Savivaldybė: Arvydo Vaitkaus paskyrimas – teisėtas

Politika

Klaipėdos savivaldybė pranešė, kad Vyriausybės atstovo tarnyba patvirtino, jog miesto Tarybos Kontrolės komiteto pirmininko skyrimo procedūros nebuvo pažeistos.

Naujas Kontrolės komiteto pirmininkas buvo paskirtas sausio 28 d. vykusio savivaldybės tarybos posėdžio metu. Šios pareigos patikėtos opozicinės Valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos pirmininkui Arvydui Vaitkui. Naują pirmininką skirti prireikė buvusiai pirmininkei Ligitai Girskienei pradėjus eiti Seimo nario pareigas.

Arvydas Vaitkus. Martyno Vainoriaus nuotr.

Anot savivaldybės pranešimo, nuo šių metų sausio 1 d. pasikeitus Vietos savivaldos įstatymui, naują pirmininką iš komiteto narių deleguoja savivaldybės tarybos opozicija raštu, pasirašytu daugiau kaip pusės visų opozicijos narių ir viešai įteiktu savivaldybės tarybos posėdžio pirmininkui. Vadovaujantis nauja įstatymo redakcija, balsavimas taryboje, kaip buvo įprasta anksčiau, nebuvo organizuojamas.

Balsavimas taryboje skiriant Kontrolės komiteto pirmininką iki 2021 m. sausio 1 d. buvo įprasta procedūra, tad naujo komiteto pirmininko paskyrimas be balsavimo kai kuriems Tarybos nariams sukėlė abejonių dėl galimų procedūrinių pažeidimų. Siekiant išsklaidyti abejones dėl pasikeitusių Vietos savivaldos įstatymo nuostatų taikymo savivaldybė kreipėsi į Vyriausybės atstovo Klaipėdos ir Tauragės apskrityse tarnybą. Ji nurodė, kad „šiuo atveju savivaldybės tarybos sprendimas nėra priimamas“.

Savivaldybės taryba pagal naują įstatymo redakciją sprendimą turės priimti tik tokiu atveju, jei tarybos opozicija per du mėnesius nuo pirmojo išrinktos naujos savivaldybės tarybos posėdžio sušaukimo dienos arba nuo tiesiogiai išrinkto mero priesaikos priėmimo dienos nedeleguos Kontrolės komiteto pirmininko arba deleguos savivaldybės tarybos narį, neatitinkantį įstatyme numatytų reikalavimų, arba jeigu nebus paskelbta savivaldybės tarybos opozicija. Tokiais atvejais pirmininką skirs Taryba iš komiteto narių mero siūlymu.

Nuo sausio 1 d. įsigaliojo ir analogiška Etikos bei Antikorupcijos komisijų pirmininkų skyrimo procedūra. Komisijų pirmininkai taip pat bus skiriami delegavus daugiau nei pusei opozicijos narių, atskiras balsavimas taryboje taip pat nebebus reikalingas.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Medžių kirtimas: sprendžia vykdomoji institucija - meras

Želdynų komisijos išvada nėra galutinis žodis, nes vykdančioji institucija gali priimti kitokį sprendimą – tai yra reglamentuota įstatymu. O Vietos ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Politikai pritarė „kosminės kainos“ socialinio būsto statybai

„Net šiurpuliukai per kūną nuėjo: ar tai tiesa, kad skaičiuojamoji vienos kv. metro kaina – virš 4 tūkstančių eurų?”- taip ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Spyglys

Kurgi tie valytojai?*

Visų nuskriaustųjų užtarėjas Spyglys dalinasi vienos miestietės laišku ir nuotraukomis, kurie jį pasiekė. „Per visur pasakoja, kaip miesto gatvės valomos. ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This