Į mokyklas nori sugrąžinti pradinukus ir abiturientus

Švietimas

Pirmadienį Valstybės ekstremalių situacijų komisijos posėdyje ministrė Jurgita Šiugždinienė išsakė poziciją dėl būtinybės kuo greičiau sugrąžinti pradinukus ir abiturientus į mokyklas.

Tikimasi, kad pradinukai galės grįžti į mokyklas jau vasario pabaigoje. Palmiros Mart nuotr.

„Labai tikiuosi, kad pradinukai galės grįžti į mokyklas dar vasario pabaigoje – iš karto po atostogų, tačiau tai gali tapti realu tik tada, kai sergamumo rodiklis koronavirusu bus mažiau kaip 200 atvejų 100 tūkst. gyventojų, o teigiamų testų dalis mažiau kaip 10 proc. Planuojame, kad abiturientai galės sugrįžti ir mokytis mišriu būdu, jeigu sergamumo rodiklis bus mažiau nei 150 atvejų 100 tūkstančių gyventojų, ir teigiamų testų dalis ne daugiau kaip 5 proc. Siūlau, kad abiturientai į mokyklas sugrįžtų nuo kovo 1 dienos“, – pranešime spaudai pažymi ministrė J. Šiugždinienė.

Dar reikia sulaukti Nepriklausomų ekspertų patariamosios tarybos rekomendacijos dėl šio scenarijaus.

Šiuo metu Lietuvos žmonių sergamumas koronavirusu siekia daugiau kaip 400 atvejų 100 tūkst. gyventojų.

Kaip sako ministrė, taip pat labai svarbūs sprendimai dėl prasidėjusios mokytojų vakcinacijos ir testavimų. Tikimasi, kad per vasarį bus vakcinuoti visi pradinių klasių, ikimokyklinio, priešmokyklinio ugdymo pedagogai.

„Keliamas klausimas, ar kontaktiniu būdu galės dirbti nepasiskiepiję pedagogai. Vakcinavimas nėra privalomas, dirbti galės ir nepasiskiepiję mokytojai, tačiau neabejoju, kad dauguma pedagogų pasinaudos galimybe ir skiepysis“, – sako ministrė J. Šiugždinienė.

Anot ministrės, visgi svarbiausia tam, kad vaikai grįžtų į mokyklas, – pačios visuomenės sąmoningumas.

„Turime visi elgtis atsakingai, kad, sumažinus apribojimus, nereikėtų paskui vėl grįžti atgal prie griežto karantino“, – kalbėjo J. Šiugždinienė.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

Seimo komitetas nepritarė opozicijos siūlymui didinti mokytojų atlyginimus

Seimo Švietimo ir mokslo komitetas nepritarė opozicinių partijų teikiamiems siūlymams kitais metais dar labiau didinti mokytojų atlyginimus. Komiteto narių neįtikino ...
2023-10-25
Skaityti daugiau

ELTA

Konservatoriai siūlo rengti pirmalaikius Seimo rinkimus

Penktadienį posėdžiavęs Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos prezidiumas priėmė sprendimą siūlyti Seimui surengti pirmalaikius rinkimus. Priešingu atveju, jeigu siūlymas ...
2023-05-19
Skaityti daugiau

ELTA

Klaipėdietė politologė: ministrei atsistatydinti būtų „etiška ir moralu“

Klaipėdos universiteto (KU) politologė Gabrielė Burbulytė-Tsiskarishvili pažymi, kad dar nėra įrodyta, jog švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė galėjo ...
2023-05-17
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This