Stojus smarkiems šalčiams liko be šildymo

Miestas

Termometro stulpeliui šį savaitgalį Klaipėdoje naktimis nukritus iki -16 laipsnių trijų senamiesčio namų gyventojai yra priversti gyventi be šilumos ir karšto vandens.

Šilumos sistemas šiuose namuose prižiūrinčios bendrovės vadovas sako, kad situacija yra sudėtinga ir galutiniai sprendimai bus priimti pirmadienį, o tada darbai dar turėtų užtrukti apie dieną ar pusantros.

Trys Aukštosios gatvės namai šiuo metu aukšta temperatūra savo būtuose pasigirti negali. Martyno Vainoriaus nuotr.

Be šilumos nuo šeštadienio ryto yra likę Aukštosios gatvės 10 ir 12 numeriu pažymėti namai bei dar vienas kampinis, kuriam yra priskirtas adresas Turgaus aikštė 16.

Viename iš šių namų gyvenantis Olegas „Atvirai Klaipėdai” pasakojo, kad anksti šeštadienio rytą išėjęs parūkyti pamatė, jog Aukštojoje gatvėje veržiasi garai. Susisiekus su šilumos sistemos prižiūrėtoju UAB „Sobo” sistemos” atvyko brigada, kuri esą tiesiog užblokavo vamzdį ir daugiau jokių darbų neatliko.

„Šildomės elektriniais radiatoriais, bet pastatas pamažu vėsta. Dar galėtum kentėti jei būtų kokie du laipsniai šalčio, bet dabar gi -16″, – sekmadienio rytą sakė vyras.

Du iš be šilumos ir karšto vandens likusių namų yra įsiteigę bendrijas, vienu rūpinasi bendrovė „Mano būstas”. Pastarosios atstovai šeštadienio vakarą tikino, kad susisieks turimais kontaktais su gyventojais ir pasirūpins, jog jie gautų elektrinius šildytuvus jei išsakys tokį poreikį. 

„Pasižiūrėjau per langą – būtų galima daryti nuotrauką „Judesys”. Niekas nedirba, lyg ne XXI amžius. Gyventų kas nors iš valdžios, tikriausiai ir per naktį darbuotųsi. Bėda, kad ir mūsų gyventojų mažai tėra, pirmuosiuose aukštuose komercinės patalpos, kuriose šiuo metu niekas nedirba. Kaimynystėje lyg gyvena ukrainiečiai suvirintojai – gerus įspūdžius apie Lietuvą parsiveš”, – sekmadienio rytą kalbėjo viename iš namų gyvenantis Algirdas.

UAB „Sobo” sistemos” direktorius Zigmas Šlepetis sekmadienio rytą sakė, kad ši situacija jam yra žinoma. Pasak jo, toje vietoje yra trūkę po grindimis kanaluose esantys šildymo vamzdynai.

„Norint suremontuoti reikia ardyti visas grindis vienose komercinėse patalpose. Pirmadienį su administratoriais kibsime kaip tą dalyką spręsti – ar tiesti naujus vamzdynus, ar komercinių patalpų savininkai ardys grindis. Truputį kalbėjausi su vienos kirpyklos savininke, aiškinomės situaciją, kad geriausias variantas yra tiesti naujus vamzdynus, kurių nedaug tereikia. Jeigu kirpykla sutiks, diena-pusantros ir viskas. Grindis ardyti būtų labai sudėtinga, nes brėžinių nėra, kur sužiedinta, kur žmonių kažkas padaryta. Vakar dar bandėme atjunginėti dalimis, bet neišeina, nes kažkur kažkas pačių žmonių yra perdirbta, perjungta, padaryti sužiedinimai, kurių neįmanoma atrasti neišardžius grindų. Situacija labai sudėtinga, bet ir labai greitai sprendžiama, jei nebus ardomos grindys”, – kalbėjo Z. Šlepetis.

Pirmadienį paaiškėjo, kad šilumininkai sugebėjo darbus atlikti greičiau – vidurdienį gyventojų butus jau pasiekė šiluma.

14 Comments

  1. Aldona

    Savo turtu visu pirma turi pasirupinti savininkai.Kai vykdomas balsavimas pakeisti vamzdyna,tai gyventojai moketi nenori ir nebalsuoja,o administratorius vykdo gyventoju valia.Pati rinkau parasus boilerio keitimui,tai kol 3men.nepabuvo be karsto vandens,tol nepasirase ant balsavimo biuleteliu.Mes patys esame daug kur kalti

    Reply
  2. Vienžosukčiai

    Kodėl vasarą netvarko šilumininkai vamzdynų? Žino, kad iš sušalusių gyventojų išreketuos už nešildytas dienas?

