Dėl „Pelenyno“ projekto – peticija su šešiais reikalavimais

Miestas, Svarbu

Klaipėdiečių pasmerkimo virtualioje erdvėje sulaukęs projektas „Pelenynas“, kuris pripažintas naujo kvartalo prie Jono kalnelio architektūrinio konkurso nugalėtoju, sulaukė dar vieno smūgio.

Šiuo metu renkami parašai po peticija, kuria reikalaujama, jog architektūrinio konkurso rezultatai būtų panaikinti, o kvartalo vystytojai viešai atsiprašytų klaipėdiečių.

Projektas „Pelenynas”. Projektuotojų vizualizacija

Reikalauja naujo konkurso

Peticija, pavadinta „Užkirskime kelią dar vienai tragedijai Klaipėdoje. Pelenynui – NE!!!“, patalpinta interneto svetainėje peticijos.lt.

Šią peticiją per kelias dienas pasirašė daugiau nei 100 žmonių. Peticija reikalaujama, kad būtų panaikintas architektūrinio konkurso vertinimo komisijos 2021-02-02 dienos sprendimas dėl konkurso nugalėtojo paskelbimo, būtų panaikinta esama konkurso vertinimo komisija, būtų paskelbtas naujas architektūrinis konkursas ir sudarytos vienodos sąlygos dalyvauti Lietuvos bei kitų šalių architektams, būtų sudaryta nauja konkurso vertinimo komisija, į kurios sudėtį būtų įtraukti suinteresuoti, tačiau kompetentingi asmenys, turintys ilgalaikę Klaipėdos miesto viziją bei gebantis ją suderinti su architektūriniais, moraliniais bei finansiniai rodikliais, kad naujajame balsavime 30 proc. balsavimo dalies atitektų miestiečių balsui skelbiant viešą balsavimą nepriklausomoje platformoje. Peticija taip pat reikalaujama viešo projekto „Bastionų namai“ vystytojų bei jų atstovo Donato Jurevičiaus atsiprašymo, skirto klaipėdiečiams, Klaipėdos miesto svečiams, konkurse dalyvavusiems architektų biurams atstovavusiems asmenims, bei visiems kitiems, kurie šioje istorijoje nukentėjo nuo verslininkų tyčinių bei netyčinių veiksmų.

Peticiją sukūrė klaipėdietis, nekilnojamojo turto plėtotojas Karolis Ananevas. Jis ketina imtis ir kitokių žingsnių, kad „Pelenyno“ projektas nebūtų realizuotas.

„Aš gyvenu prie šio planuojamo kvartalo, tą lauką matau pro savo balkoną. Ir labai laukiau, kada kvartalo vystymas prasidės, džiaugiausi, kai buvo paskelbtas architektūrinis konkursas, raginau visus pažįstamus čia žvalgytis pirkti butus. Kai buvo paskelbti konkurse dalyvaujantys projektai, atrodė, neįmanoma, kad „Pelenynas“ galėtų laimėti, nes atrodė, kad jis net neturėtų dalyvauti. O kai sužinojau konkurso rezultatus, kad „Pelenynas“ laimėjo, tikrai ištiko šokas. Iškart ėmiau svarstyti, kokių žingsnių reikia imtis, ką reikia daryti, kad šitam projektui būtų užkirstas kelias, nes jis yra akivaizdus miesto subjaurojimas“, – žodžių į vatą nevyniojo pašnekovas.

Uždarbis – klaipėdiečių sąskaita?

Jis pasakojo, kad nekilnojamojo turto srityje dirba apie 25 metus, todėl žino, ką reiškia architektūriniai konkursai.

