Klaipėdos universitetas pagaliau pardavė vieną iš nereikalingų pastatų

Švietimas

Klaipėdos universitetas (KU) pranešė, kad vasario 12-ąją nenaudojamo nekilnojamojo turto aukciono metu buvo parduotas vienas iš trijų objektų – pastatas Sportininkų g. 13 (buvęs Tęstinių studijų institutas), jo kiemo statiniai bei aikštelė.

Objektą už 1 914 300 Eur įsigijo UAB „Antante“, registruota Klaipėdoje. Aukcionui iš anksto buvo registruotas tik šis dalyvis, objekto kaina aukcione nepasikeitė.

Teigiama, kad gautos lėšos bus nukreiptos naujo studentų bendrabučio akademiniame miestelyje projektui rengti bei statybų pradžios darbams.

„Mūsų prioritetas – studijuojančiųjų Klaipėdos universitete gyvenimo sąlygų gerinimas. Dar šiemet norėtume, kad greta esamo naujo studentų bendrabučio pradėtų kilti dar vienas, 5-ių aukštų pastatas, kuriame būtų ne vien gyvenamosios patalpos, bet ir erdvės sportui, kitoms laisvalaikio veikloms. Įgyvendinus šį projektą, turėtume galimybę visus savo studentus apgyvendinti šiuolaikiško gyvenimo kokybės standartus atitinkančiuose bendrabučiuose universiteto miestelyje ir jaunimui nebereikėtų važinėtis po visą miestą“,- pranešime cituojamas KU rektorius prof. dr. Artūras Razbadauskas.

Teigiama, jog investuotojų susidomėjimo nestinga ir kitiems dviem iki šiol aukcionuose pirkėjų neradusiems KU priklausantiems nekilnojamojo turto objektams. Buvęs Socialinių mokslų fakultetas ir greta jo esantis buvusios valgyklos pastatas Minijos g. 153 ir buvusio bendrabučio pastatas su garažu Malūnininkų g. 4 įvertinti atitinkamai 1 738 000 Eur ir 1 354 500 Eur. Kol kas jų kainos mažinti neketinama, naujas aukcionas numatytas kovo 9 d.

2 Comments

  1. Pastaba

    Dar ir Sukileliu g.12 buvusi banko pastata turi. Sandra Urnikiene pasidomekite kas yra tokia ir viskas bus aisku, kas uz jos stovi ir kieno cia pinigai.

    Reply
  2. GM

    Gal gali kas nors paaiškinti, kaip UAB „Antantė”, kuri pagal rekvizitai.vz.lt turi tik vieną darbuotoją, kuriai taikomos VMI ir INVEGOS pagalbos nuo covid-19 priemonės, kuri 2019 m. turėjo 0-5000EUR pajamų, vienintelė dalyvavo aukcione ir sugebėjo nusipirkti pastatą už 2 limonus?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Švietimas

Pradeda veikti universiteto STEAM centras

Klaipėdos universitete (KU) oficialiai atidarytas metodinis STEAM centras. Tai pirmasis iš trijų Lietuvoje numatytų sukurti metodinių centrų. Jo komanda veiklą ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Sportas

Atnaujins dar dvi krepšinio aikšteles prie daugiabučių namų

Nors uostamiesčio daugiabučių namų kiemuose esama per 60 krepšinio aikštelių, savivaldybė pernai skyrė lėšų atsinaujinti tik dviem iš jų. Tiek pat ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

Aplinkosauga

Iš Žardės tvenkinio dingusią salą žada grąžinti atgal

„Ši sala, atkeliavusi į Žardės parko tvenkinį, tegul bus Klaipėdos universiteto dovana miestui artėjančio gimtadienio proga. Mums, kaip mokslo įstaigai, ...
2024-03-26
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This