Per parą nuo COVID-19 ligos Klaipėdoje mirė 3 žmonės (papildyta)

Koronavirusas, Svarbu

Statistikos departamento duomenimis, antradienį ištyrus 10 181 ėminį nustatyti 1278 nauji susirgimo SARS- CoV-2 liga atvejai. Pirmadienį jų buvo 686, (ištirti 7784 mėginiai), tad mėginiuose aptikto viruso procentas ūgtelėjo nuo 8 iki 12,5 proc.

Per parą Klaipėdoje susirgo 87 žmonės (pirmadienį – 44), mirė trys, o iš viso uostamiestyje nuo šios ligos jau mirusiais laikomi 95 gyventojai.  

Martyno Vainoriaus nuotr.

Iš šalyje, ir Klaipėdoje dienos atvejų pokytis augo: šalyje – 3,7, uostamiestyje net – 29,9 proc. Čia praėjusį antradienį fiksuoti 67 nauji atvejai.

Nauji protrūkiai vakarykštę parą nustatyti Klaipėdos lopšelyje-darželyje „Puriena“ – patvirtinti keturi COVID-19 ligos atvejai, iš kurių du yra antriniai, t. y. šeimose bei uostamiesčio laivų statybos įmonėje.

Šalyje per parą mirė 24 žmonės, o pridėjus dar 4 mirtis iš anksčiau, bendras mirusiųjų skaičius nurodomas 28. Tarp jų – ir vienas 30-39 metų amžiaus žmogus. Bendras mirusiųjų skaičius išaugo iki 2716.

Per parą pasveiko 1533 žmonės, bendras pasveikusiųjų skaičius 123 562, serga 50 863. Klaipėdoje pasveikusiais laikomi 7190, serga 3539.

Per parą į stacionarą paguldyti 158 žmonės. Iš 2446 kovidinių lovų užimtos 1457.

Per parą pirma vakcinos doze paskiepyti 2044 gyventojai, antra – 624.

Per praėjusią parą izoliuoti 1545 asmenys, iš viso izoliacijoje, įskaitant žmones, kuriems patvirtinta COVID-19 liga, šiuo metu yra 70 445 asmenys.

Patarimai keliaujantiems lėktuvu

Skrydžius iš Lietuvos oro uostų planuojantys keleiviai turėtų žinoti, kad keliaujant į kai kurias šalis gali prireikti neigiamos COVID-19 testo pažymos ne tik lietuvių, bet ir kitomis užsienio kalbomis. Apie tai keleiviams primena Lietuvos oro uostų atstovai, užfiksavę atvejų, kai keleiviai dėl šios priežasties negalėjo tęsti kelionės.

Primenama, kad oro bendrovių atstovai, registruojant ir laipinant keleivius į lėktuvą, pagal valstybių reikalavimus gali paprašyti pateikti dokumentą, patvirtinantį neigiamą COVID-19 testo rezultatą nurodyta kalba. Įprastai užtenka turėti neigiamą koronaviruso testą lietuvių ir anglų kalbomis, tačiau kai kuriais atvejais iš keleivių gali būti prašoma turėti pažymą ir kita užsienio kalba, išduotą būtent testą atlikusios laboratorijos.

Apie šiuo metu patvirtintas tiesioginių skrydžių kryptis ir reikalavimus keleiviams atvykstant ir išvykstant iš Vilniaus, Kauno ir Palangos oro uostų išsamiai galima susipažinti specialiame puslapyje, paspaudus šią nuorodą.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sportas

Gerda Raulušaitytė - auksiniame jaunųjų sporto žvaigždžių dešimtuke

Tradiciniais tapę geriausių Lietuvos jaunųjų sportininkų ir sportininkių apdovanojimai „100 sporto žvaigždžių“, organizuojami LRT ir Lietuvos sporto federacijų sąjungos (LSFS), ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Renginiai

Penktadienį Klaipėdoje

IMANUELIO KANTO VIEŠOSIOS BIBLIOTEKOS KALNUPĖS SKYRIUS (KALNUPĖS G. 13) 12 val. „Full body“ treniruotė bibliotekoje. Treniruotė su savo kūno svoriu ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Spyglys

Apie rinkimus - nė žodžio*

Žinia, prasidėjus rinkimų į prezidentus vajui, dabartinis iš Klaipėdos kilęs šalies vadovas kone kas antrą dieną ėmė lankytis vis kitoje ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Regionas

Dar vienas ieškinys dėl neteisėtų išmokų Kretingos politikui

Pranešama, jog Plungės apylinkės teismo Kretingos rūmuose gautas civilinis ieškinys dėl 13 757,99 eurų priteisimo iš politiko Romualdo Jablonskio. Kretingos ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Naujam prekybos centrui – raudona šviesa 

Leidimas vietoje buvusių Prekybos uosto kultūros rūmų J. Janonio gatvėje statyti prekybos centrą negali būti išduotas kol nebus parengtas nepriklausomas ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This