Svarbus postas Klaipėdos regione – senam pažįstamam (atnaujinta)

Politika, Svarbu

Neseniai įsteigtos Klaipėdos regiono plėtros tarybos administracijos direktoriumi tapo Valdas Pučkorius, kuris yra ne tik pirmasis asociacijos „Klaipėdos regionas“ vadovas, bet ir glaudžiai susijęs su konservatoriais.

V. Pučkorius (dešinėje) vadovaus Klaipėdos regiono plėtros tarybos administracijai, o V. Grubliauskas yra jos politinis vadovas. Lietuvos marketingo asociacijos nuotr.

Klaipėdos regiono plėtros taryba įsteigta pernai gruodį. Ją įsteigė visos septynios Klaipėdos apskrities savivaldybės. Tarybos kolegijos pirmininku išrinktas Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas, o jo pavaduotoju – Palangos meras konservatorius Šarūnas Vaitkus.

Klaipėdos regiono plėtros tarybos administracijos direktoriaus konkursą paskelbė Valstybės tarnybos departamentas, tačiau laimėtoją rinko komisija, sudaryta iš visų septynių apskrities savivaldybių atstovų.

Paraišką dalyvauti konkurse pateikė keturi dalyviai, tačiau jų buvo paprašyta patikslinti dokumentus. Tai padarė tik du pretendentai, kurie pakviesti dalyvauti ir paskutiniajame konkurso etape.

Jame geriau pasirodė ir konkursą laimėjo Valdas Pučkorius. Jis, komisijos sprendimu, surinko 8,4 balo, o antrasis pretendentas – 7,4.

„Matėsi, kad žmogus sugeba ne tik cituoti teisės aktus, bet ir mąstyti“, – laimėtoją „Atvirai Klaipėdai“ įvertino viena atrankos komisijos narė ir sekretorė Ona Malūkienė, dirbanti Skuodo rajono savivaldybėje.

V. Pučkorius buvo pirmasis asociacijos „Klaipėdos regionas“ vykdantysis direktorius, prieš tai jis dirbo Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos Strateginio planavimo ir investicijų skyriaus vedėju. V. Pučkorius yra buvęs ir Klaipėdos universiteto studentų sąjungos prezidentas. Pastaruosius kelerius metus jis dirbo privačiame sektoriuje, logistikos bendrovėje pardavimų vadovu. 2020 m. vasario pradžioje jis buvo išrinktas nepriklausomu uostamiesčio savivaldybės valdomo Klaipėdos autobusų parkas, o to paties mėnesio pabaigoje – ir kitos Klaipėdos savivaldybės įmonės „Gatvių apšvietimas” valdybos nariu,

2011 metais V. Pučkorius dalyvavo savivaldos rinkimuose. Į Klaipėdos rajono savivaldybės tarybą jis siekė patekti su konservatorių sąrašu, savo anketoje nurodė, kad yra Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų sąjungos narys.

Paklaustas, kokią įtaką konkurso rezultatams turėjo tai, kad V. Pučkorius yra susijęs su konservatoriais, Klaipėdos meras V. Grubliauskas tikino, kad šio žmogaus niekada net nėra klausęs apie partinius reikalus.

„V. Pučkorių pažįstu dar nuo tų laikų, kai jis vadovavo „Klaipėdos regionui“. Ir jokių politinių sąsajų čia nėra. Nebuvo taip, kad kas nors būtų kalbėjęs apie kažkokį politinį palaikymą. Aš politiniam fonui turiu labai stiprią alergiją ir būčiau priešingai sureagavęs, jei kas nors būtų bandęs subtiliai užsiminti apie palaikymą kandidatui. Komisijai dėl nugalėtojo net nebuvo abejonių, todėl tikrai nesvarbu, ar kregždės, ar gandrai, ar rožės, ar ereliai“, – kalbėjo V. Grubliauskas.

Naujojo Klaipėdos regiono plėtros tarybos administracijos direktoriaus alga prieš mokesčius bus apie 2000 eurų. Tikslią sumą turi nustatyti šios tarybos kolegija.

Pats V. Pučkorius teigė, kad šios pareigos jį sudomino dėl jau anksčiau įgytos patirties tiek „Klaipėdos regione“, tiek Klaipėdos rajono savivaldybės administracijoje.

„Funkcijos man pačiam yra gerai suprantamos ir manau, kad galiu būti naudingas. Darbų dažnai tikrai nekeičiu, versle dirbau šešerius metus, o tai yra netrumpai, tad pokyčių jau lyg ir norėjosi“, – kalbėjo V. Pučkorius.

Jis neneigė, jog yra Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų partijos narys.

„Partijoje esu, bet jokiuose rinkimuose nedalyvauju nuo 2011 metų“, – pabrėžė pašnekovas.