„Taip, projektą eigoje galima patobulinti, bet juk svarbiausia pirminė koncepcija. Ir akivaizdu, jog pasirinktas pigiausias projektas. Investuotojai jau anksčiau skelbė, jog į visą kvartalą ketina investuoti 45 mln. eurų. Žadama pastatyti 60 tūkst. kvadratinių metrų ploto, o tai reiškia, kad vienas kvadratinis metras kainuoja 750 eurų. Tiesa, investicijų reikia ir parkingui, ir vaikų žaidimo aikštelėms, kitai infrastruktūrai, tad galime spėti, jog pastatyti vieną kvadratinį metrą gyvenamojo ploto kainuos apie 500 eurų. Rinkos kaina šioje vietoje pirkti butą prasideda nuo 1700 eurų už kvadratinį metrą ir šauna į viršų. Visoje Lietuvoje vystytojai nuo vieno kvadratinio metro uždirba 150-300 eurų, o išsirinkto „Pelenyno“ vystytojai sugalvojo uždirbti daugiau nei po 1000 eurų už kvadratinį metrą. Tai yra klaipėdiečių apiplėšimas, nes uždarbio siekiama kišant pigiausią daiktą ir bjaurojant miestą“, – konstatavo K. Ananevas.

Jis tvirtino, jog be sukurtos peticijos šiuo metu jis buria bendraminčių komandą, su kuria imsis kitų žingsnių, kad šalia Jono kalnelio „Pelenynas“ nebūtų statomas.

„Ieškosime įvairių kovos priemonių, teisinių būdų užginčyti konkurso rezultatus“, – teigė pašnekovas.

Projektas tobulintinas

„Atvira Klaipėda“ rašė, jog „Pelenyno“ projektą, kurį pateikė vilniečių bendrovė „Unitectus“, vadovaujama architekto Tauro Paulausko, architektūrinio konkurso nugalėtoju paskelbė vertinimo komisija, kurią sudarė Klaipėdos miesto savivaldybės atstovai Mantė Černiutė-Amšiejienė ir Kastytis Macijauskas, architektai Edmundas Andrijauskas, Linas Naujokaitis, Gintaras Čičiurka, Vilniaus savivaldybės atstovas Mindaugas Pakalnis, bendrovės „LEZ projektų valdymas“ direktorius Darius Juozapavičius ir Lietuvos nekilnojamojo turto plėtros asociacijos valdybos narys, UAB „Eriadas“ akcininkas Donatas Jurevičius.

„Atviros Klaipėdos“ žiniomis, visi komisijos nariai „Pelenynui” skyrė pirmąją vietą, išskyrus K. Macijauską, kuris šiam projektui skyrė trečiąją vietą.

„Nors konkurso laimėtojo projekte dar tobulintini fasadai, kvartalo kampų tūriniai sprendiniai bei antžeminio parkavimo sprendimai, daugiau erdvės atveriant pėstiesiems ir dviračiams, darbas pasižymi kokybiška urbanistine sąranga, masteliu ir proporcijomis. Aiškiai matoma dermė aplinkinio susiformavusio užstatymo aplinkoje, ko kitiems darbams pritrūko. Pateiktas aiškus ir gyvenimiškas erdvių išdėstymas – nuo gyvos viešosios erdvės su komercinėmis patalpomis upės krantinėje, iki jaukių kiemų gyventojams. Vidinė kvartalo erdvė atsiveria į būsimą Jono bažnyčios bokštą ir sklandžiai jungiasi į miesto dviračių takų sistemą“, – kvartalo vystytojų išplatintame pranešime spaudai apie konkurso rezultatus cituojama komisijos narė, Klaipėdos savivaldybės vyriausioji miesto architektė M. Černiutė-Amšiejienė.

Melavo visuomenei?

Pranešime spaudai pažymėta, jog prieš sprendimą priimant komisijai, specialiame „Bastionų namų“ tinklalapyje savo balsus galėjo atiduoti ir visuomenė.

„Visuomenės ir ekspertų nuomonės šįkart išsiskyrė. Galima pastebėti, kad žmonės neretai vertina darbus pagal jų išvaizdą ir gražias vizualizacijas, o architektai vertina pagal urbanistinius išdėstymus, sąsajas su miestu, įsiliejimą į miestą, kitus aspektus. Patrauklesniais vaizdais pasižymėję projektai sunkiai įgyvendinami ir jų architektūrinė išvaizda įgyvendinant neišvengiamai keistųsi, juolab dalis jų neatitinka teritorijos detaliojo plano“, – pranešime spaudai sakė projekto plėtotojų atstovas D. Jurevičius.

