Dalyvaujamajame biudžete – 43 Klaipėdos rajono gyventojų idėjos

Regionas

Klaipėdos rajono savivaldybė praneša per 2 mėnesius sulaukusi net 43 paraiškų iš seniūnijų dėl noro prisidėti prie vadinamojo Dalyvaujamojo biudžeto.

Labiausiai išsiskyrė Gargždų, Priekulės ir Venckų gyventojai, atitinkamai pateikę po 7 ir 5 idėjas. O po 1 ar 2 pasiūlymus sulaukta ir iš visų kitų seniūnijų. Per vasarį visos gautos idėjos bus įvertintos ir jau kovą gyventojai galės balsuoti ir rinkti geriausias.

Gargždai žiemą. Rajono savivaldybės nuotr.

Ne mažiau nei 300 tūkstančių eurų tiek nuspręsta skirti gyventojų idėjoms įgyvendinti, kai praėjusiais metais Klaipėdos rajone startavo Dalyvaujamasis biudžetas.

Numatytos trys kategorijos, pagal kurias gyventojai galėjo teikti savo projektus.

Pirmoji kategorija – mažos apimties iki 20 tūkstančių iniciatyvos Gargždų seniūnijoje. Antra kategorija – mažos apimties iki 20 tūkstančių iniciatyvos visame Klaipėdos rajone, išskyrus Gargždų seniūniją. Ir trečia kategorija – iniciatyvos, kurių vertė ne mažesnė nei 20 tūkstančių eurų, bet ne didesnė nei 100 tūkst. eurų.

Idėjų teikimas prasidėjo gruodžio pirmomis dienomis ir jų laukta iki pat sausio pabaigos. Jas galėjo teikti bet kuris Klaipėdos rajono gyventojas ne jaunesnis nei 16 metų. Ir jei iš pradžių pasiūlymų  sulaukta vos vienas kitas, paskutinis sausio savaitgalis buvo rekordinis – vos per dvi dienas pateikta net 19 paraiškų, o iš viso sulaukta 43 idėjų iš visų rajono seniūnijų.

„Dainuojantis fontanas, riedlenčių parkas, kalvystės miniatiūrų ekspozicija, paplūdimių ir tvenkinių tvarkymas juos pritaikant poilsiui ir turizmui tai tik keli gyventojų idėjų pavyzdžiai. Akivaizdu, kad sumanymų gyventojai tikrai turi, o Dalyvaujamasis biudžetas leis didžiausio žmonių palaikymo sulaukusias ir įgyvendinti. Per vasarį mūsų specialistai kartu su paraiškų autoriais dar sutikslins visus dokumentus ir jau kovą idėjas pristatysime visuomenei, kuri galės balsuoti ir rinkti labiausiai patikusią “, – pranešime spaudai cituojamas Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas.

Būtent visi Klaipėdos rajone gyvenantys žmonės galės spręsti, kuri idėja yra įdomiausia ir kurią reikia realizuoti. Daugiausiai balsų sulaukusioms idėjoms lėšas skirs savivaldybė ir jas įgyvendins.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Pagerbė ryškiausius metų kultūros šviesulius bei jaunuosius talentus

Priekulėje pristatytas naujas festivalis „Ženklai“, kviečiantis pažinti nepažintą Priekulę ir jos kūrėjus. Festivalio atidarymo renginio metu įteikti ir trys apdovanojimai ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Regionas

Gargžduose duris atvers bendradarbystės centras „Spiečius“

Birželį Gargžduose duris atvers jau 15-as Inovacijų agentūros bendradarbystės centras „Spiečius“. Centras veiks kaip erdvė, skatinanti regiono verslumą, teikianti nemokamas ...
2024-04-04
Skaityti daugiau

Regionas

Žadama keisti potvynių rizikos valdymo tvarką

Apie kompleksinį požiūrį į potvynių rizikos valdymą kalbantys Klaipėdos, Kretingos ir Šilutės rajonų bei Klaipėdos miesto savivaldybių vadovai sulaukė Aplinkos ...
2024-04-03
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This