Sudegusios bažnyčios vietoje – nauji parapijos namai

Miestas, Svarbu

Prie Šv. Juozapo Darbininko bažnyčios iškils parapijos namai, kuriuose vienu metu tilps keli šimtai žmonių. Tačiau planuojama, kad šiuolaikiškas pastatas gali atsirasti tik po penkerių metų.

Projektuotojų vizualizacija

Šiomis dienomis buvo paviešinti religinės paskirties pastato parapijos namų prie Šv. Juozapo Darbininko bažnyčios rekonstravimo projekto projektiniai pasiūlymai.

Parapijos namai turėtų būti pastatyti pietvakarinėje maždaug 3,1 ha sklypo, esančio Smiltelės g. 27, dalyje.

„Ten stovėjo pirmoji mūsų bažnyčia, kuri buvo pusiau medinė, pusiau mūrinė. Jau prieš daug metų ji sudegė, medinės dalies išvis neliko, o mūrinę susitvarkėme ir naudojame Tačiau norime, kad parapija turėtų šiuolaikinius, patogius namus, todėl ir pradėjome šį projektą“, – „Atvirai Klaipėdai“ pasakojo Šv. Juozapo Darbininko bažnyčios parapijos klebonas Vladas Gedgaudas.

Esama situacija. Palmiros Mart nuotr.

Todėl ir numatoma dabar esančio mūrinio pastato, kurio paskirtis – maldos namai, rekonstrukcija. Vieno aukšto pastatas po rekonstrukcijos taps vieno aukšto su mansarda parapijos namais.

„Rekonstruojamas pastatas stovi pietvakarinėje sklypo dalyje, arčiau Varpų gatvės. Pastato tūris keičiamas minimaliai, jo orientacija sklype išlieka ta pati – statmena Varpų gatvei ir lygiagreti pietinei sklypo ribai. Įvažiavimas į sklypą paliekamas esamas iš vakarinėje sklypo pusėje esančios Varpų gatvės. Sklype naujos automobilių stovėjimo vietos neprojektuojamos, kadangi yra esama automobilių stovėjimo aikštelė. Ties rekonstruojamu pastatu projektuojami pėsčiųjų takai, sklype atkuriama statybos metu sugadinta veja, sodinami nauji želdiniai – pavieniai medžiai“, – rašoma projektiniuose pasiūlymuose, kuriuos parengė bendrovė „Uostamiesčio projektas (projekto vadovė Snieguolė Stripinienė).

Projektuotojų vizualizacija

Projektiniuose pasiūlymuose taip pat dėstoma, jog pirmajame aukšte, įėjus į pastatą per pagrindinį įėjimą, kairėje pusėje tambūro/holo suprojektuoti tualetai, o dešinėje – laiptinė, skirta patekti į mansardą. Pirmajame aukšte taip pat projektuojamas koridorius išilgai pastato, o abipus koridoriaus numatytos užsiėmimų patalpos, poilsio patalpa su virtuvėle ir dušu, katilinė.

Mansardoje projektuojamas holas, virtuvė, tualetas pritaikytas žmonėms su negalia. Iš holo numatytas patekimas į 206 vietų salę.

Projektuotojų vizualizacija

„Salė skirta parapijiečių susirinkimams, susitikimams, todėl ji ir nėra maža. Be to, planuojame, kad salę ir nuomosime įvairiems renginiams, kurie nesipyksta su Bažnyčia“, – teigė V. Gedgaudas.

Anot projektuotojų, pastato fasadų spalvinis sprendimas nėra ryškus ir neišsišoka iš aplinkos, projektuojamo pastato architektūra yra minimalistiška ir moderni.

Fasadų apdailai planuojama naudoti valcuotos skardos lakštus ir medines dailylentes.

Esama situacija. Palmiros Mart nuotr.