Beje, tame pačiame pranešime spaudai teigta, jog kiti konkurse dalyvavę projektai komisijos buvo atmesti dėl neatitikusių reikalavimų – aukštingumo apribojimų, išdėstymo, netinkamos architektūrinės išraiškos, neišbaigtumo ir kitų priežasčių.

„Taip išeina, kad konkurse dalyvavo, pasiūlymus rengė ir savo laiką gaišo 5 architektų biurai, kurie nei skaitė konkurso sąlygas, nei nagrinėjo detaliojo plano sprendinius, nei domėjosi aukštingumo reikalavimais, tik vienas „Pelenynas“ turėjo išminties suprasti tokią svarbią informaciją ir suprojektuoti tokį šedevrą bei nušluostyti nosis visiems konkurentams“, – ironizavo K. Ananevas.

Tiesa ta, jog vertinimo komisijos posėdžio protokole, kurį matė ir „Atviros Klaipėdos“ žurnalistė, galima perskaityti, kad komisijos nariai balsavo dėl trijų projektų, o ne vienbalsiai išrinko nugalėtoją, nes kiti darbai esą buvo atmesti. Daugiausia komisijos narių antrąją vieta skyrė projektui „Gluosnių aikštė“, o trečiąją – „New Town“.

PETICIJOS TEKSTAS

Klaipėdos miesto mere,

Klaipėdos miesto savivaldybe,

Klaipėdos miesto architektų sąjunga,

Šiaulių banko dukterine įmone „DIFF Invest“,

Šiaulių banko dukterine įmone „Eriadas“,

susijusi įmone „LEZ projektų valdymas“,

konkurso vertinimo komisija,

mes, žemiau pasirašiusieji, pažadame, kad neleisime tyčiotis iš Klaipėdos miesto, bei visais įmanomais būdais boikotuosime visus prie projekto „Pelenynas“ atsiradimo prisidedančius asmenis ir susijusias įmones nuo projektuotojų, iki statybinių medžiagų tiekėjų, iki nekilnojamojo turto agentūrų, kurios šį projektą reklamuotų bei pardavinėtų ir t. t. Taip pat išnaudosime visas teisines ir socialines priemones, padėsiančias užkirsti šiai dienai esantį rezultatą bei esamo rezultato tolimesnę eigą siekiant gauti statybą leidžiantį dokumentą.

Taip pat mes, žemiau pasirašiusieji, REIKALAUJAME, kad:

1. Būtų panaikintas konkurso vertinimo komisijos 2021-02-02 dienos sprendimas dėl konkurso nugalėtojo paskelbimo.

2. Būtų panaikinta esama konkurso vertinimo komisija.

3. Būtų paskelbtas naujas architektūrinis konkursas ir sudarytos vienodos sąlygos dalyvauti Lietuvos, bei kitų šalių architektams, kadangi turimomis žiniomis daugelis potencialių projekto dalyvių dalyvauti minėtame konkurse nenorėjo, nes turėjo vidinės informacijos apie tai, kad šis konkursas yra surežisuotas.

4. Būtų sudaryta nauja konkurso vertinimo komisija į kurios sudėtį būtų įtraukti suinteresuoti, tačiau kompetentingi asmenys, turintys ilgalaikę Klaipėdos miesto viziją, bei gebantis ją suderinti su architektūriniais, moraliniais bei finansiniai rodikliais.

5. Naujajame balsavime 30 % balsavimo dalies skirti miestiečių balsui skelbiant viešą balsavimą nepriklausomoje platformoje.

6. Viešo projekto vystytojų bei jų atstovo Donato Jurevičiaus atsiprašymo skirto Klaipėdiečiams, Klaipėdos miesto svečiams, konkurse dalyvavusiems architektų biurams atstovavusiems asmenims, bei visiems kitiems kurie šioje istorijoje nukentėjo nuo jūsų tyčinių bei netyčinių veiksmų.

43 Comments

  1. Antanaa

    Pirma vieta New Town.

