COVID-19 liga nustatyta 10-čiai į Klaipėdą atplaukusių užsieniečių

Koronavirusas, Svarbu

Statistikos departamento duomenimis, ketvirtadienį šalyje ištyrus 8364 mėginius nustatyta 860 naujų susirgimų SARS- CoV-2 liga atvejų. Trečiadienį šie skaičiai atitinkami buvo 9574/953, tad mėginiuose aptinkamo viruso procentas pastaruoju metu aptinkamas panašus – apie 10 proc.

Klaipėdoje susirgo 66 žmonės (trečiadienį -78), mirčių čia ir vėl nefiksuota, išlieka 95-ios. 

Tokius duomenis pateikia Statistikos departamentas, tuo metu žiniasklaida praneša, jog Klaipėdos universitetinėje ligoninėje mirė nė 40-ties neturinti moteris.

Dienos atvejų pokytis per savaitę uostamiestyje sumažėjo 22,4 proc., šalyje – 16,7 proc. , tačiau susirgimų 100 tūkst. gyventojų vidurkis Klaipėdoje vis dar viršija respublikinį ir atitinkamai yra 535,2/467,8 atvejo.

Pagal šį rodiklį uostamiestis šalyje yra 17-oje vietoje. Iš regiono Klaipėdą lenkia Kretingos (12-ta vieta su 582,5 atvejais) ir Šilutės savivaldybės (8- ta vieta su 629,6 atvejais). Sąrašo viršuje vis dar tebėra Visagino savivaldybė su 1227,9 atvejais 100 tūkst. gyventojų. Mažiausiai susirgimų – Šilalės rajone (155,3 atvejo).

Protrūkiai Klaipėdoje ir regione

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) duomenimis, naujas protrūkis ketvirtadienį nustatytas Klaipėdos miesto lopšelyje-darželyje „Eglutė“, kur infekcija patvirtinta darbuotojui ir darželį lankančiam vaikui. Taip pat susirgimai fiksuoti Klaipėdos lopšelyje–darželyje „Giliukas“ bei „Puriena“.

Siekiant mažinti infekcijos plitimą ikimokyklinio ugdymo įstaigose, vakar NVSC Klaipėdos departamentas parengė teikimus Klaipėdos savivaldybės administracijai dėl infekcijų plitimą ribojančio režimo įvedimo minėtuose darželiuose.

Be to, naujas protrūkis vakarykštę parą registruotas į Klaipėdos jūrų uostą remonto darbams atvykusiame laive. COVID-19 liga patvirtinta dešimčiai įgulos narių, visi jie užsieniečiai. Laive atlikta dezinfekcija, visi įgulos nariai izoliuoti.

Taip pat vakarykštę parą patvirtinti atvejai susiję su protrūkiais baldų gamybos įmonėje Klaipėdoje, Šilutės rajono baldų gamybos įmonėje,  Klaipėdos laivų remonto, jūrų krovos įmonėse.  

Šalyje per praėjusią parą mirė vos 5 žmonės, tačiau dar 15 mirčių pridėta iš ankstesnio laikotarpio.

Per parą pasveiko 1353, iš viso pasveikusiais laikomi 126 548 gyventojai, serga 49 584, Klaipėdoje pasveiko 7419, serga 3444.

Per parą pirma vakcinos doze paskiepyti 3136 žmonės, antra – 3270. Iš viso pirma doze paskiepyti 67 794 gyventojai, abiem dozėm –  15 756.

Atnaujinamas prioritetų sąrašas vakcinacijai

Papildžius vakcinacijos nuo koronaviruso (COVID-19) prioritetines grupes vieni pirmųjų įgyti imunitetą galės švietimo darbuotojai, karantino metu turintys tiesioginį kontaktą su mokiniais, taip pat plautine hipertenzija sergantys asmenys ir asmenys, kuriems diagnozuota tetraplegija, socialinių paslaugų įstaigose dirbantys ir kontaktą su šių įstaigų gyventojais turintys kitų juridinių asmenų darbuotojai, praneša Sveikatos apsaugos ministerija.

Į prioritetinę grupę patenka tie mokytojai, kuriems Vyriausybės nutarimais ar kitais sprendimais karantino metu nustatyta vykdyti funkcijas, kurioms atlikti būtinas tiesioginis  kontaktas su ugdomais mokiniais.

Prioriteto tvarka taip pat bus vakcinuojami šie švietimo darbuotojai, kurie atnaujinus mokyklų darbą turės tiesioginį kontaktą su mokiniais:

  • švietimo įstaigų ir kitų švietimo tiekėjų darbuotojai, turintys kontaktą su mokiniais, ugdomais pagal ikimokyklinio, priešmokyklinio ir pradinio ugdymo programas;
  • asmenys, dirbantys specialiosiose mokyklose arba bendrojo ugdymo mokyklų specialiosiose klasėse ir turintys tiesioginį (nuolatinį ar laikiną) kontaktą su ugdomais pagal pradinio ir pagrindinio ugdymo, pradinio ir pagrindinio ugdymo individualizuotą, vidurinio ugdymo, socialinių įgūdžių ugdymo programas;
  • asmenys, dirbantys profesinio mokymo įstaigose ir turintys tiesioginį (nuolatinį ar laikiną) kontaktą su ugdomais pagal specialiųjų ugdymosi poreikių mokiniams skirtas profesinio mokymo ir socialinių įgūdžių  programas.

