Buvęs rajono administracijos direktoriaus pavaduotojas pažeidė įstatymą

Regionas

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) vienbalsiai nusprendė, kad buvęs Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Mindaugas Šunokas pažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo įstatymo reikalavimus vengti interesų konflikto, o jam kilus nusišalinti.

Nustatyta, kad pernai birželį jis nenusišalino ir sprendė klausimus, susijusius su kaimo bendruomene „Smilgynai ir kaimynai“. Pastarajai vadovauja buvusi Seimo narė Rasa Petrauskienė, sausį pakeitusi M. Šunoką direktoriaus pavaduotojo pareigose. Anot komisijos, sprendimo priėmimo metu M. Šunokas buvo visuomeninis R. Petrauskienės konsultantas. Tačiau jis nenusišalino ir dalyvavo Vaikų vasaros poilsio programų vertinimo komisijos posėdyje, kai spręsta dėl finansavimo minėtajai bendruomenei skyrimo, pasirašė šio posėdžio protokolą ir dalyvavo rengiant įsakymo projektą, kuriuo bendruomenei skirtos lėšos vaikų vasaros poilsio programoms finansuoti.

VTEK vertinimu, šiuos klausimus M. Šunokas sprendė turėdamas privatų interesą, kadangi klausimai buvo susiję su Seimo nares, kuriai jis patarinėjo, vadovaujama asociacija. Privačiu interesu laikytinos ne tik asmens darbovietė ir pareigos, dėl kurių kyla pareiga deklaruoti privačius interesus, bet ir kitos darbovietės ir einamos pareigos.

VTEK pabrėžia, kad tokiomis aplinkybėmis sprendimai dėl finansavimo kaimo bendruomenei „Smilgynai ir kaimynai” turėjo būti parengti ir priimti M. Šunokui nedalyvaujant. Tačiau tirtoje situacijoje jis nepasiėlgė taip, kad nesukeltų abejonių dėl interesų konflikto.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika, Svarbu

Vicemerę nuo etikos sargų išgelbėjo biurokratija

Tyrimas dėl Klaipėdos miesto savivaldybės vicemerės Linos Šukytės-Korsakės galimo Politikų elgesio kodekso pažeidimo ir pasisakymų „Facebook“ buvo nutrauktas, nes savivaldybės ...
2024-03-18
Skaityti daugiau

Regionas, Svarbu

Byloje dėl šmeižto ant menčių paguldė tik vieną konservatorių

Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos direktorius Sigitas Karbauskas, siekęs, kad buvusių tarybos narių konservatorių Rasos Petrauskienės ir Alfredo Šiaulio teiginiai apie ...
2024-02-23
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Klaipėdos etikos sargai baidosi viešumo

Naujos sudėties Klaipėdos miesto tarybos Etikos komisija, pirmą kartą posėdžiavusi vasario 2-ąją, stropiai slepia šio posėdžio objektą, subjektus ir turinį – ...
2024-02-06
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This