Dvi Lietuvos įmonės – vėl geriausių pasaulio darbdavių sąraše

Verslas

Lietuvoje veikiančioms įmonėms „Philip Morris Baltic“ ir „Philip Morris Lietuva“ jau septintą kartą iš eilės suteiktas nepriklausomo Nyderlandų instituto „Top Employers Institute“ geriausio darbdavio (angl. Global Top Employer) sertifikatas.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Prestižiniu laikomą apdovanojimą įmonės pelnė už žmogiškųjų išteklių meistriškumą ir gebėjimą atitikti darbuotojų poreikius, už pažangą gerinant darbo sąlygas, suteikiamas galimybes mokytis ir tobulėti bei siekti lyderystės.

Lietuvoje įsikūrusios „Philip Morris“ įmonės pateko tarp 1600 geriausių pasaulio darbdavių iš 120 šalių. Kaip teigia „Philip Morris Baltic“ Žmonių ir kultūros vadovė Baltijos šalims Asta Sakalauskaitė, objektyvus ir griežtais kriterijais paremtas išorės ekspertų vertinimas atliekamas atsižvelgiant į globalų kontekstą.

„Šiandien pasaulyje viskas keičiasi milžinišku greičiu. Siekdami gerinti darbo sąlygas darbuotojams, juos motyvuoti ir padėti prisitaikyti prie pokyčių, nuolat atnaujiname žmogiškųjų išteklių programas, atsižvelgdami ir į rinkos tendencijas, verslo aplinką bei kitus pokyčius. Puoselėjame pagarba ir įtraukumu grindžiamą įmonės kultūrą, kad kiekvienam darbuotojui būtų suteikta galimybė panaudoti visą savo potencialą, neatsižvelgiant į žmogaus lytį, amžių, tautybę ar kitas įvairias savybes, kurios daro juos autentiškus. Didžiuojamės, kad mūsų pastangos yra įvertinamos ne tik darbuotojų, bet ir išorės ekspertų”, – pranešime cituojama , – teigia A. Sakalauskaitė.

Įmonės įvertintos pagal tarptautinius standartus, patvirtintus audito įmonės „Grant Thornton“. Audituojamos įmonės atsakydamos į 400 klausimų turėjo atskleisti, kaip pasižymėjo šešiais žmogiškųjų išteklių aspektais. Jie apėmė verslo ir žmogiškųjų išteklių strategiją, darbo aplinką ir pokyčius, darbdavio prekės ženklo kūrimą bei talentų pritraukimą, darbuotojų mokymąsi ir tobulėjimą, darbuotojų gerovę, įtraukimą bei pripažinimą, vertybes bei etiką. Vertinimo metu atsižvelgta į sertifikuojamų įmonių pažangą per metus.

Anot pranešimo, pastaraisiais metais dideli pokyčiai vyksta kompanijos viduje – ji transformuojasi iš tabako kompanijos į technologijomis paremtą įmonę, taip keisdama ir pačią tabako industriją. „Philip Morris“ visame pasaulyje siekia ambicingo tikslo – sukurti pasaulį be cigarečių dūmų.

„Tapome inovatyvia technologijų kompanija, kuri kuria mokslu pagrįstus, mažiau kenksmingus produktus. Mūsų darbuotojai – pagrindinė pokyčių varomoji jėga, tad nuolat ieškome naujų sprendimų, kaip dar pagerinti darbo sąlygas, sukurti darbuotojams galimybių tobulėti bei siekti karjeros“, – teigia A. Sakalauskaitė.

Anot jos, pandemija sparčiai koreguoja įprastus darbo organizavimo ir žmogiškųjų išteklių valdymo būdus, kai kuriuos iš jų – negrįžtamai.

„Kuo ilgiau dirbame nuotoliniu būdu, tuo labiau silpnėja darbo asociacija su konkrečia darbo vieta įmonės biure. Periodinių mūsų darbuotojų apklausų rezultatai rodo, kad didžioji dalis darbuotojų nori ir pasibaigus pandemijai išlaikyti lankstumą, ir mes esame pasiruošę jį suteikti. Tuo pačiu metu suprantame, kad nuotolinio darbo specifika ir dabartinio gyvenimo neapibrėžtumas gali turėti ir neigiamą poveikį darbuotojų įsitraukimui, motyvacijai bei emocinei sveikatai, tad imamės priemonių, kad to išvengtume“, – teigia A. Sakalauskaitė.

Siekdama padėti darbuotojams derinti šeimos ir profesinius siekius, praėjusiais metais kompanija įdiegė „Laimingų tėvų“ (angl. Happy parents) programą, kuri po vaiko priežiūros atostogų grįžusiems tėvams pirmą mėnesį suteikia galimybę dirbti lanksčiu darbo grafiku ir tik pusę darbo laiko, paliekant pilną darbo užmokestį.

Nuo 1993-ųjų Lietuvoje veikianti įmonė yra ir viena didžiausių šalies mokesčių mokėtojų. Per pastarąjį dešimtmetį bendrovės „Philip Morris Lietuva“ ir „Philip Morris Baltic“ į Lietuvos valstybės biudžetą sumokėjo daugiau kaip du milijardus eurų įvairių mokesčių.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Aplinkosauga, Svarbu

Leido iškirsti 45 medžius

„Želdiniai trukdys saulės elektrinės modulių pastatymui, taip pat mes šešėlį saulės elektrinės moduliams, kas ženkliai sumažins elektros gamybos pajėgumus, – ...
2024-04-12
Skaityti daugiau

Verslas

10-tą kartą pateko į geriausių darbdavių sąrašą

Sausio 18 d. paskelbtas geriausių pasaulio darbdavių sąrašas „Top Employer 2024“, į kurį patenka tik aukščiausius tarptautinius rūpesčio darbuotojų gerove ...
2024-01-18
Skaityti daugiau

ELTA

„Philip Morris Baltic“: fabriko Klaipėdoje ateitis priklauso ir nuo teisinės aplinkos Lietuvoje

Tabako gamybos ir prekybos bendrovės „Philip Morris“ fabriko Klaipėdoje ateitis priklausys ne tik nuo investuotojų, bet ir Lietuvos teisinės aplinkos, ...
2024-01-17
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This