Žiemą – „Žiemos kelias“ su Steinu Skjervoldu

Kultūra

Tokia įspūdinga žiema yra pats tinkamiausias metas suskambėti Franzo Schuberto vokaliniam ciklui „Žiemos kelias“.

Jausmingą kūrinį sausio 30 d., šeštadienį, 18.30 val., virtualiame koncerte atliks Klaipėdos kamerinis orkestras (meno vadovas Mindaugas Bačkus) ir Lietuvoje gyvenantis norvegų baritonas Steinas Skjervoldas.

Sausio 31-oji yra šio garsaus austrų kompozitoriaus gimtadienis. Ta proga Klaipėdos kamerinio orkestro meno vadovas M. Bačkus nusprendė padaryti eksperimentą – vokalinį ciklą, originaliai sukurtą balsui ir fortepijonui, atlikti styginių orkestro versijoje.

„Mes radome šio kūrinio versijos styginių kvartetui partitūrą, kurią pakoregavome styginių orkestro sudėčiai. Nesu girdėjęs, kad anksčiau taip jis būtų atliktas“, – teigia M. Bačkus.

Į žiemišką kelionę Klaipėdos kamerinis orkestras leisis kartu su Lietuvoje gyvenančiu norvegų baritonu Steinu Skjervoldu. Jį daug kartų girdėjo Norvegijos operos ir koncertų salių publika, o pastaruoju metu vis reikšmingesnis solisto karjeroje tampa kūrybinis bendradarbiavimas su Lietuvos muzikais. Dainininkas apdovanotas už indėlį stiprinant Lietuvos ir Norvegijos kultūrinius ryšius. Jo repertuare puikiai dera įvairi muzika – nuo operų arijų iki šiuolaikinių kompozicijų.

S. Skjervoldas jau ne kartą koncertuose yra dainavęs minėtą Schuberto vokalinį ciklą. Išraiškingumas, įspūdingas atlikimas, didžiulė koncentracija – šiais epitetais kritikai apibūdina solisto interpretuojamą „Žiemos kelią“.

Šis kūrinys yra laikomas didžiausio profesinio meistriškumo ir meninės brandos įrodymu, jį dainuoti ryžtasi tik subrendę vokalistai.

Pasak M. Bačkaus, svarbu, kad Lietuvoje kuria tokio aušto lygio menininkas.

Romantiškos muzikos mylėtojai virtualų koncertą „Žiemos kelionė“ galės nemokamai stebėti internetu Facebook arba Youtube platformoje.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Kultūra, Svarbu

„Auksinių scenos kryžių" apdovanojimuose - klaipėdiečių triumfas (papildyta)

Tarptautinę teatro dieną, trečiadienio vakare, Klaipėdos dramos teatre vykusioje „Auksinių scenos kryžių“ apdovanojimų ceremonijoje iš 17 nominacijų net 6 „Auksiniai ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

Mums rašo

Barokinės muzikos magijos nublokšta

Yra Klaipėdos koncertų salės repertuare vienas koncertas, kuris jau šeštą kartą kartojamas klausytojų pageidavimu. Ar atspėsite kuris? Tai – talentingojo ...
2024-02-03
Skaityti daugiau

Regionas

„N žemė" Neringoje: nuo įspūdingo grožio mišių iki prancūzų meilės himnų

Į dvidešimtuosius metus kopiantys „nepaklusnieji“ ir festivalis „N žemė“ šiemet poilsiautojus kviečia kiek daugiau nei savaitei įsikurti muzikoje su atlikėjais, ...
2023-07-03
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This