Naujoms vaikų žaidimų aikštelėms Klaipėdoje – 100 tūkst. eurų

Miestas, Svarbu

Klaipėdoje ir šiemet atsiras naujų vaikų žaidimų aikštelių. Jas numatoma įrengti prie dviejų daugiabučių namų bei kapitaliai suremontuoti esančią Sąjūdžio parke. Be to, planuojama suremontuoti ir penkias sporto aikšteles.

Sąjūdžio parke esančios aikštelės sutvarkymui planuojama išleisti 20 tūkst. eurų. Palmiros Mart nuotr.

Šiųmečiame miesto biudžete naujų vaikų žaidimų aikštelių įrengimui planuojama 100 tūkst. eurų. Anot Klaipėdos savivaldybės administracijos vyriausiosios patarėjos Ingos Kubilienės, tiek pinigų užteks įrengti dvi visiškai naujas aikšteles bei sutvarkyti jau esamą.

„Jau ne vienerius metus gauname prašymų sutvarkyti vaikų žaidimų aikštelę Sąjūdžio parke, nes įrenginiai, esantys palei pėsčiųjų taką, nuolat skendi balose. Norime galiausiai tai sutvarkyti ir išspręsti seną problemą“, – teigė I. Kubilienė.

Šios aikštelės sutvarkymui planuojama išleisti 20 tūkst. eurų, o įrengti dvi naujas aikštelės bus skirta po 40 tūkst. eurų. Jos atsiras prie daugiabučių namų, esančių Markučų g. 1 ir Debreceno g. 38.

„Kasmet gauname nemažai prašymų įrengti vaikų žaidimų aikštelių. Juos teikia ne pavieniai gyventojai, o jų grupės, prisideda ir seniūnaičiai, miesto tarybos nariai. Šiemet vertinome vietas ir Panevėžio gatvėje, ir Baltijos prospekte, ir kitą vietą Debreceno gatvėje, bet apsisprendėme dėl jau minėtų adresų. Pernai aikštelės buvo įrengtos tokiuose pakraščiuose, kaip Kalnupės ir Šiaulių gatvės, o šiemet nusprendėme pasirinkti vietas arčiau centro, nes tame kvartale prie daugiabučių dar nebuvo įrengtų naujų aikštelių“, – aiškino I. Kubilienė.

Visų jau esančių vaikų žaidimų aikštelių priežiūrai ir smulkiam remontui šiemet numatyta 40 tūkst. eurų, o 7 tūkst. eurų – senų aikštelių įrenginių demontavimui. Numatoma iš ardyti ir iš viešų erdvių pašalinti 100 pavojų keliančių buvusių vaikų žaidimų aikštelių įrenginių.

Šiemet miesto biudžete 35 tūkst. eurų suplanuoti nusidėvėjusių sporto aikštelių remontui. Numatoma suremontuoti ar naujais pakeisti krepšinio aikštelių stovus, sutvarkyti dangas, nubraižyti linijas. Numatoma remontuoti aikšteles prie daugiabučių namų, esančių Poilsio g. 14, Žalgirio g. 3A, Taikos pr. 111, Varpų g. 16, I. Simonaitytės g. 9.

6 Comments

  1. Martynas

    Sveiki,
    gal turite informacijos apie darbus poilsio parke ? Sporto įrenginiai ir kitos vaikų žaidimų aikštelės buvo pašalintos- panašu, kad naujų greitu laiku nesulauksime…?
    Nekalbu apie naują vaikų žaidimų aikštelę poilsio parke, kuri naujai įrengta tačiau visiškai nepagalvota apie apšvietimą- gali galvom susipulti vaikšant.

    Reply
  2. kodėl

    vieni daugiabučių gyventojai aikšteles vaikams ir kitokį kiemo sutvarkymą turi įrengti už savo pinigus, o kitiems savivaldybė įrengia ? Už savo pinigus pasirengėme techninį projektą, už savo pinigus įsirengėme parkavimo vietas, privažiavimą ir apželdinimą. Paaiškinkite, kokiu principu yra atrenkama.

    Reply
  3. mmmmm

    minijos 142 irgi niekas netvarkys ten čiuožykla jau visa kliba.

    Reply
  4. Erika

    Gedminų g. 22 pamiršo vėl, mes nei vienos aikštelės neturim, o vaikų daug name gyveną.

    Reply
  5. Pakrašytys

    Įrengta byvo Kalnupės g ne Sulupės.

    Reply
    • Virginija Spurytė

      Ačiū. Pataisyta.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Išsirinko laikinus šaligatvių, aikščių ir skverų valytojus

Klaipėdos savivaldybė sudarė dvi trumpalaikes sutartis su dėl bendro naudojimo teritorijų (šaligatvių, autobusų sustojimo aikštelių, aikščių, skverų ir kt.) sanitarinio ...
2024-03-09
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

Vienur tęs pradėtus darbus, kitur - tvarkys broką

Atšilus orams, toliau bus tęsiami praėjusiais metais savivaldybės užsakymu pradėti įvairių miesto viešųjų erdvių sutvarkymo darbai. Tuo pat metu aiškėja, ...
2024-02-26
Skaityti daugiau

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Prieš 50 metų išgelbėta rotušė kol kas stūkso nežinioje

Lygiai prieš pusę amžiaus tuometinio kultūros ministro pavaduotojo surašytas raštas liudija, kad sovietmečio bujojusio vokiškojo miesto laikotarpio paveldo griovimo vajaus ...
2024-02-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This