Naujo prekybos centro statytojams pažėrė reikalavimų

Miestas, Svarbu

Naujo prekybos centro Statybininkų prospekte statytojai gyventojams turės įrengti papildomų automobilių stovėjimo vietų bei daugiau želdinių. Tokias sąlygas statytojams išdėstė Klaipėdos savivaldybės valdininkai, su kuriais statytojai derina Statybininkų pr. 18 teritorijos detaliojo plano korekcijas.

Naujas prekybos centras planuojamas Statybininkų pr. 18 esančiame sklype.

Teritorijos tarp Taikos pr., Debreceno g., Šilutės pl. ir Statybininkų pr. detaliojo plano, patvirtinto dar 2011 metais, korektūros suplanuotos teritorijos dalyje (Statybininkų pr. 18) procedūros vyksta jau beveik metus. Antradienį Klaipėdos savivaldybėje vykusiame pasitarime dar kartą aptarta detaliojo plano koncepcija.

Statybininkų pr. 18 sklype, kuriame dabar yra parduotuvė „Grūstė“, planuojamas naujas prekybos centras „Lidl“.

Ši aplinka prekybos centrui yra savotiškai jautri, nes aplink yra gyvenamieji namai ir dar vaikų darželis. Todėl koncepcijai ir turėjome nemažai pastabų. Į daugelį jų jau atsižvelgta, dabar liko dar keli pataisymai ir detaliojo plano sprendiniai jau galės būti viešinami, o gyventojai turės teisę reikšti pastabas“, – teigė Klaipėdos savivaldybės Urbanistikos ir architektūros skyriaus vedėja Mantė Černiutė-Amšiejienė.

Vienas esminių reikalavimų buvo, jog tarp būsimo prekybos centro teritorijos ir gyvenamųjų namų atsirastų papildoma želdinių juosta, kuri saugotų gyventojus nuo galimai neigiamo poveikio.

Poveikis, žinoma, kad bus, nes prekybos centras reiškia, kad bus papildomų srautų. Be to, planuojama daugiau nei 100 vietų parkingo aikštelė. Detaliajame plane išlaikomi visi reikalavimai dėl atstumų, tačiau išsikovojome, jei galima taip pasakyti, kad būtų numatyta ir papildoma želdinių juosta. Sklype ir dabar yra nemažai želdinių, mūsų pageidavimas yra, kad jų būtų kuo daugiau išsaugota ir dar atsirastų papildomų“, – aiškino vyriausioji miesto architektė.

Ji pasidžiaugė, jog statytojai nori detaliojo plano sprendiniais įsipareigoti gyventojams įrengti papildomų automobilių stovėjimo vietų. „Tarp šio sklypo ir Statybininkų prospekto yra laisva valstybinė žemė, kurioje viso kvartalo detaliuoju planu yra numatytos kelios juostos automobilių stovėjimo vietų. Statytojai neprieštarauja šias vietas įrengti savo lėšomis. Jomis galės naudotis ir gyventojai, ir prekybos centro klientai“, – kalbėjo M. Černiutė-Amšiejienė.

Ji pabrėžė, kad statytojai turi teisę Statybininkų pr. 18 sklype statyti prekybos centrą, nors gyventojai ir nebus patenkinti būsima kaimynyste. „Teisę statyti turi, o mes žiūrime, kad sprendiniai būtų kiek įmanoma darnesni“, – teigė pašnekovė.

Detaliojo plano rengėjai Eismo saugumo komisijoje dar privalės suderinti eismo organizavimo Statybininkų pr. sprendinius.

Tokia eismo organizavimo schema Eismo saugumo komisijoje jau buvo svarstyta pernai lapkritį, tačiau investuotojų paprašyta ją patobulinti.

Komisijai buvo pasiūlyta pritarti variantui, kuriame numatyta naikinti dabar arčiausiai žiedinės sankryžos su Taikos pr. esantį kairinį apsisukimą, o naują įrengti gerokai arčiau žiedinės sankryžos, o į tą vietą, kur buvo apsisukimas, perkelti artimiausią pėsčiųjų perėją, kuri dabar esą neatitinka jokių standartų ir saugumo reikalavimų. Be to, dėl perkeliamo kairinio posūkio reikia perkelti ir autobusų stotelę, ji turėtų būti keliasdešimt metrų toliau nuo Taikos pr.

Be to, Eismo saugumo komisijai pasiūlyta pagalvoti apie tai, jog Statybininkų pr. pirmojoje juostoje reikėtų nebeleisti statyti automobilių, nes matyti, kad jie trukdys eismui, kai jis taps intensyvesnis.

5 Comments

  1. Jonas

    Šiaulių g. prie Rimi pastatė RIMI XXX . Buvo prūdelis. Viską panaikino, tik ant asfalto gyvensime.

    Reply
  2. Fui

    Nesuprantu?! Ir kam jo ten geikia? Juk vienas Lydl jau yra šalia. Kad tik uzgriozti teritorija tais prekybcentriai. Gret kvėpuoti oro neliks per išmetamas dujas.

    Reply
  3. Pasakė valdininkė

    Galima statyti prekybos centrą buvusio vaikų darželio teritorijoje. Galima. Užteks pasodinti kelis medelius „nuo triukšmo”.

    Reply
  4. Romualdas

    O dieve nieko daugiau nebegalima pastatyt. Prekybos centrai aukštumoje.Jau tinstam nuo šito vartojimo. Greit uvartosim viska ir tapsim vartojimo Lidlo, Maksima. IKI ZOMBIAIS. O TIE SAVININKAI MILIJONIERIAI GALI PASTATYT STADIONA !

    Reply
    • Vygantas

      Papildpmos darbo vietos, pigesnės prekės. Pozityvas yra

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

Pigo pigiausios prekės

Kovą pigiausių maisto produktų vidutinis krepšelis, palyginti su šių metų vasariu, šalies parduotuvėse pigo 4,52 euro (6,6 proc.) ir buvo 14,65 euro ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Verslas

„Lidl“ išlieka tvariausiu prekės ženklu

„Lidl“ penktus metus iš eilės išlieka tvariausiu prekės ženklu Lietuvoje, rodo „Sustainable Brand Index™️“ – didžiausia nepriklausoma prekių ženklų tvarumo ...
2024-03-20
Skaityti daugiau

Aplinkosauga

Lietuvos jūrų muziejuje sveiksta paskutinė praėjusių metų ruoniukė

„Lidl“ pirkėjų, prisidedančių prie iniciatyvos „Duok ruoniukui penkis“, dėka 52 išgelbėti ruoniukai jau leidžia savo dienas jūroje. Nors dažniausiai sužeisti ...
2024-02-06
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This