    Reply
  2. Marius

    Viską nepagarba Klaipėdos senamiesčiui. Apgailėtinas projektas, neturintis bendro ryšio su buvusiu Memeliu.
    Tokius projektus galima vystyti priemiesčiuose, bet ne Klaipėdos centre!

    Reply
  3. Vilt

    Ar Perkūnkiemio maža Vilniuj, dar ir Klaipėdos senamiestį Perkūnkiemiu užstatysim.Nejaugi architektų biurai sugeba tik pigias stiklines dėžes prijektuoti, nebesvarbu nei miesto bendras architektūrinis vaizdas, nei istorija, nei sąsajos su senamiesčiu.Svarbu tik uždirbti pinigai?!

    Reply
  4. Kl

    Manau p.Ananevas puikus pvz. PAVYDO. http://www.rekvizitai lt siulau paziureti ,koks NT pletotojas.

    Reply
    • Viola da Gamba

      Nu, bet laimėjęs projektas tikrai atrodo gūdžiai……… kaip ir Muzikinis kitoje upės pusėje – sovietinis, pilkas ir …pigus visom prasmėm.

  5. wycka

    Pelenynas perpigus tokiai vietai, visi namai vienodi, visiška monotonija, apie kokį jaukumą ir gyvumą čia skiedžia kai sako „Pateiktas aiškus ir gyvenimiškas erdvių išdėstymas – nuo gyvos viešosios erdvės su komercinėmis patalpomis upės krantinėje, iki jaukių kiemų gyventojams”? Tik vienas projektas gali but jaukus ir gyvybingas tai – NewTown, kiti gi visiški liūdnos monotonijos įgyvendinimo užmačių planai. Vertintojai, kodėl natsižvelgiat į įvairovės kriterijus ir praleidžiat copy paste tokius projektus?

    Reply
  6. Klaipėdietis

    Klaipėdos senamiestis turi būti puoselėjamas, o ne darkomas ” Pelenais”.
    Logiška, kad investuotojai nori už mažiausias sanaudas gauti didžiausią pelną. Mes negalime leisti, kad tai būtų mūsų miesto įvaizdžio kaina.

    Reply
  7. Klaipėdis

    Besipriešinantiems belieka tik pereiti prie kitos- Stokholmo sindromo būsenos, klaipėdiečių nuomonė miesto valdantiesiems neįdomi. Ar katukai kada ataks ir atsikratys liberalais mieste? Abejoju.

    Reply
  8. Naivuoliai

    gelbėtojai. LEZas yra liberalų kūdikis ir jų valdomas iki šiol su paveldėjimo teisėmis dabar jau ir naujojo aplinkos ministro. Ar tik ne jis tuos švedų investuotojus ir LEZui prirodė? Ar LEZas dabar viską mieste statys? Nuo kada? Miesto meras – liberalas, Amšiejienę į vyr architektus paskyręs S.Budinas – Klaipėdos liberalų vadas ir kartu su E.Mantulova abu labai stengėsi, kad mieste normalių architektūrinių konkursų aplamai nebūtų ar bent juos organizuotų ne miestas, o tokie kaip Achemos, LEZai . Konkurso darbų vertinimo komisijos pirmininkas E.Andrijauskas visais laikas buvo ir yra liberalų prisislėpęs narys ir klapčiukas -pasistengė su liberalais, kad jo darbuotoja, ir ne ji viena tokia ten skyriuje, taptų miesto architekte. Ne už dyką jam siunčiami brangiausi didžiausi objektai. Mureika bambėjo, tai duris tyliai parodė. Tai ko jūs dabar norite? Viskas mieste kontroliuojama su vyriausiu miesto politinio biznio eismo reguliuotoju Grubliausku. Jam giliai dzin ta miesto architektūra. Kokį merą ir valdžią išsirinkome tą ir architektūroje turime.

    Reply
    • Anonimas

      Teisus tamsta.reik viska parduot kol mero kėdėj sėdi.tiek metu neuzuost grigeo na jo Tauralaukij nesmirdi dabar suaktyvėjusios statybos ir visa tai vyksta pandemijos metu t.y.kai smuksta ekonomika???

