„Klaipėdos energija” griauna mazuto talpyklas

Fotoreportažai, Svarbu, Verslas

Uostamiesčio savivaldybės valdoma AB „Klaipėdos energija” pradėjo griauti tris sovietines prie Dangės upės stovinčias mazuto talpyklas.

Apie tokį šios įmonės teritorijos dalies sutvarkymą buvo prabilta dar 2015-aisiais. Tuometinis įmonės Stebėtojų tarybos pirmininkas Simonas Gentvilas tikino, kad mazuto talpyklos bus nugriautos 2016 m.

Pasak „Klaipėdos energijos” generalinio direktoriaus Antano Katino, pagrindinis įmonės akcininkas – uostamiesčio savivaldybė – tada turėjo planų tokiems darbams gauti europinį finansavimą, skirstytą užterštų teritorijų sutvarkymo darbams, tačiau to padaryti nepavyko.

„Dabar ėmėme talpyklas griauti savo lėšomis – paskaičiavome metalo kainą ir matome, kad tikriausiai pavyks pasiekti nulinį rezultatą ir išlaidos neguls ant vartotojų pečių. Surengsime metalo laužo aukcioną ir gautos pajamos turėtų padengti sumą, kurią sumokėsime viešojo konkurso metu išrinktam rangovui”, – sakė A. Katinas.

Pasak jo, iš betoninių blokų ir žemių suformuotas apsauginis mazuto talpų pylimas tikriausiai buvo vėliau išmontuotas pačios įmonės jėgomis. Teritorijoje dar liks siurblinė, drenažiniai kanalai ir kita įranga, būtina, kad būtų išvalomas drenažinis vanduo.

Kas ateityje galėtų atsirasti mazuto talpų vietoje turėtų atsakyti Klaipėdos savivaldybės rengiama šios įmonės teritorijos konversijos studija. Visas palei Dangę esantis sklypas nėra „Klaipėdos energijos” nuosavybė, jis nuomojamas iš valstybės.

Anot įmonės vadovo, tikimasi, kad ir toliau bus galima gauti europinį finansavimą šilumos vamzdynams atnaujinti. Esant tokiai galimybei įmonė teiktų projektą dėl jos teritorijoje palei pačią Dangę nutiestų jau gana senų magistralinių vamzdynų „pakišimui” po žeme. Tai, pasak A. Katino, ne tik prisidėtų prie šilumos tiekimo efektyvumo didinimo, bet ir vizualiai pagražintų upės krantinę.

8 Comments

  1. Miestietė

    Po truputį miestas tvarkosi.

    Reply
  2. Nuomonė

    Ko tokias mažas nuotraukas sudėjot? Gaila popieriaus? Juk ne laikraštis esat. Neužtenka kilobaitų ar bijot, kad kas nenufyrins vaizdų?

    Reply
    • Martynas Vainorius

      Todėl, kad automatiškai atsinaujinus turinio valdymo sistemai nebėra galimybės įdėti didesnių, kaip darydavome anksčiau. Jei kada bus galimybė, investuosime į sprendimą, kuris leistų vėl skelbti didesnes nuotraukas.

    • Joris

      Martynai, ačiū už Jūsų darbą ir visai nesvarbu, kokios tos foto- didelės ar mažos. Visad smagu, būnant toli nuo gimtojo miesto, skaityti apie pokyčius mieste. Ačiū ir Jūsų kolegėms.

    • Šiaip to Nuomonei

      jei nuotraukos per mažos, tuomet su kairiu pelės paspaudimu gali pasididinti per visą ekraną (Firefox)

    • Nuomonei

      Tai gal todėl tos nuotraukos mažos kad nesimatytų iš Danės krantinės pro vamzdukus tekančios nuotėkos, teko matyt , o gal šaltinio vanduo ten veržias!!!

  3. Algirdas Grublys

    Ačiū , Antanai . Pagaliau sulaukiau !

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Verslas

Kovą - mažesnės sąskaitos už šildymą

AB „Klaipėdos energija“ skelbia jau paruošusi sąskaitas už kovo mėnesio šildymą, kurių dalis jau pasiekė uostamiesčio ir rajono gyventojus. Šių ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Aplinkosauga

Atnaujintas Botanikos sodas laukia lankytojų

Penktadienį po beveik trejus metus trukusių rekonstrukcijų duris visuomenei atveria atsinaujinęs Klaipėdos universiteto Botanikos sodas. Lankytojus Botanikos sode džiugins pažintiniai ...
2024-04-05
Skaityti daugiau

Regionas

Žadama keisti potvynių rizikos valdymo tvarką

Apie kompleksinį požiūrį į potvynių rizikos valdymą kalbantys Klaipėdos, Kretingos ir Šilutės rajonų bei Klaipėdos miesto savivaldybių vadovai sulaukė Aplinkos ...
2024-04-03
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This