    Reply
    • .....

      O gyventojai nežino , kad reikia ir jų iniciatyvos ? Susirinkite parašus ir pateikite prašymą , kad VASARĄ jums pakeistų vamzdymus . Visi kažko laukia , lyg už juos turi padaryti . Jūs butų savininkai , tai ir rūpinkitės savo turtu .

    • Pensininkas.

      Tai ne šilumininkų vamzdynai, tai pastatų savininkų vamzdynai ir tvarkyti juos turi patys pastatų savininkai. Bėda ta, kad ten yra parduotuvės ir kitos negyvenamos patalpos, kurių savininkams šilumos nereikia, todėl ir trukdosi remontai, šąla žmonės ir visai be pagrindo keikiama miesto valdžia, šiluminininkai ir prižiūrėtojai.

  3. Ale

    Kurkite bendrijas, tada patys susirasite, kas tvarko.

    Reply
    • Pinigaspaslaugai

      Koks plotingasss!!! Ne bebsrijoae gereitis. Kas moka už šilumą, tas ir sąlygas turi statyti. Nedirbi-nemokam. Ne šilumos laikas -nemokėti! Juk paslaugoa neatlieka ir net neskuba. Laukia pirmadienio! Pasityčiojimas!

  4. Ema

    Vasara nera kada tvarkyti,nors turetu visus vamzdynus priziureti vasara.Bet kam.o gal praeis.Tikrai gero vokiecio truksta ivesti tvarka.juk pasisaipyt is kitu oi kaip smagu,o patys ne velnio nedaro.Zinot Kiek namai stovi tai tikrinkit.Cia gi jusu darbas,.Ir kur paziuresi visur rastum ta pati.Praeina laikas,yra keiciami vamzdynai,geri ar blogi,Jie savo atitarnavo.Bet ne o gal…Stai ir turim.

    Reply
    • Anonimas

      Jūs neteisi viskas tvarkoma tiek kiek leidžia pastato, patalpų savininkai, tik va bėda nors ir yra pranešama, kad būtina tvarkyti vamzdynus, savininkai nesutinka nes juk viskas gerai ir kam to reikia oi dar ir mokėt reiks…oi ne ne…kol neįvyksta avarija, o jau tada visi kalti tik ne savininkai, bet pala brangieji kur jūs būvot kai reikėjo spresti ką daryti su jūsų vamzdynais? Ir tai yra standartinė situacija daugelyje daugiabučių.

  5. Lina

    Panaši padėtis, tik kiek kitokia ir Smilteles 7 name.
    Daug metų nešildo namo, vienos sekcijos dalies, vonios gyvatukas. Ėjo komisija po komisijos, padėtis nesikeičia! Kodėl mes, šios pusės gyventojai, turim mokėti už šaltus gyvatukus po 7-8 eurus per mėnesį, kaip už karštus gyvatukus!?
    Paslaugos negauname, o už ją turim mokėti!?
    Kodėl?! Bijome ir eiti maudytis, nes patalpa šalta!
    O kaip gyventi su mažais vaikais, senukais?!
    Tuoj sušalti gali! Susirgti!

    Reply
    • Nacho

      Tai susiremontuokit ta stova kad siltu gyvatukai juk neateis senis is dangaus nepazystamas ir nesutvarkys

    • Anonimas

      Ką reiškia ”vienos sekcijos dalies vonios gyvatukas”?
      Reikia kalbėti aiškia technine kalba

    • Anonimas

      Gal kazkas is gyventoju grindu sildyma pasidare?

  6. Anonimas

    Kaip ir visur palinksi galvomis ir nieko nedaro, nes ne jam užpakalis sala.

    Reply
  7. Gutis

    Vauuu! Čia tai bent! Toks šaltis ir nėra šildymo. Čia tai baisu! O ką daryti zmoniems, pas ką maži vaikai?! Siaubinga!!!

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Orai

Šilumos dar teks palaukti

Pirmoji balandžio mėnesio pusė buvo drėgnesnė už normą, praneša Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba. Daugiausia kritulių teko šiaurės rytiniams rajonams, ypač per ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Verslas

Kovą - mažesnės sąskaitos už šildymą

AB „Klaipėdos energija“ skelbia jau paruošusi sąskaitas už kovo mėnesio šildymą, kurių dalis jau pasiekė uostamiesčio ir rajono gyventojus. Šių ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Šimtą metrų senamiesčio gatvės remontuos daugiau nei metus?

„Visoje Aukštosios gatvės atkarpoje, nuo Didžiosios Vandens g. iki Daržų g. namo, naudojami tik esami tašytų akmenų blokeliai!”, – šauktuku ...
2024-03-30
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This