„Dabar dar tik prasidėjo projektavimo darbai ir nežinia, kiek jie užtruks. Dabar toks laikmetis, kai niekas net laiko neskaičiuoja, kai sunku ką nors susiplanuoti. Jei viskas bus gerai, gal per penkerius metus ir pastatysime šį naują pastatą. Juk reikės ir rėmėjų ieškoti. Pastatas šiuolaikiškas, tad jo statybos kainuos daugiau nei kelis šimtus tūkstančių eurų“, – pabrėžė V. Gedgaudas.

INFORMACIJA

Susipažinti su projektiniais pasiūlymais galima iki vasario 25 d. adresu Turgaus a. 27, Klaipėdoje, darbo dienomis 8 – 17 val., tel. (846) 312458, arba internetinėje svetainėje https://www.klaipeda.lt/lt/savivaldybe/administracija/projektiniai-pasiulymai/223

Pasiūlymus teikti galima iki vasario 25 d. raštu UAB „Uostamiesčio projektas“, Turgaus a. 27, Klaipėda; el. p. migle@uparchitektai.lt

Viešas susirinkimas vyks 2021 m. vasario mėn. 26 d. 15 val. nuotoliniu būdu. Nuoroda Google Meet platformoje: meet.google.com/xjf-vsxg-esr

7 Comments

  1. Marius

    Galėtų pastatyti visą vienuolyną su vietomis pavargėlių priėmimui taip įgivendinant Dievo žodį. 🙂 bet ir šis pastatas turbūt gera ir jauki naujiena?

    Reply
    • Marius

      Simboliškai prisidėčiau prie šviesių iniciatyvų,ypač džiugu būtų jei tokiose vietose pavargėliai galėtų pabūti,pavalgyti,ir jiem atsirastų vietos

  2. Laukininkas

    O tą betoninį monstrą (Mordoro bažnyčią) galima gražiau apipavidalinti? Ar nori, kad žmonės maldos namus lankytų iš baimės?

    Reply
    • Anonimas

      apipavidalins – bus daug kryžių, o laimingi į Mallibu pakrante važiuoja ir tik dievobaimingi, maldos namus.

  3. Harmonija

    čia gal paslėpta reklama- patalpos nuomai ar religinis verslo centras? Bet gal projekto vadovė ar kokis zakrastijonas gali paaiškinti kam tie stoglangiai į dangų? Ar kad Dievulis matytų kaip parapijiečiai savo susirinkime balsuoja? Gal tada per maži? Bet, ar tada nepažeidžiamos mūsų gerbiamų parapijiečių privatumo teisės? O jei jau šis valcuotos blėkos sandėlys -„moderni architektūra” ir tai jau pradėsime statyti mieste, tai matyt ir Klasco sandėliai senamiestyje labai „moderni ir šiuolaikinė” smirdančios gumos architektūra. Viskas labai minimalistiška ir žiauriai „neišsišoka iš aplinkos”, kai aplinkinius visus daugiabučius renovuos ir blėkomis apkals, bet užtatai tikras „Uostamiesčio projektas”.

    Reply
  4. Anonimas

    na, atrodo nelabai kaip

    Reply
    • Marius

      Na man tai jaukiai atrodo,bent paveiksliuke

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Verslas

Tauralaukyje statys prekybos centrą su gydymo paskirties patalpomis

Projektuotojų vizualizacija Teritorijoje prie Pajūrio ir Akmenų gatvių, Tauralaukio kvartale, Klaipėdoje, projektuojamas dviejų aukštų su antstatu prekybos paskirties pastatas su ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Rekonstruos tik Santuokų rūmų aplinką, pačio pastato nelies

Klaipėdos savivaldybė siekia dar šiais metais rekonstruoti teritoriją prie  Santuokų rūmų, Stasio Šimkaus gatvėje. Tam jau ieško rangovų. O patys ...
2024-02-29
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

Senojo bravoro atgimimas: prasidėjo paskutinis etapas

Prieš septynerius metus ilgai apleistą senojo bravoro kompleksą, esantį tarp Herkaus Manto ir Šaulių gatvių, įsigiję klaipėdiečiai medikai Agnė ir ...
2023-05-15
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This