Juodas katilinės dūmas – dėl mazuto

Miestas, Svarbu

Ketvirtadienį popiet „Facebook” grupėje „Švari pietinė Klaipėda” pasirodė nuotrauka su juodais Šilutės plente esančios AB „Klaipėdos energija” katilinės dūmais, kurią lydėjo klaipėdiečių klausimai, ką gi kūrena ši uostamiesčio savivaldybės valdoma įmonė.

„Klaipėdos energijos” generalinis direktorius Antanas Katinas „Atvirai Klaipėdai” aiškino, jog nuotraukoje užfiksuota situacija nebuvo kokia nors išskirtinė.

Julijos Abramovos-Zebinės/„Švari pietinė Klaipėda” nuotr.

„Įmonė yra įpareigota kaupti mazutą kaip alternatyvų kurą, jei sutriktų dujų tiekimas. Jis naudojamas tik esant tokiems dideliems šalčiams kaip dabar. Pagrindiniu kuru visada yra dujos ir biokuras. Deja, bet tokių technologinių momentų neišvengsi. Nuotraukoje užfiksuotu momentu buvo užkurtas mazutu vienas iš katilų. Situaciją galima palyginti su tuo momentu, kai techninės apžiūros metu dyzeliniam automobiliui iki galo reikia spausti greičio pedalą”, – sakė pašnekovas.

Jo teigimu, tokie dūmai galėjo sklisti apie 15-20 min.

Kartu įmonės vadovas akcentavo, kad minėtasis kaminas yra projektuotas kelis kartus didesniems pajėgumams deginti vien mazutą, tad tokių dūmų sklaida yra tokia, kad tikrai nepasiekia žemės.

17 Comments

  1. Pilietis

    SAVIVALDYBĖS ĮMONĖ!!! Juodi dūmai iš kamino, NUOTEKOS į marias, kaz kokios neaiškios cisternos šildomos LYPKIU katilinėje (LEZ teritorija) ir visa tai vyksta KLAIPĖDOS ENERGIJA ĮMONĖJE. Su A. Katino žinia…

    Reply
  2. Pensininkas.

    Jooo…, dūmai negerai, bet, gerbiamieji, negi jums nepasitaiko PIRSTELĖTI viešoje vietoje, susigėdijate, jei ką, o ir aplinkiniai dažniausiai supratingai nutyli, nerėkia, kad apsišikai, jooo..

    Reply
  3. DIEDAS

    Kvailyste didziausia kad dumai nesiekia zemes. Jie ka hal i kosmosa išskrenda?

    Reply
  4. Sd

    Kaip gali Klaipėdoje būti brankoausia šilumos kaina, iš didžiausių Lietuvos miestų? Turim dūmus leidžiančia katiline, turim pirmą LT šiukšlių kremettoriumą, o sąskaitos didžiausios?

    Reply
  5. Lina

    Jau trečia diena,kai visuomenės sveikatos specialistė draudžia vaikams eiti į lauką.Kietosios dalelės viršija normą 5 kartus.Ai,čia ne dėl pragaro katilų.

    Reply
  6. Dūminantas

    Tai jei dūmai nepasiekia žemės kam tada panašiuose kaminuose stato brangiai kainuojančius oro filtrus? Tolia logika varovaujatis filtrų apskritai nereikėtų užtektu aukšto kamino, kažkas čia netaip.

    Reply
    • ezys

      kazkas netaip su jusu logika 😉 Nebent automobilyje nesegit saugos dirzo, nes yra oro pagalves ir dar per raudona vaziuojat, nes stabdziai veikia 😉

    • Klaipedietis

      Ezy o tu straipsni skaitei iki galo?

  7. Gyventoja

    Negirk puodo jei katilas juodas!

    Reply
  8. Anonimas

    Seip reikėtų išrasti tokį miesto šildymą be jokių dūmų tai tada iš vis būtų pasaka

    Reply
    • Vaida

      Tada reiktu visas apie klaipedas gamyklas uzdaryti,nes jose tera filtrai kad jum balti dumai ruktu,be kvapo,bet realei nieko je nevalo,nulis tas juodas dumelis palyginus ka aplink klaipeda kiti kaminai užleidžia

  9. Klaipediete

    Jei atlaikė tuos laikus kai ėjo juodi dūmai tokie, kad važiuojant link miesto asfalto nesimatė, o čia jis dingsta ore, išsisklaido ir nelieka. Jis nebėra toks tarsus. Dabar Klaipėda daug švaresnė, kokia buvo sovietmečiu. Miestas labai susitvarkė atėjus mūsų merui, pasikeitė iš pagrindų. Isgrazejo mūsų miestas net užsieniečiai pastebi. Mūsų meras dėl miesto labai stengiasi, bet niekas nepasidaro pirštais spragtelejus. Miestiečiams galbūt taip ir norėtusi.

    Reply
    • ezys

      na as tikrai nesieciau to kas vyksta Klaipedoje su meru, ar vienas meras butu ar kitas yra daug svarbesniu veiksniu, kurie nulemia kaip miestas vystosi 😉 Nebent tai butu tokia isimtis kaip UAB „Druskininkai” 🙂

    • Rita

      Nekalbek nesamoniu tuomet miestas buvo swarus

    • To klaipedietei

      Nustok nuolat ne į temą rašinėti panegerikas miesto valdžiai ir kaip gražiai ji tvarko miestą. Nick’us kaitalioji, bet rašymo stilius išduoda.

  10. Anonimas

    Visa Klaipėda aprūkusi, suodina ir su nemaloniu kvapu.

    Reply
  11. Vaizdelis

    ne koks. Klaikoka ta Klaipėdėlė. Ir ne vien tik juodi, momentiniai dūmai.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Verslas

Senąją pirtį valdys transportininkai

Klaipėdos miesto taryba ketvirtadienį pritarė mero siūlymui reorganizuoti  UAB „Vildmina“, valdančią pirtį Trilapiop gatvėje, prijungiant ją prie savivaldybės bendrovės „Klaipėdos ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Verslas

Kovą - mažesnės sąskaitos už šildymą

AB „Klaipėdos energija“ skelbia jau paruošusi sąskaitas už kovo mėnesio šildymą, kurių dalis jau pasiekė uostamiesčio ir rajono gyventojus. Šių ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Aplinkosauga, Svarbu

Klaipėdoje - didelė tarša kietosioms dalelėmis (atnaujinta)

Uostamiestyje, Šilutės plente esanti taršos matavimo stotelė antradienį fiksuoja daugiau nei dvigubai didesnį už leistiną kietųjų dalelių kiekį ore, o ...
2024-04-02
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This