Kruizinių laivų Klaipėdoje tikimasi jau vasarą

Miestas, Svarbu

Klaipėdos uostas nepraranda vilčių šiemet priimti kruizinių laivų, tačiau jų laukiama ne anksčiau nei liepą. Be to, skiriasi ir prognozės, kiek lainerių į Klaipėdą šią vasarą užsuks.

Pernai nė vieno kruizinio laivo nesulaukusi Klaipėda, šiemet jų tikisi priimti keliasdešimt. KVJUD nuotr.

Klaipėdos savivaldybės strateginiame veiklos plane šiemet buvo numatyta 30 tūkst. eurų aptarnauti atplaukusius kruizinius laivus, nes užsiregistravusiųjų yra 52. Tačiau Finansų ir ekonomikos komiteto nariai suabejojo, ar tikslinga planuoti tokias lėšas, nes esą yra didelė tikimybė, jog kruizinės laivybos sezonas ir šiemet sunkiai įmanomas.

Klaipėdos savivaldybės Strateginio planavimo skyriaus vedėja Indrė Butenienė po tokios politikų pastabos patikslino, jog planuojama suma sumažėjo iki 4 tūkst. eurų, nes numatoma priimti tik 10 laivų.

Tačiau Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos tarptautinių ryšių ir protokolo vadovė Kristina Gontier įsitikinusi, jog tokios prognozės yra pernelyg pesimistinės.

„Situacija šiandien yra tokia, kad atplaukti į Klaipėdą yra užsiregistravę 55 kruiziniai laivai. Jie turėjo pradėti plaukti gegužę, bet tikėtina, jog sezonas prasidės tik liepą. Ir vasarą situacija turėtų labai pagerėti. Galbūt net tiek, kad atplauks ne tik užsiregistravę, bet ir tie laivai, kurių dabar nėra sąraše. Šiandien prognozuočiau, kad šiemet galime sulaukti apie 40 kruizinių laivų“, – teigė K. Gontier.

Anot jos, kruizinio sezono startui didžiausią įtaką turi tai, kaip šalyse vyksta vakcinacija nuo koronaviruso.

„Realiausiai situaciją matysime balandį, nes tada kruiziniai laivai turėtų pajudėti iš Amerikos, kur yra apie 60-70 proc. visų kruizinės laivybos kompanijų ir laivų. Jei vakcinacija vyks sėkmingai, galime prognozuoti, jog sezonas turėtų būti neblogas. Žmonės yra išsiilgę kelionių, o ir kainos dabar labai geros“, – kalbėjo pašnekovė.

Ji pabrėžė, jog šiemet daugiausia kruizinių laivų turėtų sulaukti vidutinio dydžio uostai, koks yra ir Klaipėdos uostas.

„Jau žinoma, kad į kruizinis laivus bus įleidžiami tik neigiamą COVID-19 testą turintys keleiviai. Be to, numatoma, kad ir uostuose jie turėtų kuo mažiau kontaktų su vietiniais žmonėmis. Tad gali būti taip, kad aplaukę turistai bus susodinami į 20-30 autobusų ir vežami panoraminiais maršrutais. Manoma, kad į didžiuosius uostus kruiziniai laivai neplauks, nes juose daug žmonių, tad sunku užtikrinti, kad būtų kuo mažiau kontaktų. O mažieji uostai nėra populiarūs, nes juose nelabai yra ką žiūrėti. Tad populiariausi ir bus vidutinio dydžio uostai“, – aiškino K. Gontier.

Praėjusiais metais į Klaipėdą neatplaukė nė vienas kruizinis laivas, nors ir buvo laukta rekordinio sezono.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Uostas ir jūra

Siekia stiprinti jūrų transporto ryšius su Egiptu

Lietuva ir Egiptas ketina glaudžiau bendradarbiauti, gerindami šalių tiesioginį susisiekimą oru ir plėtodami jūrų transporto ir logistikos jungtis. Tokias galimybes ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Uostas ir jūra

Kruizinės laivybos sezono startą paskelbė muzikuojantis laineris

Šaltą, vėjuotą ir lietingą antradienio vidurdienį Klaipėdos uoste prisišvartavo pirmasis šiemet kruizinis laivas. Laineriui „Le Bellot” – tai ir pirmasis ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Svarbu, Uostas ir jūra

Stringa konkursai dėl vandenilio gamyklos statybos Klaipėdoje

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija nukėlė atviro tarptautinio konkurso dėl vandenilio gamybos uoste įrangos, įskaitant jos montavimą, paleidimą, pasiūlymų pateikimo ...
2024-04-22
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This