KUL pristato leidinį onkologiniams pacientams

Sveikata

Klaipėdos universitetinės ligoninės (KUL) Onkologijos Chemoterapijos klinikos darbuotojai išleido pirmąjį kompleksines sveikatos priežiūros paslaugas pristatantį leidinį onkologiniams pacientams „Į asmenį orientuota kompleksinė pagalba“. Jis skirtas pacientams, kurie pirmą kartą kreipiasi į ligoninę dėl nustatytos onkologinės ligos gydymo.

Leidinyje pacientai ras glaustą informaciją apie pagrindinius sveikatos priežiūros ypatumus sergant vėžiu bei pagalbos galimybes įstaigoje.

„Į asmenį orientuota kompleksinė pagalba“ iniciatoriai ir autoriai: onkologijos chemoterapijos klinikos vadovas, gyd. onkologas-chemoterapeutas Alvydas Česas, onkologijos atvejo vadybininkė Samanta Savickaitė ir klinikinė psichologė Asta Libikienė.

Leidinio autoriai reiškia nuoširdžią padėką Ragelytei Neringai bei Viliūlienei Jurgitai ir kompanijai, atlikusiai spaustuvės darbus.

Onkologijoje – didžiulė pažanga

Onkologija didžiąja dalimi yra skubi pagalba, todėl pandemijos metu pacientų priėmimas Klaipėdos universitetinėje ligoninėje nebuvo sustabdytas. Ligoninės Onkologijos departamento padaliniai dirba be sustojimų: konsultuoja pacientus ambulatoriškai, dienos stacionare, gydo stacionaruose.

KUL – didžiausias onkologinių ligų gydymo centras Vakarų Lietuvoje, turi visas galimybes pasiūlyti aukščiausio lygio onkologines paslaugas ir suteikti visokeriopą pagalbą pacientams.

Čia teikiamas visų chirurginių paslaugų spektras – nuo pilvo, ginekologinės, neurochirurginės, plaučių, krūtinės ląstos navikų šalinimo iki minkštųjų audinių įvairiausių sarkomų gydymo. Įtraukiamos onkologijos chemoterapijos ir onkologijos radioterapijos paslaugos.

Gydymo įstaigoje veikia Molekulinės genetikos diagnostikos laboratorija, kurios patyrusių specialistų komanda vietoje greitai nustato visus reikalingus genetinių anomalijų, paveldimumo, vėžio formų žymenis ir tai leidžia parinkti gydymą kaip galima anksčiau. KUL  ligoninėje jau dešimt metų dirbama multidalykinės komandos principu, kai kiekvieno naujo paciento gydymą kartu aptaria terapinio, chirurginio profilio, genetikos, laboratorijos, radiologijos onkologijos specialistai.

„Šiuolaikinė onkologija yra nebe ta, kokia buvo prieš dvidešimt metų. Šiandien yra efektyvių priemonių tiek šalutinių reiškinių kontrolei, tiek tausojančioms ir rekonstrukcinėms operacijoms. Pavyzdžiui, operuojant krūties vėžį iškart atliekama ir krūties rekonstrukcija – kad moteris galėtų nedelsiant grįžti į gyvenimą. Yra pacienčių, kurios atvyksta iš kitų miestų ir renkasi gydytis KUL dėl to, kad vienoje vietoje gali gauti visą kompleksinę pagalbą“, – KUL pranešime cituojamas Onkologijos chemoterapijos skyriaus vedėjas A. Česas.

KUL onkologai pirmieji Lietuvoje pradėjo taikyti plaukų išsaugojimo technologiją ir šiandien retas pacientas nepaprašo šitos paslaugos. Kai po gydymo nenuslenka plaukai, žmogus gali gyventi psichologiškai ramesnį gyvenimą, taip išsaugoma jo savivertė.

Pasak medikų, vertinant pacientų psichologinę būseną jau pirmo vizito metu, kai dar net nėra onkologinės diagnozės, žmogui, jaučiančiam nerimą, suteikiama galimybė pasikonsultuoti su klinikiniu psichologu ar psichiatru. Psichologai pacientui padeda ne tik gydymo metu, bet ir po jo. Be to, šitokios pagalbos sulaukia ir jo artimieji.

Leidinį „Į asmenį orientuota kompleksinė pagalba“ rasite čia.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sveikata

Sėklidžių vėžys - pavojinga jaunų vyrų liga

Onkologinis susirgimas – diagnozė, kurią gali išgirsti ir jauni žmonės. Sėklidžių vėžys netgi vadinamas jaunų – 15-50 metų – vyrų ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Sveikata

Universiteto ligoninei talkina tarptautinis ekspertas

Klaipėdos universiteto ligoninė (KUL) ieško sprendimų, kaip trumpinti eiles ne tik gydytojų konsultacijoms, bet ir operacijoms. Siekdama maksimaliai išnaudoti operacines ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Sveikata

KUL - robotikos vedlys Lietuvos medicinoje

„Pacientai lengviau atsigauna po chirurginių robotinių operacijų lyginant su kito tipo operacijomis, anksčiau išvyksta iš ligoninės į namus ir pradeda ...
2024-02-01
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This