COVID-19: sergamumas vėl didesnis nei prieš savaitę

Koronavirusas, Svarbu

Statistikos departamento duomenimis, sekmadienį šalyje nustatytas 541 naujas susirgimo koronavirusu atvejis (virusas rastas 14 proc. mėginių – iš viso jų ištirta 3832). Šeštadienį ištyrus 5623 mėginius nustatyti 773 nauji susirgimo SARS- CoV- 2 infekcija atvejai (taip pat beveik 14 proc. mėginių su virusu).

Klaipėdoje susirgo 24 žmonės (šeštadienį tokią diagnozę išgirdo 34, penktadienį – 74).

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro teigimu, praėjusią parą registruoti susirgimo atvejai, susiję su protrūkiais Šilutės rajone veikiančioje baldų gamybos įmonėje, taip pat Klaipėdos medienos apdirbimo, maisto pramonės, laivų remonto įmonėse. Tęsiasi ir protrūkis Klaipėdos vaikų globos namuose „Rytas“ – vakarykštę parą registruoti du nauji koronavirusinės infekcijos atvejai.

Uostamiestyje praėjusią parą aukų išvengta – iki šiol iš viso Klaipėdoje infekcija jau nusinešė 90 gyvybių.

Dienos atvejų pokytis per savaitę Klaipėdoje padidėjo penktadaliu (praėjusį sekmadienį buvo fiksuota 20 naujų susirgimų), šalyje atvejų padaugėjo 13,4 proc. (prieš savaitę nustatyti 477 atvejai).

14 dienų sergamumas 100 tūkst. gyventojų Klaipėdoje per parą sumažėjo nuo 604,9 iki 583,4 atvejų, bet vis dar viršija šalies vidurkį, kuris per parą sumenko nuo 535,3 iki 527 atvejų. Uostamiestis pagal šį rodiklį šiuo metu yra 18-oje vietoje tarp visų šalies savivaldybių. Prasčiausia padėtis yra Visagine – 1567,7, geriausia – Jurbarko rajone (197,3 atvejų).

Šalyje per parą nuo COVID-19 mirė 15 žmonių – iš viso aukų jau yra 2664.

Per parą pasveiko 113 žmonių, pasveikusiais jau laikomi 119 254 žmonės, dar serga 53 232. Klaipėdoje šie skaičiai atitinkamai siekia 6 807 ir 3 807. Per parą nepasveiko nė vienas šia infekcija užsikrėtęs klaipėdietis.

Per parą šalyje nebuvo paskiepytas nė vienas žmogus. Sveikatos apsaugos ministerija pranešė, kad pirmadienį, 8 val. ryto, į Lietuvą lėktuvu iš Belgijos buvo pristatyta šeštoji dviejų farmacijos kompanijų „BioNTech“ ir „Pfizer“ sukurtos vakcinos nuo koronaviruso (COVID-19) siunta su 25 740 dozių.
Dalis šių vakcinų bus paskirstyta jau paskiepytų medicinos darbuotojų revakcinacijai, dalis vakcinos bus skirta socialinių įstaigų darbuotojų skiepijimui ir asmens sveikatos priežiūros įstaigų darbuotojų, kurie tiesiogiai nedirba su COVID-19 liga sergančiais asmenimis, vakcinacijai.

Taip pat pranešta, kad sveikatos apsaugos ministro įsakymu buvo papildytos prioritetinės grupės, kurios turėtų būti vakcinuojamos pirmos. er pirmąjį šių metų ketvirtį galimybę vakcinuotis nuo COVID-19 turės ne tik visi gydymo įstaigų darbuotojai, bet ir valymo, maisto tiekimo ir kitas paslaugas jose teikiantys kitų juridinių asmenų darbuotojai, turintys sąlytį su pacientais arba būnantys patalpose, kuriose lankosi pacientai.

Kartu su mobilių punktų ir karščiavimo klinikų darbuotojais vakcinuotis galės ir savivaldybių bei gydymo įstaigų vairuotojai, turintis sąlytį su galimai COVID-19 sergančiais asmenimis.

Praplėtus socialines paslaugas gaunančių ir teikiančių asmenų prioritetinę grupę, į ją įtraukti visų socialinių paslaugų įstaigų darbuotojai ir savanoriai, seniūnijų socialiniai darbuotojai, budintys globotojai, neįgaliųjų asmenų asistentai, gestų kalbos vertėjai, socialinės globos įstaigų veiklos kontrolę atliekantys specialistai ir Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos specialistai.

Toliau vakcinuojant gydymo įstaigų darbuotojus, neturintiems sąlyčio su COVID-19 pacientais, galimybę vakcinuotis turės studentai, atliekantys praktiką gydymo įstaigose, mobilių komandų nariai ir Valstybinės teismo medicinos tarnybos darbuotojai.

Atsižvelgiant į sveikatai kylančias rizikas, į prioritetines grupes įtraukti kariai ir žvalgybos pareigūnai, dalyvausiantys karinėse ar tarptautinėse operacijose, sportininkai – kandidatai į Lietuvos Respublikos rinktines, atstovausiančias Lietuvai 2021 m. Tokijo olimpinėse ir paralimpinėse žaidynėse, jų treneriai ir kitas privalomas olimpinių ir paralimpinių žaidynių personalas.

3 Comments

  1. Anonimas

    Žymūs užsie io virusologai teigia, jog virusas bus tiek, kiek jam reikės, nes priklauso nuo klimato sąlygų ir kitų veiksnių, o ne nuo durnų politikų plano.

    Reply
    • Klausimas

      Ar tas ižymus tai Lukošenka

  2. Įdomu

    Labai įdomu iki kelintų metų vasaros ponas prezidentas ketina paskiepyti 70% šalies gyventojų ( kaip buvo skelbiama), nes tokiais tempais ;))) . Jei planuojama iki šių tai turi paskubėti, nes iki vasaros likus 127-iom dienom per dieną turi būti vakcinuojama po 14960 asmenų, ir tai tik po pirmąją dozę. Eilinės nesąmonės ir tiek

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Atkeliauja ir Klaipėdos rajono Gyventojo kortelė

Kitą savaitę Klaipėdos rajono gyventojams bus pasiūlyta dar viena paslauga – Gyventojo kortelė. Ji bus išduodama nemokamai ir kortelės turėtojams ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Spyglys

Ugnius Radvila - nebe opozicijos lyderis*

Mes „visi valdantieji norim”, – tokia fraze ketvirtadienį prieš Klaipėdos miesto tarybos posėdį savo pasisakymą iš tribūnos užviršavo opozicijos lyderis ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Politikai pritarė „kosminės kainos“ socialinio būsto statybai

„Net šiurpuliukai per kūną nuėjo: ar tai tiesa, kad skaičiuojamoji vienos kv. metro kaina – virš 4 tūkstančių eurų?”- taip ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Transportas

„Klaipėdos paslaugos” pirks senus tolimojo susisiekimo autobusus

Klaipėdos savivaldybės valdoma UAB „Klaipėdos paslaugos” paskelbė rinkos konsultaciją dėl trijų naudotų tolimojo susisiekimo autobusų pirkimo. Ši bendrovė siekia įsigyti ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Šalyje - jau dešimt savivaldybių su nuliniais COVID-19 rodikliais

Trečiadienį Lietuvoje patvirtinti 27 nauji COVID-19 atvejai – šeši žmones užsikrėtė antrą, skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje vienas žmogus susirgo ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This