16 Comments

  1. jei kas paklaustų

    Kas didžiausias melagis Klaipėdoje, manau atsakymo ilgai nereiktų ieškoti.

    Reply
    • Anonimas

      tas, kieno naguciai i save lenkti

  2. Vida

    Kur tik Grubliauskas pasirodo-nieko gero nelauk. Kol tas ponas arenoje, nieko gero nelaukite.

    Reply
  3. modes draugas

    Pučkorius jau nuo studijų laikų yra geras tokio Modesto Vitkaus bičiulis. O Modestuko įtaka Grubliauskui jau seniai visiems žinoma. Ir apie šią draugystę mūsų meras tikrai žinojo. Tai kaip ir galai susiveda.

    Reply
    • Kursiokas

      Jojo jie kartu 88 metais melioracija Lžūu baigė, puikiai pamenu kaip kartu barake gerdavom 😀

  4. vtek

    Išrašas iš Pučkoriaus vtek.lt viešos deklaracijos
    Na štai alga nedidelė, bet mes sumokėsime visi už dalyvavimą valdybose, nes matai, ten po štukytę ir visai neblogai tada gaunasi. Grubliauskas vėl apsimelavo viešai. Kiek galima?
    Deklaruojantis asmuo VALDAS PUČKORIUS
    Ryšys
    Kieno ryšys Deklaruojančiojo Registracijos šalisLietuvos Respublika
    Juridinio asmens pavadinimas KLAIPĖDOS AUTOBUSŲ PARKAS UAB
    Juridinio asmens kodas 140033557
    Ryšio pobūdis Valdybos narys (653)
    Ryšio pradžios data 2020-02-04

    Ryšys
    Kieno ryšys Deklaruojančiojo
    Registracijos šalis Lietuvos Respublika
    Juridinio asmens pavadinimas GATVIŲ APŠVIETIMAS UAB
    Juridinio asmens kodas 140031353
    Ryšio pobūdis Valdybos narys (653)
    Ryšio pradžios data 2020-03-03

    Reply
    • Na nieko sau ....

      Kažkaip ponas meras jau atvirai meluoja ?

  5. Informacijai

    Netiesa, šis asmuo taip pat buvo paskirtas, kaip nepriklausomas atstovas į UAB Gatvių apšvietimas ir UAB Klaipėdos autobusų parkas valdybą. Meras kaip visada makaronus kabina visiems, kaip galima taip meluoti. Ar galima patikėti, kad šiam asmeniui patapus valdybos nariu meras nieko nežinojo? „Baikit, nemanau”.

    Reply
  6. Anonimas

    Ziurekit kad tik neisvogtu chebra!Grubliauskis kiek metu Grigeo nemate.Sr darytas zurnalistimis tyrimas is ko Grubliauskis praturtejo ?

    Reply
  7. Klaipėdietė

    Pagal šitą straipsnio pavadinimą, visa Klaipėda esame Grubliausko „seni pažįstami” 😀

    Reply
    • Anonimas

      Is kur pas Grubliauski turtai vestuvesr su triuba uzgrojo?

  8. Rasa

    O koks skirtumas kas dirbs? Svarbu kad žmogus supranta savo darbą ir dirba sąžiningai. O ar jis draugas metui ar priešas, tas mažiausia problema. Turi žmogus žinių, supranta šitą darbą, tai kokia čia bėda?! Mūsų žmonės labai pavydus, bet kartais pavydus ne vietoje ir ne laiku.

    Reply
    • Vladas

      Matosi, kad mažai susidūrusi su tokiais veikėjais.

  9. S

    Nu negali chebrantai nedirbti valdiškame darbe. Privačiame sektoriuje neužsibūna, nes ten reikia dirbti ir darbas pats savaime nenusidirba. O vat čia šūdą mali ir dar atlyginimą gauni 🙂

    Reply
  10. T

    Paskutinė kadenciją tai ir ardosi, savus visur kiša.

    Reply
  11. Nieko naujo

    Apsivemt galima nuo Grubliausko politikavimo ir nuolatinio savų protegavimo.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Pirtį reikėjo perduoti vaistininkams, o ne teismų vanojamam šoferiui*

„Gal galima būtų sujungti vaistines su pirtimi”, – šaipėsi Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narys Artūras Razbadauskas ketvirtadienį vykusio Klaipėdos valdžios ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Spyglys

Eksmeras užsigeidė atsivesdinti Sporto skyriaus vedėją*

„Tikiuosi, neateisime iki tokios stadijos, kad reikės prašyti administracijos direktoriaus, kad atvesdintų jus į virtualią komiteto posėdžio erdvę”, – taip ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This