Prasideda buvusio „Vaidilos“ kino teatro pastato atgimimas

Miestas, Svarbu

Buvusio „Vaidilos“ kino teatro pastato rekonstrukcija, apie kurią prabilta pernai, jau pradedama planuoti. Šiuo metu atliekama detaliojo plano korektūra, o pastato savininkas viliasi, kad statybos darbus pavyks pradėti dar šiemet.

Prieš 40 metų pastatytą „Vaidilos” kino teatro pastatą siekiama prikelti naujam gyvenimui. Virginijos Spurytės nuotr.

Paryžiaus Komunos g. 4 esantį apleistą pastatą, kuriame anksčiau veikė „Vaidilos“ kino teatras“, pernai nusipirko Telšių rajone registruota bendrovė „Kietasis biokuras“. Jos savininkas Albinas Monstavičius Klaipėdos savivaldybės vadovams netrukus pristatė ir savo viziją. Jis pasakojo, kad pastatą nori rekonstruoti ir jame įrengti unikalų motociklų muziejų, o taip pat kino teatrą, konferencijų centrą.

Tokių verslininko planų koronavirusas nei kitos aplinkybės nesužlugdė, todėl jau yra pradėta teritorijos tarp Taikos pr., Kauno g., Šilutės pl. ir Paryžiaus Komunos g. detaliojo plano, patvirtinto 2008 m. liepos 31 d., korektūra suplanuotos teritorijos dalyje – žemės sklypui Paryžiaus Komunos g. 4. Planuojamos teritorijos plotas – 0,4281 hektaro.

Paviešintoje informacijoje apie atliekamą korektūrą nurodoma, jog Paryžiaus Komunos g. 4 teritorijoje planuojama ūkinė veikla – kultūros paskirties pastatų bei statinių, prekybos, paslaugų ir maitinimo objektų statyba ir eksploatacija.

„Pagrindinis detaliojo plano koregavimas atliekamas sklypo naudojimo būdo papildymui, kai nustatomas visuomeninės paskirties teritorijos būdas bei lieka esamas komercinių objektų teritorijos būdas. Nustačius du naudojimo būdus numatomi ir nauji teritorijos reglamentai, t.y. numatomas didinti statinių aukštingumas iki 28 m“, – rašoma detaliojo plano sprendinių konkretizavimo stadijos aiškinamajame rašte.

Jame nurodoma, kad planuojamoje teritorijoje yra pradėtas buvusio „Vaidilos“ kino teatro rekonstrukcijos projektas, kuriame projektuojamas motociklų muziejus su kino teatru, konferencijų sale, kavine, restoranu ir parduotuve, todėl rekonstrukcijos projekte padidėja rekonstruojamo pastato plotas.

Planuojama, kad pirmasis pastato aukštas bus komercinės patalpos bei muziejaus eksponatų patalpos. Parduotuvės, kino salės ir muziejaus eksponatų patalpos išsidėstytų per 1-4 pastato aukštus, 5 aukštas numatytas konferencijų salei, o mansarda – terasai. Taip pat sklype planuojama ir dar vieno statinio vieta, kurio pirmojo aukšto ar pusrūsio patalpose bus parkuojami automobiliai.

Paklaustas, kada galima tikėtis realių statybos darbų, A. Monstavičius „Atvirai Klaipėdai“ teigė, jog šiemet yra numatoma gauti statybas leidžiančius dokumentus ir pradėti darbus.

„Motociklus kolekcionuoju jau ne vienerius metus, mano ekspozicija veikia Telšių rajone, kurioje yra per 100 eksponatų. Pats esu telšiškis, norėjau Telšiuose statyti muziejų. Nusipirkau sklypą, gavau visus leidimus, bet pasirodė, kad Telšiams toks objektas nereikalingas. Pernai pasitaikė proga nusipirkti „Vaidilos“ kino teatro pastatą. Jį pirkau būtent įrengti motociklų muziejų. Ko gero, galiu jau sau leisti padaryti komerciškai nenaudingą objektą“, – dėstė A. Monstavičius.

Jis neslėpė, jog ir iš planuojamo kino teatro finansinės grąžos nesitiki, bet tokia paskirtis būsimame pastate numatoma, nes jame ir anksčiau veikė kino teatras.

