Nebūtinai tas, kuris šaukia labiau, yra teisus

Politikų tribūna

Audrius Petrošius, Seimo narys
2021-01-30

Komentarų: 10

Kai viešose kovose garsiai ir dideliu kiekiu liejasi emocijos, jas visuomet vertinu su dideliu atsargumu, t.y. suprantu, kad nebūtinai tas, kuris šaukia labiau, yra teisus.

Kalbai pasisukus apie Aplinkos ministro Simono Gentvilo ir Aplinkos apsaugos departamento direktorės Olgos Vėbrienės konfliktą, nesiimu vertinti nė vienos iš pusių. Tačiau jeigu jau vienai pusei suteikiamas pranešėjo statusas, tai būtų teisinga leisti dirbti tyrimą atliekančioms institucijoms ir viešai parodomąsias akcijas vykdyti tik sulaukus jo rezultato.

Dabar gi tai kuo toliau, tuo labiau panašu į gerai suplanuotą viešųjų ryšių akciją.

Gražiai sudėliotos taktikos, puodeliai su triušiais bei skriaudžiamo žmogaus emocijos interviu metu mums kelia gailestį, priimame vieną pusę, kaip kenčiančią, o kitą – kaip šaltą, griežtą, biurokratišką, verslo interesams atstovaujantį politiką. Ir visgi visa tai ne vardan tyrimo ir tiesos – tai emocijos nuomonei formuoti ir jūsų išmintingumui patikrinti. Kaip jau minėjau, tyrimą dėl faktų atlieka institucijos, o ne mes, žiūrovai.

Kai pakeliui į tikslą žvilgsnis iš pagrindinio kelio nukrypsta į takelį, tikslo galima ir nepasiekti.

Viešąjį interesą „Grigeo” byloje gina prokuratūra, tačiau apie didinamą ieškinio sumą pirmoji viešai prabilo… Seimo narė Ligita Girskienė. Po to Aplinkos apsaugos departamento direktorė Olga Vėbrienė. Na, o prokuratūrai jau kas liko.

Tikriausiai visi suprantame, kad tokio masto bylos yra itin sudėtingos. Susiduriama su didžiule jėga, dideliais pinigais, todėl tyrimai, siekiant sėkmingos baigties, turi būti atliekami itin kruopščiai ir profesionaliai, kad neliktų landų išsisukimui nuo atsakomybės, taigi, smulkmenos yra ypatingai svarbios.

Ir kai tokiame fone apie įvairias naujai paaiškėjusias detales pirmiausia raportuoja politikai, besiginančiai pusei gali būti metamas papildomas argumentas gynybai dėl galimo bylos politizavimo.

Besaikis garbėtroškumas ir bėgimas prieky traukinio kartais gali sugriauti net didžiausius pasiekimus. O gal LVŽS kur nors užantyje tokį tikslą ir turi? Nuoširdžiai tikėkimės, kad taip neįvyks, nes kuo ilgiau šiuos žaidimus jie žaidžia, tuo ilgiau gyvūnai, augalai ir apskritai visa ekosistema kenčia.

10 Comments

  1. Anonimas

    Svarbu fotkę gerą pasidaryt, o toliau kaip išeina…

    Reply
  2. Anonimas

    Peršalo galvą matyt. Tegul paskaito AAD direktorės pranešimą ir laikus susižiūri, kas pirmas pranešė. Taigi koncervai gavo paramą rinkimams iš „Grigeo” Pangonio. Tik Šimonytė grąžino.

    Reply
  3. LT

    Apgailėtina Petrosiau. Už tave balsavau o pasirodo kydau. Sorry bet daugiau iš manęs balso nebegausi. Nieko nedarei dėl Grigeo o buvai Klaipėdos tarybos narys. Pats gyveni klp ir tau žiūriu dzin kada mūsų miestas tersiamas. Paveikė tave konservatoriai. Patapai jų marionetė. Sėkmės

    Reply
    • Anonimas

      Jis negyvena Klaipėdoje. Kas jam rūpi.

  4. MArijus

    Petrošius reikia atsistatydinti

    Reply
  5. Anna Belle

    Konservų propagandonai tiesiog akyse krenta su tokiom 6 klasės lygio rašlevom. Kad vagis gina vagį ir arkliui aišku. Bet tokį šizofreninį bredą sugalvoti ir dar viešinti? Tu gal baik tą šūdą į nosį kišti, jau akivaizdūs smegenų veiklos sutrikimai pasidėjo)

    Reply
  6. Na

    Konservatoriau Petrošiau, praleidai progą patylėti.

    Reply
  7. klp

    Gėda skaityt tokius Petrošių Audriuko paistalus.Gal geriau tų niekšų gynyba užsiima advokatai.

    Reply
  8. Marijus

    Prakalbo tas kuris mažiausiai ką padarė apie tuos – kurie kažką darė. Geriau jis komentuotų savo partijos vakcinų dalybas Šilalėje.

    Reply
    • Galbūt

      Na jeigu darymas, kaip procesas, o ne sėkmingas proceso rezultatas yra siekiamybė, tada jūs teisus :))

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Verslas

„Grigeo Klaipėda“ ir vandentiekininkai susikibo dėl šimtų tūkstančių 

Po teisėsaugininkų nustatyto fakto, jog pilnai neišvalytomis nuotekomis teršė Kuršių marias, uostamiesčio vandentiekininkų paslaugomis priversta naudotis AB „Grigeo Klaipėda“ už ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Aplinkosauga

Atnaujintas Botanikos sodas laukia lankytojų

Penktadienį po beveik trejus metus trukusių rekonstrukcijų duris visuomenei atveria atsinaujinęs Klaipėdos universiteto Botanikos sodas. Lankytojus Botanikos sode džiugins pažintiniai ...
2024-04-05
Skaityti daugiau

Regionas

Žadama keisti potvynių rizikos valdymo tvarką

Apie kompleksinį požiūrį į potvynių rizikos valdymą kalbantys Klaipėdos, Kretingos ir Šilutės rajonų bei Klaipėdos miesto savivaldybių vadovai sulaukė Aplinkos ...
2024-04-03
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This