Klaipėdoje nuspręsta statyti dengtą futbolo maniežą

Sportas

Klaipėdos savivaldybė praneša, kad bus pradėtas realizuoti ilgus metus planuotas ambicingas tikslas – įrengti dengtą sporto maniežą, kuriame ištisus metus galėtų treniruotis jaunieji miesto sportininkai.

pxhere.com nuotr.

„Norėdami  išugdyti sveiką visuomenę, padėti ne vien tik talentingiems sportininkams, kad jie galėtų deramai atstovauti miestui ir Lietuvai įvairaus lygio varžybose, taip pat turime pasirūpinti, kad visi miestiečiai turėtų geras sąlygas sportuoti, kokybiškai leisti laisvalaikį, todėl apsispręsta dėl būtinybės įrengti dengtą sporto maniežą, kuriame sporto veikla galėtų vykti ištisus metus. Tai – sena ne tik sporto bendruomenės, bet ir visų mūsų svajonė, džiugu, kad jau netrukus ji turės palankias galimybes tapti kūnu”, – pranešime cituojamas Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Mero potvarkiu sudarytai darbo grupei iš įvairių savivaldybės administracijos skyrių vadovų ir specialistų pavesta iki balandžio 1 d. surasti tinkamą vietą tokiam objektui atsirasti, parengti projekto technines sąlygas, suformuluoti dengto futbolo maniežo Klaipėdos mieste įrengimo projektavimo užduoties sprendinius. Šiai darbo grupei vadovaus mero pavaduotojas Arvydas Cesiulis.

Teigiama, kad dabartinis futbolo treniruočių ciklo sezoniškumas smarkiai stabdo jaunųjų futbolininkų meistriškumo ugdymą ir individualų tobulėjimą. Šios sporto šakos atstovų mieste yra daugiau negu 1100. Vien Klaipėdos futbolo mokykloje šiuo metu yra per 770 sportuojančių vaikų ir jaunuolių. Manoma, kad jų būtų dar daugiau, tačiau sporto aikštynų ir ypač dengto maniežo stoka žiemos treniruotėms yra didelė kliūtis futbolo sporto proveržiui Klaipėdoje. Kai futbolo aikštes nukloja sniegas ar ledas, futbolo bendruomenei tenka nutraukti treniruotes ir spraustis į sporto sales.

Galimi dengto futbolo maniežo naudotojai – Klaipėdos futbolo klubai, dalyvaujantys profesionaliose lygose; komandos (13-17 m.), dalyvaujančios oficialiuose Lietuvos čempionatuose; „WellKid“ čempionatuose dalyvaujančios komandos bei kiti futbolo mėgėjai. Tikimasi, kad dengto maniežo paslaugomis norės naudotis ir aplinkinių rajonų futbolo komandos bei aistruoliai. Be to, Lietuvos futbolo federacija pajūryje dažnai organizuoja stovyklas įvairaus amžiaus futbolo rinktinių treniruotėms bei rungtynėms, dalis jų taip pat galėtų vykti naujajame manieže.

Dengto futbolo maniežo statybos klausimą savivaldybė planuoja realizuoti su privataus kapitalo pagalba, konkrečios jo dalyvavimo galimybės bus numatytos savivaldybės parengtose viešojo konkurso sąlygose.

Dar 2011-aisiais buvęs futbolininkas, verslininkas Arūnas Šuika miestui siūlė įsigyti bent pripučiamą daugiasluoksnį maniežą.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Eksmeras užsigeidė atsivesdinti Sporto skyriaus vedėją*

„Tikiuosi, neateisime iki tokios stadijos, kad reikės prašyti administracijos direktoriaus, kad atvesdintų jus į virtualią komiteto posėdžio erdvę”, – taip ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Buvusiai Socialinės paramos centro vadovei - tūkstantinė sąskaita 

Antrosios instancijos teismas, apeliacine tvarka išnagrinėjęs uostamiesčio savivaldybės skundą ginče su jau buvusia Klaipėdos miesto socialinės paramos centro vadove Diana ...
2024-04-12
Skaityti daugiau

Sportas, Svarbu

Konfliktų draskomo „Viesulo” vadovo darbą meras vertina gerai

„Kiekvienas vadovas turi dar ir savo vadovą, išskyrus aukščiausiąjį miesto vadovą, nes jam vadovo nebėra”, – taip Klaipėdos miesto tarybos Kultūros, ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This