Smurtu prieš žmoną įtariamas prokuroras nušalintas nuo pareigų

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Šeštadienį policijai ir prokuratūrai pranešus apie smurto artimoje aplinkoje atvejį, kuriuo įtariamas Klaipėdos apygardos prokuroras, šią savaitę jis nušalintas nuo pareigų.

Tai „Atvirai Klaipėdai” patvirtino Šiaulių apygardos prokuratūros atstovė spaudai Gabrielė Petkuvienė. Ji taip pat pranešė, kad prokuroro atžvilgiu atliekamas tarnybinis patikrinimas.

„Atviros Klaipėdos” žiniomis, smurtu įtariamas prokuroras Klaipėdos apygardos prokuratūroje dirba tik keletą pastarųjų metų. Prieš tai jis darbavosi Klaipėdos apylinkės prokuratūroje, ne kartą dalyvavo konkursuose užimti aukštesnes vadovaujančias pareigas. Martyno Vainoriaus nuotr.

Į kitus žurnalistės klausimus prokuratūra neatsakė.

Ikiteisminį tyrimą dėl nežymaus sveikatos sutrikdymo (pagal Baudžiamojo kodekso 140 str. 2 d.) atlieka Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) pareigūnai.

Turėdami nepatikrintos informacijos, jog galbūt prokuroras iš įvykio vietos – savo namų, esančių Klaipėdos priemiestinėje gyvenvietėje, penktadienio vakare po konflikto su žmona pasišalino, jų pasiteiravome, ar tai tiesa ir ar prokuroras jau surastas.

Pareigūnų taip pat klausėme, ar prokurorui pagal minėtą BK straipsnį jau pareikšti įtarimai, ar jis bendradarbiauja su teisėsauga, kokios kardomosios priemonės įtariamajam skirtos.

Komisariato atstovė klausimus perdavė savo kolegei iš prokuratūros.

„Prokuratūra įspėjo, kad nori komunikuoti šiuo klausimu patys”, – sakė Šiaulių VPK Komunikacijos poskyrio vyriausioji specialistė Gailutė Smagriūnienė.

Pasak Šiaulių prokuratūros atstovės spaudai G. Petkuvienės, šiuo metu pagal minėtą straipsnį intensyviai yra atliekami ikiteisminio tyrimo veiksmai.

„Detalesnė informacija neskelbiama siekiant nepakenkti tyrimo sėkmei. Papildomai informuojame, kad ikiteisminiam tyrimui vadovauja Šiaulių apygardos prokuratūra. Visuomenė bus informuota, kai tik tai bus galima. Dėl šio įvykio taip pat yra pradėtas tarnybinis patikrinimas, prokuroras yra nušalintas nuo pareigų”, – pranešė prokuratūros atstovė.

Antradienio ryte susisiekus su smurtu prieš žmoną įtariamu prokuroru, jis bet ką paaiškinti atsisakė.

„Aš nieko nekalbėsiu”, – ištarė prokuroras ir padėjo telefono ragelį.

INFORMACIJA

Policija skelbė, kad naktį į šeštadienį, tuoj po vidurnakčio, į Klaipėdos ligoninę iš namų priemiestiniame Klipščių kaime pristatyta ir dėl galvos sumušimo gydytis ambulatoriškai išleista 34 metų moteris. Ji paaiškino, jog penktadienį apie 23.10 val. namuose ją sumušė 42 metų vyras. Pranešta, kad įtariamasis yra Klaipėdos apygardos prokuratūros prokuroras.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės

Apeliacinis teismas: klaipėdietis teisėtai laikinai išbrauktas iš praktikuojančių advokatų sąrašo

Lietuvos apeliacinis teismas, išnagrinėjęs civilines bylas, kuriose buvo sprendžiama dėl Lietuvos advokatūros Advokatų tarybos priimtų sprendimų, paliko nepakeistus apygardos teismo ...
2023-05-29
Skaityti daugiau

Svarbu, Temos

Buvusiam prokurorui išvengti teistumo nepavyko, tyrimas prieš žmoną nutrauktas pagal laidavimą (papildyta)

Ir Lietuvos apeliacinis teismas nepasigailėjo prieš žmoną smurtavusio buvusio Klaipėdos apygardos prokuroro Sauliaus Galmino: atmetęs jo ir žmonos Aušros skundus, ...
2022-11-16
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Dėl atleidimo iš pareigų - prašymas kreiptis į Europos Sąjungos Teisingumo Teismą

Buvusio Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus (ONKTS) prokuroro Aido Giniočio atleidimo iš pareigų byloje, net ir ...
2021-11-15
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This