  9. Gyventojas

    Iki ko Klaipeda nusirito, net baisu, miesto beveik centras ir tokį griozdą grūsti. Plungeje, Gargzduose, Kretingoje gražesnius stato, gi ir žmonės nebėra durni, kad bet kokį Š už brangiai pirktų.

    Reply
    • Anonimas

      Investuotijai kazkokie psiaudo,neaiskios kompanijos,kuruoja lez,kazkoks keistas projektas..isvis ten turi buti viesa erdve o ne daugiabuciu kvartalas

  10. Smagumėlis

    pačio baisiausio, didžiausio, ką tik iškepto daugiabučio senamiestyje šalia istorinių pilies bastionų architektas E.Andrijauskas dabar ir viso kvartalo architektūros vertintojas. Aišku, kad sakys kad tokios nesąmonės Klaipėdos senamiesčiui, prie jo monstro labai dera. Gal dar ir pati architektė Amšiejienė ar jos vyrelis ir čia rankas prikišusi buvo. Tai kaip čia teigiamai nevertinsi. LEZas pats ką norėjo susipirko į komisiją ir ko čia stebėtis.

    Reply
    • Pelenius

      Labai gaila. Mere, ar Jus dirbate savo darba?

  11. Įdomu

    ar Lietuvos Architektų sąjunga, Lietuvos Architektų rūmai ir šį kartą pratylės išdidžiai deklaruodami ginantys viešą interesą ir stebėdami situaciją iš savo didybės bokšto? Ar šios vertinimo komisijos nariai nėra ir šių organizacijų nariai ir jiems negalioja profesinės etikos kodeksas? O gal tokių visuomeninių organizacijų jau Lietuvoje nebeliko ir visokie LEZai, uostai valdo Valstybę?

    Reply
  12. Priminimas

    Andrius parašė:
    2021-01-29 7:45
    Pažiūrėkit, kas projekto vystytojai ir iškart aišku bus, kad pasirinks kažkurį iš paskutinių dviejų….

    ATSAKYTI
    Avatarezys parašė:
    2021-01-29 9:18
    o jei nepasirinks, po 2 savaiciu cia atsiras Andriaus komentaras: “atsiprasau, klydau, nezinau apie ka rasau”? ?

    Reply
    • ezys

      Andriau ir ko jus is manes norite? 😀 gal nemokate skaityti? „JEI nepasirinks…” Bet jei norite vis tiek atsiprasyti niekas nedraudzia 😉

  13. Andrius

    O kur komentatorius Ežys?

    Reply
    • ezys

      ezys dar neapsisprende, nes siaip tai nei vienas projektas man nepatiko, ne to tikejausi sioje vietoje, o Pelenynas man buvo 3-4 vietoje tik, bet jei rinktis tarp sio projekto ir dykynes kuri dabar yra, tai geriau jau Pelenynas. Kita vertus, jei yra sansu kazkokiu, kad butu paskelbtas naujas konkursas, tai nuo to visi tik laimetu.

    • ezy

      Vargšas tu, ezy, su savo įžvalgomis. Kaip ir visad, praleidi progą savo nesąmonių į eterį neleisti…

    • ezys

      >>>ezy.
      Susigalvokit savo komentara, o ne svetimus vokit 😉 O ir kur nesamone, a?

  14. Miesto architektas

    po tokio skandalingo, surežisuoto spektaklio „konkursas” Klaipėdos miesto vyriausias architektas turi būti atleistas. Jei einantis šias pareigas ir tuo pačiu komisijos narys pats teigia, kad darbe „Pelenynas” – „…darbas pasižymi kokybiška urbanistine sąranga, masteliu ir proporcijomis. Aiškiai matoma dermė aplinkinio susiformavusio užstatymo aplinkoje, ko kitiems darbams pritrūko…” tai arba toks specialistas visiškai neturi kompetencijos arba tai visiškai korumpuotas valdininkas surežisuotame LEZ spektaklyje. Gal ta Amšiejienė visai ne architektė? Iš kur ji aplamai atsirado? Kas ją delegavo į šias atsakingas pareigas? Bet kuriuo atveju su naujomis statybomis miesto laukia liūdna ateitis ir miesto taryba turėtų tarti savo žodį įpareigodama G. Neniškį skubiai imtis atleidimo. Jei jam pačiam dar tai neaišku. Ar ir šį kartą miesto tarybos politikai kukliai vėl patylės ir pusdienį pliurps apie mėlynos vėliavos pirkimą?

