„Vilties linija“ jau pasiekiama ir internetinėmis žinutėmis

Konsultacijos

Emocinės paramos tarnyba „Vilties linija“ praneša, kad nuo vasario 1 dienos, visi, norintys pasikalbėti su šios linijos konsultantais, gali
tai padaryti ne tik telefonu, bet ir internetu. Tam į pagalbą pasitelkiama internetinių žinučių funkcija, kuri bus integruota tiesiai į www.viltieslinija.lt puslapį.

Daugiau nei 32 metus gyvuojanti emocinės paramos tarnyba suaugusiesiems iki šiol nemokamą, anonimišką emocinę paramą teikė telefonu ir elektroniniais laiškais. Kiekvieną mėnesį „Vilties linija“ sulaukia apie 3000 skambučių. Pasak šios tarnybos koordinatorių, nepaisant to, jog linija veikia kasdien visą parą, konsultantams ne visada pavyksta atsiliepti į visus gaunamus skambučius. Būtent todėl buvo pradėta galvoti apie galimybę „Vilties linijoje“ teikti emocinę pagalbą pokalbiais internetu.

Dabar kiekvienas, kuris nedrįsta apie savo sunkumus kalbėtis telefonu, o gal ir neturi tokios galimybės, galės gauti emocinę paramą tiesioginio susirašinėjimo su konsultantu metu (angl. chatbox). Teigiama, kad tai leis greičiau ir efektyviau suteikti emocinę paramą žmogui, kuri jam būtina čia ir dabar, bei prisidės prie geresnio pagalbos pasiekiamumo.

Norintieji su „Vilties linijos“ konsultantais pabendrauti gyvai, susirašinėjant žinutėmis, galės apsilankyti internetinėje svetainėje www.viltieslinija.lt, kur įėjus iš karto pasitiks ekrano kampe iššokantis langelis, skirtas žinutei rašyti. Konsultantai emocinę paramą žinutėmis teiks 10 val. per savaitę, iš kurių pirmadieniais ir penktadieniais 17-20 val., o trečiadieniais ir ketvirtadieniais 19-21 val.

„Tikimės, jog ši galimybė bus naudinga tiems, kurie ieško pagalbos, bet nedrįsta savo jausmų išsakyti žodžiais telefono ragelyje. Psichologai kalba apie rašymo naudą ir svarbą mūsų gyvenime, nes tai padeda išlaisvinti susikaupusius jausmus ir mintis, ypač esant sudėtingoms gyvenimo situacijoms. Rašymo dėka tarsi apsivalome, jaučiame palengvėjimą, paliekame savo išgyvenimus ten, kurie jie buvo parašyti. Tik šiuo atveju žmogus dar ir sulauks atsakymo, palaikymo bei nuoširdaus pokalbio”, –pranešime spaudai cituojama tarnybos koordinatorė Agnė Butkuvienė.

„Vilties linija“ – tai ilgiausiai Lietuvoje veikianti psichologinės pagalbos telefonu linija (nuo 1988 m.) ir viena pirmųjų Lietuvoje, pradėjusi dirbti visą parą (nuo 2006 m.). Kiekvienas „Vilties linijos“ konsultantas ar savanoris vadovaujasi konsultanto etikos principais, o pagalbą teikia anonimiškai ir konfidencialiai. Tarnyboje dirbantys žmonės skatina savo pašnekovą dalintis sunkumais, kalbėti apie savo išgyvenamus jausmus, priima žmogų su visu jo skausmu. Sunkumai, dėl kurių dažniausiai į „Vilties liniją“ kreipiasi žmonės, yra vienišumas, santykių problemos, mintys apie savižudybę, finansiniai sunkumai.

Kilus sunkumams svarbu nelikti vieniems ir pasidalinti slegiančiais išgyvenimais, todėl su „Vilties linijos“ konsultantais pasikalbėti galima telefonu 116 123, pokalbiais internetu www.viltieslinija.lt ir elektroniniais laiškais adresu 116123@viltieslinija.lt

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sveikata

Savivaldybė ieško rangovo „Vilties linijos” paslaugoms teikti

Klaipėdos savivaldybė paskelbė viešojo pirkimo konkursą dėl „Vilties linijos“ tarnybos paslaugų (anoniminės emocinės pagalbos) teikimo ateinančius trejus metus. Ši paslauga ...
2023-12-17
Skaityti daugiau

Konsultacijos

Gyvenimo pilnatvė lengviau pajaučiama susidraugavus su savo emocijomis

Kiekvienais metais visame pasaulyje spalio mėnesį yra minima Tarptautinė psichikos sveikatos diena. Tą dieną daugelis mokslininkų ir šios srities specialistų ...
2020-10-14
Skaityti daugiau

Miestas

Rotarietės perdavė paramą „Vilties linijai”

Klaipėdos ROTARY klubas ADITĖ perdavė tradicinio bendruomenės renginio „Moterų forumas” metu surinktas paramos akcijos lėšas emocinės paramos tarnybai suaugusiesiems „Vilties linija”. Lyčių ...
2020-06-02
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This