„Istoriją reikia gerbti ir jai atiduoti duoklę“, – pabrėžė A. Monstavičius.

Jis skaičiavo, kad rekonstruotas pastatas bus apie 4000 kv. m ploto, kurio didžiąją dalį ir užims motociklų muziejus.

„Tačiau jam išlaikyti reikės lėšų, todėl planuoju rengti galbūt kokią motociklų parduotuvę, kažkokį komercinį objektą, kuris uždirbtų bent šiek tiek pinigų“, – teigė A. Monstavičius.

Šiemet pavasarį turi būti baigta aikštės prie „Vaidilos” rekonstrukcija, o pats pastatas atgims kitais metais. Virginijos Spurytės nuotr.

Paryžiaus Komunos gatvėje 4 sklype 4 aukštų 1,9 tūkst. kvadratinių metrų bendro ploto kino teatro pastatą buvo pastatytas 1971 metais.

„Vaidila“ pavadintas tuomet naujasis kino teatras pirmąjį filmą parodė 1971 m. birželio 16 dieną. Tai buvo tarybinė juosta apie dailiojo čiuožimo žvaigždes „Žydrasis ledas“.

Klaipėdos savivaldybė pernai išrinko rangovą – Panevėžio statybos trestą, kuris pradėjo aikštės prie „Vaidilos“ tvarkymo darbus. Juos numatoma baigti šiemet pavasarį. Bus rekonstruoti pėsčiųjų takai, šaligatviai, sovietmečiu įrengtas fontanas, nutiesti dviračių takai, pastatyta lauko scena, įrengta vaikų žaidimų aikštelė, sutvarkyti želdiniai. Bendra projekto vertė – apie 1,803 mln. eurų.

7 Comments

  1. Vytautas

    Telsiskis, matomai, nesusidures su Klaipedos savivaldybes biurokratais. Ir detalu koreguoti ir statybos leidima gauti. Musu savivaldybes klerkams – ekonomikos stabbziams tai yra neregetas issukis. Dziugu tik viena, kad motociklu verte tik padides, jie pasens daugiau kol bus iseksponuoti ?

    Reply
  2. Ana

    Piteris visa vaizda gadina

    Reply
  3. Sigute

    O, kaip bus su veterinaru- gyvūneliu daktaru?Ten dirba geras žmogeliukas, mūsų rajonui jis reikalingas.

    Reply
  4. Virgilijus

    Šaunu ypač patiko motociklai ,teko jaunystėj lankyti motokrosą.Šeimininkui valio,jei reiks darbuotojo aš prie technikos .Valio sveikinu!v

    Reply
  5. Anonimas

    O tie slankiojantys asocialai?
    Aplinka atgims,bet nesenai teko praeit šiuo skveru buvo baugu …

    Reply
    • Anonimui

      Jie mūsų visuomenės dalis. Naujasis savininkas į juos teisių jokių negavo.

  6. S

    Šaunu. Tikėkimės po rekonstrukcijos išliks ir nebus užgožtas pastato akcentas vestibiulis.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Miestas

Verkia „Vaidila" geriausiame kraštovaizdžio projekte

Už 1,7 mln. eurų rekonstruota viešoji erdvė uostamiestyje prie buvusio „Vaidilos“ kino teatro pernai buvo pripažinta geriausiu kraštovaizdžio projektu Lietuvoje. ...
2023-08-20
Skaityti daugiau

Miestas

Šviesų festivalio dalimi taps ir motociklai, ir automobiliai

Vasario 25-ąją, penktadienį, 18-22 val., Klaipėdos šviesų festivalio metu, Turgaus aikštėje įsikurs šviečiantys kolekcininko Albino Monstavičiaus 100 metų senumo motociklai ...
2022-02-21
Skaityti daugiau

НОВОСТИ

Бывший кинотеатр «Вайдила» ждет реконструкция: старое здание возродит мотоциклист-меценат

Реконструкция бывшего кинотеатра «Вайдила» может начаться уже следующим летом. В таком случае комплексное обновление здания завершится через год. В роли ...
2021-10-15
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This