    Reply
  15. Klaipediete

    Kada kas griaus Sulupes bendrabučius? Ten gyvenantys žmonės bijo kad tu bendrabučių balkonai nenukristų ant galvų. O be to, ten gyvas narkomanų ir samogonciku landynes. Atėjęs gyventi padorus žmogus į žvejybos uostą, bijo į gatvę išeiti. Vien narkomanai ir alkoholikai šliaužioja uzkampiais. Čigonų ir girtuoklių užkampis, senai griauti reikia tas landynes. O tvarkingus gyventojus kelti į normalius butus.

    Reply
  16. Danielius

    Tik New Town

    Reply
    • Danieliau,

      NEW TOWN net detalaus plano ir konkurso sąlygų neatitinka dėl aukštingumo.

    • Karolis In

      Abejoju, kad negalima tokių dalykų pataisyti. Čia buvo renkama koncepcija, visa kita derinama ir taisoma eigoj.

  17. Mindaugas

    Apgailetinas projektas!Neaišku ar laimėtų Pelenynas dvyliktokų tarpmiestiniame miesto vizijos konkurse:).Tikra gėda jeigu tik tokį palikimą paliksime ateities kartoms miesto centre.Duok dieve sveikatos žmogui kuris dar gali visa tai sustabdyti!

    Reply
  18. Vln

    Koks skirtumas ką stato? Niekam ta jūsų mirusi mužikų miestas neidomus. Kiek jūsų tikrų memelenderiu? Tai va. Todėl ir jūsų požiūris į miestą mužikiška, vartotojiškas. Todėl padorus žmonės vykstantys į Nidą ar Palanga stengiasi kuo greičiau pravažiuoti Klaipėdą. Jums bet kas gerai.

    Reply
    • na,

      Parašei vilnietišku žargonu. Tokie jūs ten visi – „padorūs žmonės”. Kultūra, ble…:)

    • Simona

      Aciu labai kad pravaziuojate. Klaipeda geriausias miestas Lietuvoje. Greit bus aukso amzius cia. Po 10 metu pamatysi visi cia nores gyventi, tik negales sau leisti. Protingi dabar perka, investuoja, kuriasi, nes laukia puikus laikai. O sis projektas tikrai baisus, turbut Vilnius itakojo kazkaip. Jus likit ten, lakstykit, o mes prie juros pagulesim, arba i Nida nuvaziuosim, o gal net i Nemuno delta, gal Smiltyne, gal i Karkle, Kursiu marias, Svencele, Ventes Ragas, Palanga praleisim, o gal i juru muzieju o gal…. Oi tiek pasirinkimo. O kiek dar bus. Tu nieko nezinai apie si miesta. Važiuokit i Palanga. Labai teisingai darot. Visas kaimas ten susirenka o mes cia su savais. Bye bye…

    • Anonimas

      Na tu ir pavarei.tai kokio velnio is savo portugalijos i Lietuva lendat?as visa gyvenima Klaipėdoj gyvenu ir tikrai myliu sava miesta butent miesta o ne tuos valdininkus velniai is kur privaziavusius kurie savo tikslais ispardavinėja musu miesta

  19. Simona

    Perziurejus konkurso siulymus taip pat pagalvojau kad pelenyno projektas net neturejo buti vienas is variantu, bet kai jis laimejo man taip pat ivyko šokas. Man net pilva susuko.

    Reply
  20. Pritariu

    Vertėtų įvertinti architektų komisijos kompetensiją … ir jos skonį…. gal galima pasikviesti į komisiją kokį įvertintą, pripažintą tarptautiniu mastu architektą. ? Visa Klaipėda tokių dėžučių senų ir naujų….

