Išteisinta politikė A. Velykienė – vėl etikos sargų akiratyje

Politika, Svarbu

Etikos sargai yra priversti vėl nagrinėti Klaipėdos miesto tarybos narės Alinos Velykienės elgesį, nors prieš kelis mėnesius ją ir išteisino.

Klaipėdos miesto tarybos Etikos komisija dar vasarą sulaukė Klaipėdos mažųjų laivų savininkų asociacijos „Pajūrio laivai“ prezidento Algirdo Valentino skundo, jog politikė A. Velykienė jį apšmeižė, pažeidė garbę ir orumą.

Alina Velykienė ir Algirdas Valentinas. Martyno Vainoriaus nuotr.

„Rodydama į mane ir sakydama „šis ponas“, pareiškė, kad aš be leidimo ir nemokėdamas jokių mokesčių prie Klaipėdos muziejaus krantinės laikiau savo laivą“, – skunde rašė A. Valentinas.

Tokius žodžius A. Velykienė pasakė pernai liepos 20 dieną vykusiame jungtiniame Jūrinės kultūros koordinacinės tarybos ir Jūrinių bei vidaus vandenų reikalų komisijų posėdyje.

A. Velykienė Etikos komisijai pateikė įrodymus, jog A. Valentinas tikrai nemokėjo jokios rinkliavos už Pilies uostelyje, prie šiaurinės kurtinos esančios krantinės laikomus laivus, priklausančius asociacijai. Be to, ji aiškino, kad omenyje turėjo ne fizinį asmenį, o juridinį, nes A. Valentinas yra asociacijos vadovas.

A. Valentinas savo ruožtu pateikė įrodymus, kad turėjo leidimą laikyti laivus prie krantinės, rinkliavos dydžiai esą nebuvo nustatyti, todėl jos mokėti ir nereikėjo.

Keliuose posėdžiuose analizavę pateiktus dokumentus, išklausę abi puses, Etikos komisijos nariai nusprendė, jog A. Velykienė jokio pažeidimo nepadarė.

Tačiau tokį sprendimą A. Valentinas šiemet sausį apskundė Vyriausiajai tarnybinės etikos komisijai. Ji konstatavo, jog Etikos komisija tyrimą atliko neišsamiai, įvertino ne visas aplinkybes, todėl sprendimą panaikino ir įpareigojo A. Valentino skundą nagrinėti iš naujo.

Jis vėl buvo nagrinėjamas penktadienį vykusiame Etikos komisijos posėdyje, tačiau žurnalistams nesuteikta nuoroda prie jo prisijungti.

„Tiesiog turėjome atsiklausti abiejų pusių, ar jos neprieštarauja, kad posėdis būtų viešas, tokie komisijos nuostatai. Sutikimus gavome, tad kitas posėdis bus viešas“, – teigė Etikos komisijai šiuo klausimu pirmininkaujantis Kazys Bagdonas, nes nuolatinis komisijos pirmininkas Edmundas Kvederis nusišalino nuo šio klausimo svarstymo. Jie su A. Velykiene abu yra Liberalų sąjūdžio nariai.

„Emocijų buvo labai daug, todėl sprendimo šiandien (penktadienį – V. S.) nepriėmėme. Su komisijos nariais sutarėme, kad reikia atvėsti, dar kartą paanalizuoti visus dokumentus ir tada jau galutinai nuspręsime, ar A. Velykienė padarė pažeidimą“, – teigė K. Bagdonas.

A. Valentinas pageidauja, kad jį neva apšmeižusi politikė viešai paneigtų savo teiginius ir jo atsiprašytų.

4 Comments

  1. nuomonė

    Alina V. Yra viena netaktiškiausių politikių kokią teko matyti… nuolat įsivelia į konfliktus, nevaldo emocijų ir jau ne pirmą kartą įsivelia į panašau pobūdžio istorijas… panašu, jog ne paskutinį…

    Reply
  2. Klausimas

    o vicemero A. CESIULIO elgesį etikos komisija svarstys?

    Reply
    • Anonimas

      Netaktiska ponia,o tai kaip politikei minusas baisus,

  3. Velykinė

    Alina geriau suorganizuotu kokias premijas tiems žvejų laiveliams, kad jie aplamai dar mieste yra ir kad Dangės upę atplaukia. Ieško jie mat metų metais miesto jūrinio įvaizdžio. Tačiau, kaip ir visi savanaudžiai, menko išsilavinimo Klaipėdos liberalai, ji gina Atgimimo aikštės surogatinį laivelį, o tikrus, gyvus žvejus šmeiždama krapšto lauk iš miesto. Taip tokie politikai ir kuria mums „uostamiestį”. Tokia pat ir ta, pasigailėjimo ar geros šluotos verta- nukvakusi Jūrinės kultūros koordinacinė taryba. Nei minčių, nei įdėjų nei planų, bet natūralu – moliuskai prie valdžios prisisiurbę.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika, Svarbu

Arūną Tumą etikos sargai išteisino: interesų nesupainiojo?

Pats pripažinęs, kad yra suinteresuotas ir aktyviai dalyvavęs diskusijose dėl pagalvės mokesčio įvedimo, viešbučių verslą turintis  Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos ...
2024-04-05
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Vicemerę nuo etikos sargų išgelbėjo biurokratija

Tyrimas dėl Klaipėdos miesto savivaldybės vicemerės Linos Šukytės-Korsakės galimo Politikų elgesio kodekso pažeidimo ir pasisakymų „Facebook“ buvo nutrauktas, nes savivaldybės ...
2024-03-18
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Rusija ieško ir Klaipėdos politikų bei kultūros žmonių. Tarp jų - ir dabartinis meras

Rusija antradienį paskelbė Estijos ministrę pirmininkę Kają Kallas „ieškomu asmeniu“ ryšium su baudžiamąja byla, kurios turinys nebuvo atskleistas. Rusijos opozicinis ...
2024-02-13
Skaityti daugiau

NAUJAUSI STRAIPSNIAI

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This