„Lidl” karantino reikalavimai negalioja?

Mums rašo

Vitalija Teresienė
2021-02-06

Komentarų: 1

Kartą man draugė pasakojo, kad susirgus COVID-19 jos draugei skambino Nacionalinio visuomenės sveikatos centro darbuotoja, kuri apklausė ją siekdama nustatyti kontaktus. Moteris patikino, kad ji nekontaktavo su nieko ir buvo tik prekybos centre. Jai buvo atsakyta, kad ten ji susirgti negalėjo, nes ten visi su kaukėm. Rimtai, su kaukėm?

Šiandien 13.08 val. aš paskambinau bendruoju pagalbos numeriu 112 ir kaip sąmoninga pilietė išsakiau savo nuogąstavimus. Prekybos centre „Lidl” Smiltelės gatvėje nebuvo nei vieno dezinfekuoto mažojo vežimėlio, tad žmonės naudojosi panaudotais. Niekas jiems to daryti nedraudė ir dezinfekuotų neatvežė. Pačioje parduotuvėje – visiškas „balaganas”. Žmonių pilna, eilėse daugiau nei po 5 asmenis, darbuotojai, kad ir vaikščiojo po salę, bet nei karto neparagino laikytis saugaus atstumo… Visą šitą pasakiau atsiliepusiai 112 dispečerei.

Ji man pasakė, kad žmonės elgiasi nesąmoningai (iš dalies su tuo sutinku). Tada jos paklausiau, ar Vyriausybės nutarimai nereglamentuoja, kad verslas privalo kontroliuoti tvarką? Ji galiausiai sutiko išsiųsti pareigūnus. Patikinus, kad jų palauksiu, paklausė, ar aš neturėjau kontakto su sergančiu. Tai jeigu man vyras po kaklu laikytų peilį ir aš būčiau turėjusi tokį kontaktą, jie nevažiuotų ir pravestų nuotoliniu būdu savigynos kursus?

Kadangi neturiu patirties kviečiant pareigūnus, jų pralaukiau 45 min. Deja, jie nepasirodė, o per tą laiką „Lidl” susisgiebė ir pastatė apsauginį.

Šiandien raštiškas skundas nukeliaus į policiją su nuotraukom, ir prašymu peržiūrėti vaizdo įrašus. Ir tokius skundus rašysiu kas kartą, kai matysiu, nesilaikoma reikalavimų. Tikiu, kad esu ne viena turinti tokių nuotraukų ir raginu tai daryti visus.

Jeigu prekybos centrui negalioja jokie nutarimai, tai gal kažkuriuo metu jie Vyriausybei padėjo lagaminėlį pinigų ant stalo? Tada lai sako kainą ir smulkus verslas susimes, kaip kad susimetam viskam, kam abejinga Vyriausybė.

Skųskit ir būkit sąmoningi. Nes aš, kaip ir jūs, kuo greičiau noriu pasveikusio pasaulio.

Šis tekstas – asmeninė autorės nuomonė. Rubrikoje „Mums rašo“ publikuojamos nuomonės, už kurias redakcija neatsako.

1 Comment

  1. Nustebusi

    O man tamstos gaila. Ne dezinfekuoti vežimėliai? Nusidezinfekuokite pati ir būsite šimtu procentu tikra, jog tai buvo nepadaryta atmestinai. Nesilaiko atstumo? Laikykitės jo pati. Žmonių daug? Išeikite ir nueikite ten kur jų yra mažiau arba apsilankykite vėlyvo iš valandomis. Ir kiek pripirkote produktų ? Savaitei? Jei jau save taip saugote tai mažiausiai mėnesiui reikia apsirūpinti. O siaip man tokių “pilietiškų rūpintojėlių” nuoširdžiai gaila. Nes tokie bergždžiai ir trukdo 112 ir Policijos darbą. Savisauga yra gerai, bet pulti į psichozę ir rašyti pareiškimą dėl to policijai ? Tai jau nesveika.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

Pigo pigiausios prekės

Kovą pigiausių maisto produktų vidutinis krepšelis, palyginti su šių metų vasariu, šalies parduotuvėse pigo 4,52 euro (6,6 proc.) ir buvo 14,65 euro ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Verslas

„Lidl“ išlieka tvariausiu prekės ženklu

„Lidl“ penktus metus iš eilės išlieka tvariausiu prekės ženklu Lietuvoje, rodo „Sustainable Brand Index™️“ – didžiausia nepriklausoma prekių ženklų tvarumo ...
2024-03-20
Skaityti daugiau

Konsultacijos

Artėja laikas sumokėti per karantiną nemokėtas PSD įmokas

Įprastai savarankiškai dirbantys gyventojai, kurie nedirba dar ir samdomo darbo ir nėra draudžiami sveikatos draudimu valstybės lėšomis, kiekvieną mėnesį turi ...
2024-03-19
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This