Kartu su socialines paslaugas teikiančiais ir gaunančiais gyventojais vakcinuotis galės ir socialinių paslaugų įstaigose valymo, maisto tiekimo ar kitas paslaugas teikiantys kitų juridinių asmenų darbuotojai, turintys sąlytį su įstaigos gyventojais arba būnantys patalpose, kuriose lankosi įstaigos gyventojai.

Ministro įsakymu patikslinta koronavirusu persirgusių arba antikūnų turinčių gyventojų vakcinacijos tvarka.

Asmenys, kuriems buvo nustatyta COVID-19 liga, galės būti vakcinuojami nuo diagnozės dienos praėjus trims mėnesiams. Jeigu liga nebuvo diagnozuota, bet tyrimas rodo antikūnų buvimą organizme, toks asmuo galės būti vakcinuojamas praėjus 60 dienų nuo antikūnų tyrimo rezultato dienos.

Visą vakcinacijos prioritetinių grupių sąrašą rasite čia.

5 Comments

  1. Julius

    Kodėl leidžia atvykti uzdraust visai kol nesibaigs kolona.Norvegija sapnuose salis susirgimus vienetai o sienas uzdare.

    Reply
    • Vytautas

      Jei nemoki suprantamai rašyti,eik į mokyklą .

  2. Protingiausia

    Mano supratimu, protingiausia vakcinuoti pagal amžiaus grupes, kaip daroma bent jau ES. Kodėl? Nes ši liga pavojingiausia yra seniems žmonėms. Jiems mirti o ne persirgti yra labai didelė tikimybė. Suprantu ,kad visi norime kad mūsų vaikai sugrįžtų į mokyklas Nuotolinis mokymas neduoda gerų rezultatų, bet 1-2 mėn. mokymo procese yra lašas jūroje, o per tą laiką išmirs daug artimų ir brangių mums asmeniškai bet ir svarbių LT žmonių.Tas skirstymas pagal ligas, tik išrūšiuoja žmones ir apsunkina eilių sudarymą. O reikia skiepyti kuo greičiau, kad virusas nebeturėtų galimybės persiduoti nuo vieno žmogaus kitam.

    Reply
  3. Nesuprantu

    anksčiau buvo teigiama, kad bus vakcinuojama pagal amžiaus grupes, kaip ir daro kitos šalys, o kur pas mus dingo ši nuostata ? Juk aiškiai yra pasakyta, kad virusas pavojingesnis pagyvenusiems.

    Reply
    • to Nesuprantu

      Zmones nori pradeti gyventi ir paleisti bent mokyklu veikla, todel reikia pradeti vakcinuoti mokytojus, nes vien senjorus vakcinuoti uztruks gan ilgai.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sportas

Klaipėdos „Kuršiai“- vicečempionai

Po šeštadienį Klaipėdoje finišavusio antrojo Lietuvos regbio-7 pirmenybių (Regbio-7 „Top“ lyga) etapo paaiškėjo naujieji Lietuvos čempionai. Po 18 metų pertraukos ...
2024-05-05
Skaityti daugiau

Svarbu, Veidai

Lietuvos medicina charkovietės nesužavėjo

41 metų Marina į Klaipėdą iš Charkovo kartu su vyru ir 11-mečiu autistu sūnumi atvyko 2022-ųjų rugpjūtį. Tuo metu moteris ...
2024-05-05
Skaityti daugiau

ELTA

Išaugo visuomenės pasitikėjimas teismais

Naujausių apklausų duomenimis, balandį labiausiai – 5 procentiniais punktais – išaugo vasarį smukęs Lietuvos gyventojų pasitikėjimas teismais. Taip pat aktyvesnio ...
2024-05-05
Skaityti daugiau

Regionas

Preiloje su žeme sulygins tris pastatus

Valstybinė teritorijų planavimo ir statybos inspekcija ieško rangovų trijų pastatų-motelių griovimo ir statybvietės sutvarkymo darbams Neringoje , Preilos gyvenvietėje. Dar ...
2024-05-05
Skaityti daugiau

ELTA

Kitą savaitę prasidės išankstinis balsavimas

Artėjant prezidento rinkimams ir referendumui dėl pilietybės išsaugojimo, jau kitą savaitę rinkėjai galės pasinaudoti galimybe balsuoti iš anksto. Gegužės 7-9 ...
2024-05-05
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This