O,5 kg amfetamino paštu atsisiuntusiam palangiškiui – teisiamųjų suolas

Kriminalai ir nelaimės

Vyrui, užsisakiusiam ir iš Nyderlandų paštu atsisiuntusiam daugiau nei pusę kilogramo amfetamino, teks stoti prieš teismą: Klaipėdos apygardos prokuratūra praneša baigusi ikiteisminį tyrimą ir teismui perdavusi baudžiamąją bylą dėl kontrabandos bei neteisėto disponavimo narkotinėmis ir psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jų platinti. Kaltinimai pareikšti 27-erių metų palangiškiui.

Asociatyvi Palmiros Mart nuotr.

Ikiteisminį tyrimą atlikę Muitinės kriminalinės tarnybos Klaipėdos skyriaus pareigūnai nustatė, kad už nelegalų pirkinį vaikinas atsiskaitė virtualia valiuta – bitkoinais. Siuntai pasiekus Lietuvą ir įtarus, kad joje yra gali būti psichotropinių medžiagų, ji buvo sulaikyta Vilniaus teritorinės muitinės pašto poste ir pradėti procesai siuntos gavėjo tapatybei nustatyti.

Tyrimo duomenimis, kaltinamasis, bandydamas nuslėpti savo faktinę gyvenamąją vietą, siuntą nurodė pristatyti į ne jam nuosavybės teise priklausantį butą. Tai buvo socialinis būstas, kuriame tuo metu niekas negyveno. Tačiau teisėsaugos pareigūnai nustatė siuntos gavėjo tapatybę ir už nelegalią veiklą jį patraukė baudžiamojon atsakomybėn.

Tęsiant tyrimą, kaltinamojo namuose buvo atlikta krata, kurios metu rastas nedidelis kiekis dar vienos rūšies psichotropinės medžiagos. Dėl šio radinio vaikinui pareikšti kaltinimai dėl neteisėto disponavimas narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti.

Bylą baigusios Klaipėdos apygardos prokurorės Laimos Rokanskienės teigimu, jaunimas dažnai nesuvokia, kokia atsakomybė laukia už norą išbandyti narkotinių ar psichotropinių medžiagų. 

„Motyvuodami, jog nori patirti naujų pojūčių, jie imasi veiksmų, nesuprasdami, kokios gali būti pasekmės. Manantys, kad kvaišalų atsisiuntimas paštu, nenurodant tikslių savo asmens duomenų, neužtrauks baudžiamosios atsakomybės, labai klysta. Tokie nusikaltimai yra išaiškinami ir už juos Baudžiamasis kodeksas numato realias laisvės atėmimo bausmes“, – sakė valstybinį kaltinimą teisme palaikysianti prokurorė.

Baudžiamoji byla bus nagrinėjama Klaipėdos apygardos teisme.

1 Comment

  1. Jooo...

    Na 27 metai tai ne toks jau jaunimas… Manau, kad asmenybė jau susiformavusi ir puikiai žino ir supranta, ką daro…

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Prokuratūros ieškiniai - dar trims Kretingos politikams (atnaujinta)

Plungės apylinkės teismo Kretingos rūmai pranešė, kad sulaukė dar dviejų Klaipėdos apygardos prokuratūros civilinių ieškinių 2019-2023 metų kadencijos Kretingos rajono ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Kriminalistai sulaikė asmenį, įtariamą platinus itin pavojingus narkotikus

Klaipėdos pareigūnai su įkalčiais sulaikė dar vieną asmenį, įtariamą dideliais kiekiais platinusį narkotines medžiagas. Pareigūnams tęsiant anksčiau pradėtą tyrimą, buvo ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Regionas, Svarbu

Ar Kretingos meras iš tiesų atsikratė teisėsaugos pretenzijų? (dar atnaujinta)

Praėjusią savaitę Klaipėdos apylinkės teismas palaimino prokuratūros ir Kretingos rajono mero Antano Kalniaus taikos sutartį, kurios šiam politikui prireikė dėl ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This