    Reply
  21. Klaipėdietis

    Nykus projektas. Dėžutės. Nesuprantu – nejaugi Klaipėdoje nėra daugiau kitų architektų nei E. Andrijauskas, kuris savo projektais tik darko Klaipėdą, o M. Černiūtė ilgą laiką dirbo jo kontoroje ir nenustebčiau, kad laimėjęs projektas – draugystės ryšių pagrindu arba pasenusi stagnavusi komisija…

    Reply
    • ezys

      tai, kad cia nei Andrijausko, nei Cerniutes projektas, kazka jus cia painiojat.

  22. šaunolis

    Pritariu Karoliui

    Reply
  23. Tomas

    Durnių laivas, o ne peticija. Karolis Ananevas? Kas jis per vystytojas ir kuo nusipelnęs Klaipėdai? Pasitelksiu nuvalkiotą frazę: pirmiau senamiestyje nugriaukite puse pastatų sovietmečio piktžaizdžių, vystytojai popieriuje. Su tokiu požiūriu turėsime dešimtmečiais stovinčias dykras arba dar blogiau – kokias tvoras kaip prie Baroti galerijos. Nepatenkintų atsiras visada bet kokiam projektui. O kad miesto administracija su šakalienėm, grubliauskais neveiksni, tai jau kokie 5 metai kaip aišku.

    Reply
    • Visa Valdzia Nusipelnusiems

      Siulau nusipelnusiems skirti premija o nenusipelnusius vyti i Gargzdus

  24. C7

    2 reikalavinai:
    1) Atšaukti visų iki šiol vykusių konkursų rezultatus, nes liko pralaimėjusių ir nuskriaustų dalyvių- ne visi laimėjo.
    2) Perduoti rajono projektavimą Klaipėdos bendruomenei, nes čia miesto centras, visi šį rajoną matys ir čia vaikščios. Tas pats galioja visiems sklypams Klaipėdos miesto centre.
    3) Legalizuokit pagaliau kanapes.

    Reply
    • tam C7

      Ir dar. Mažaraštį C7 perduoti specialistų, t.y. psichiatrų, priežiūrai.

    • O aš pasirašyčiau

      po C7 peticija 🙂 Mane jau vimdo nuo tų ” protingų žinančių kaip geriau ” , bet sugebančių tik peticiją surašyti 🙂 Ligoninės rekonstruoti negalima , namai netinka , miestą imasi dizaininti smilgomis bendruomenės vyriokas 🙂 Atsiprašyti :)))

  25. neringa

    tikrai nykiausias projektas. LabAI NULIŪDINO REZULTATAI. LABAI.

    Reply
  26. Nojus

    Smagu, kad tarp mūsų esama tokių, kaip Karolis- neabejingų miestui ir tokioj svarbioj miestui vietoje besipriešinančių Kvadratinių metrų fabriko statybai. Visai būtų atsakinga miestą suzonavus tokiose jautriose vietose visuomenės balsas būtų itin svarbus, atokesnėse vietose- mažiau svarbus, nes dabar nusipirkti, ir tikrai nebrangiai, bet kokią komisiją gali, kuri todėl ir pritars, nes to vystytojai nori. Nežalokime miesto šimtmečiams. Kai investuotojai turės pinigų kokybiškai architektūrai, mielai kviečiame.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Mums rašo

Bastionų namų barakai: ar atleisime sau?

Kas kartą leidžiantis prie Dangės Gluosnių skersgatviu širdis susitraukia į kumštį. Man einant Dangės link, kairėje, girdžiu skubančius darbininkus, matau ...
2024-01-16
Skaityti daugiau

Svarbu, Temos

Greitai sugebėjo tik nugriauti

Nors pernai birželį miesto politikams sprendžiant dėl sovietinių Skulptūrų parko paminklų demontavimo Savivaldybės administracijos atstovai tikino, kad bus siekiama kuo ...
2023-08-16
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Skulptūrų parko krepšinio aikštelė dar nepalaidota?

Pernai daliai miestiečių pasipiktinus, kad Klaipėdos savivaldybė Skulptūrų parko rekonstrukcijos metu nebeketina įrengti čia suprojektuotos naujos krepšinio aikštelės ir išlindus ...
2023-08-08
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This