Liberalai siūlo švelninti karantiną teritoriniu principu

Politika

Atsižvelgiant į tai, kad Lietuvoje jau yra savivaldybių, kuriose sergamumas yra mažesnis nei 100 atvejų 100 tūkst. gyventojų, Liberalų sąjūdžio frakcija siūlo Vyriausybei svarstyti karantino ribojimų atlaisvinimo galimybę pagal teritorinį kriterijų. Toks būdas šiuo metu esą būtų saugi pagalba žmonėms, verslui ir regionų ekonomikai.

„Suprantame dabartinę ekspertų poziciją, jog imtasi atsargiausios perspektyvos vertinant padėtį. Tarkim Vilniuje situacija vis dar gana sudėtinga, tačiau jau yra savivaldybių, įžengusių į „žaliąsias“ zonas. Išlaikant ribojimus vykti tarp savivaldybių, tokios izoliuotos savivaldybės kaip Rietavas, kurios atitinka ekspertų nustatytus kriterijus, jau galėtų pradėti aktyvesnį gyvenimą. Manome, kad svarstant ribojimų atlaisvinimą, reiktų atsižvelgti ir į teritorinį pjūvį, o ne tik atskirus sektorius“, – pranešime cituojamas Liberalų frakcijos seniūnas Eugenijus Gentvilas.

Rietavo savivaldybėje naujų atvejų nefiksuojama jau kelias dienas, o bendras sergamumo rodiklis neviršija 100 atvejų 100 tūkst. gyventojų.

Rietavo savivaldybės meras, liberalas Antanas Černeckis teigia, kad atlaisvinimų ypač laukia vietos verslininkai, norintys pradėti dirbti, o ne gauti pašalpas. Taip pat mažas sergamumas tokiose savivaldybėse leistų atsargiai atidarinėti ir mokyklas.

Karantino ribojimų švelninimą Vyriausybė vėl ketina svarstyti kitą savaitę. Liberalų sąjūdis teigia, jog sieks, kad būtų atsižvelgta į pasiūlymus dėl karantino švelninimo lokaliai, neverčiant į „žalias zonas“ patenkančias savivaldybes laukti, kol situacija pagerės visoje šalyje.

1 Comment

  1. geras

    siūlymas ir mąstymas, pritariu

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Per parą - vos 15 susirgusiųjų COVID-19

Trečiadienį Lietuvoje buvo patvirtinta 15 naujų susirgimų COVID-19, iš kurių du žmonės užsikrėtė antrą kartą, skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje, ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

ELTA

Eligijus Masiulis: „Teisėjai galėjo būti šališki"

Vadinamojoje „MG Baltic“ politinės korupcijos byloje nuteisti buvęs Liberalų sąjūdžio lyderis Eligijus Masiulis ir parlamentaras Vytautas Gapšys mano, kad buvo ...
2024-04-06
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Palanga kopia link blogiausius COVID-19 rodiklius turinčių savivaldybių

Ketvirtadienį Lietuvoje patvirtinta vos 13 naujų susirgimų koronavirusine infekcija: du žmonės užsikrėtė antrą kartą, vienas – trečią, skelbia Valstybės duomenų ...
2024-04-05
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This