Teismas: bylą reikėjo nagrinėti nuotoliniu būdu

Miestas

Klaipėdos apygardos teismas konstatavo, jog pirmosios instancijos teismas nutarimą administracinio nusižengimo byloje priėmė išsamiai neištyręs ir neįvertinęs bylos aplinkybių, nepašalinęs visų neaiškumų, nesudaręs galimybės administracinio nusižengimo bylą nagrinėti žodinio proceso tvarka, nors pareiškėja ir jos atstovas buvo pateikę motyvuotą prašymą.

Administracinio nusižengimo byloje moteriai buvo surašytas protokolas dėl to, kad vairavo transporto priemonę būdama neblaivi, išvažiavo į priešpriešinę eismo juostą ir susidūrė su priešinga kryptimi važiavusia transporto priemone. Pirmosios instancijos teismas bylą išnagrinėjo rašytinio proceso tvarka ir moteriai paskyrė baudą ir specialiojo poveikio priemonę – teisės vairuoti transporto priemonę atėmimą trejiems metams.

Moteris apeliaciniu skundu prašė panaikinti pirmosios instancijos teismo nutarimą ir perduoti bylą nagrinėti iš naujo, teigdama, kad teismas neišsiaiškino visų aplinkybių, nes dėl eismo įvykio kalta ne ji, nors ir neginčija aplinkybės, kad vairavo būdama neblaivi. Skunde akcentuojama tai, kad pirmosios instancijos teismas nesivadovavo Teisėjų tarybos rekomendacijomis dėl bylų nagrinėjimo karantino metu ir nepagrįstai bylą išnagrinėjo rašytinio proceso tvarka jai nedalyvaujant.

Bylą apeliacine tvarka išnagrinėjęs apygardos teismas patenkino pažeidėjos apeliacinį skundą ir grąžino bylą pirmosios instancijos teismui nagrinėti iš naujo pažymėjęs, kad pirmosios instancijos teismas nepagrįstai atmetė prašymą atidėti bylos nagrinėjimą ir bylą išnagrinėjo rašytinio proceso tvarka neišklausęs pažeidėjos.

,,Apylinkės teismas nesivadovavo Teisėjų tarybos rekomendacijomis dėl teismų darbo organizavimo, kuriose rekomenduojama užtikrinti teismų veiklos tęstinumą naudojantis nuotolinio komunikavimo priemonėmis, o būtinais atvejais organizuojant bylos nagrinėjimą saugiu fiziniu būdu, nes  administracinėn atsakomybėn patrauktai moteriai ir jos atstovui nebuvo pasiūlyta atidėti teismo posėdį ir kitą teismo posėdį nagrinėti nuotoliniu būdu, naudojantis vaizdo konferencijų programomis (pvz., ,,Zoom“ programa)”, – rašoma Klaipėdos apygardos teismo pranešime.

Nutartis įsiteisėja nuo paskelbimo dienos.

1 Comment

  1. Apstulbusi

    Baisu, kas darosi teismuose. Kuo tolyn, tuo baisiau. Didžiausias neteisingumas!!! Ir niekas, nei už ką neatsako.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės

Išdaužė teismo langą

Policija pranešė, kad pirmadienį, apie 13.34 val., buvo pastebėta, jog išdaužtas Klaipėdos apygardos teismo pastato langas. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Į teismą siunčiami vagystes ir plėšimus vykdę penki vyrai

Klaipėdos apylinkės prokuratūra praneša teismui perdavusi baudžiamąją bylą, kurioje penki asmenys kaltinami dėl pernai Klaipėdos mieste masiškai vykdytų atvirųjų vagysčių ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Regionas

Prokuratūra: piniginę žalą patyrusiems asmenims turi atlyginti valstybė ir Neringos savivaldybė

Generalinė prokuratūra, siekdama apginti viešąjį interesą, kreipėsi į Regionų administracinį teismą su prašymu septynių asmenų naudai solidariai iš Lietuvos valstybės ...
2024-04-05
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This