atvejai

Ketvirtadienį Lietuvoje patvirtinti 24 nauji COVID-19 atvejai, iš kurių trys žmones užsikrėtė antrą, skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje vienas žmogus, ...
2024-03-29
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Šalyje - jau dešimt savivaldybių su nuliniais COVID-19 rodikliais

Trečiadienį Lietuvoje patvirtinti 27 nauji COVID-19 atvejai – šeši žmones užsikrėtė antrą, skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje vienas žmogus susirgo ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Tarp nulinius COVID-19 rodiklius turinčiųjų - ir Klaipėdos rajonas su Neringa

Valstybės duomenų agentūros duomenimis, antradienį Lietuvoje patvirtintas 31 naujas koronavirusinės infekcijos atvejis, iš kurių po tris žmones užsikrėtė antrą ir ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This