Kibernetiniai nusikaltėliai pasisavino dalies „CityBee“ klientų informaciją

Kriminalai ir nelaimės

Bendrovė „CityBee“ pranešė, jog pirmadienio popietę paaiškėjo, kad kibernetiniai nusikaltėliai forume paskelbė apie 110 tūkst. Lietuvoje registruotų „CityBee“ klientų informaciją. Duomenys, kurie buvo įkelti viename iš kibernetinių įsilaužėlių pamėgtų užsienio forumų, yra trijų metų senumo.

„Iš to, kas paskelbta ir ką nustatė kibernetinio saugumo ekspertai, matome, kad ribotam asmenų ratui tapo prieinami duomenys tų klientų, kurie „CityBee“ sistemoje užsiregistravo iki 2018 vasario 22 dienos“, – pranešime cituojamas „CityBee“ vadovas Kristijonas Kaikaris.

Paskelbti klientų vardai, pavardės ir asmens kodai, telefonų numeriai, elektroninio pašto adresai, gyvenamosios vietos adresai, vairuotojų pažymėjimo numeriai bei užkoduoti slaptažodžiai.

Gavusi informaciją apie neteisėtą duomenų paviešinimą „CityBee“ apie tai informavo Lietuvos policiją. Apie incidentą taip pat pranešama ir bendrovės klientams.

K. Kaikaris tikina, kad šis neteisėtas klientų duomenų paskelbimas nepadarys jokios įtakos „CityBee“ klientų paskyrų ar jų finansinių paslaugų saugumui.

„Klientų naudojami slaptažodžiai yra kruopščiai saugomi ir nebuvo paviešinti, o nuo šių metų sausio 1 d. įdiegta papildoma „CityBee“ programėlės apsaugos funkcija „Passcode“ garantuoja aukščiausio lygio mūsų klientų paskyrų apsaugą“, – teigia K. Kaikaris.

Jis taip pat aiškina, kad nusikaltėliai neturi jokios galimybės prieiti prie „CityBee“ klientų finansinių paslaugų, mat bendrovė nekaupia jokios informacijos susijusios su klientų mokėjimo būdais.

Antradienį policija pranešė, kad pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl pavogtų duomenų. Prašome žmonių nesusigundyti siūlymais įsigyti pagrobtus duomenis, o apie tokius siūlymus pranešti policijai per portalą www.epolicija.lt Taip pat prašoma nesidalinti ir neplatinti pavogtų duomenų ar nuorodų, kur juos galima įsigyti.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Nuomonės

Virtualus karas Ukrainoje prasidėjo anksčiau

Ilgam įsiminsime 2022 m. vasario 24 d. datą. Tai diena, kai Rusija įsiveržė į Ukrainą. Fiziškai taip, tačiau kibernetinės atakos ...
2022-03-08
Skaityti daugiau

Transportas

Nuomos ir „Mini“ kabrioletus

Bendrovė „CityBee“ skelbia savo automobilių parką papildžiusi 20 naujų „Mini“ kabrioletų, kurių dalį bus galima išsinuomoti ir Klaipėdoje. Tai yra ...
2019-06-17
Skaityti daugiau

Transportas

„CityBee“ nuomos ir elektroninius paspirtukus

Bendrovė „CityBee“ praneša, kad nuo kovo pradės teikti ir el. paspirtukų dalijimosi paslaugą. Ja naudotis bus galima ir Klaipėdos regione. ...
2019-02-28
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This