Muitininkai sulaikė ratlankių klastotes – žala galėjo viršyti 2 milijonus eurų

Kriminalai ir nelaimės

Malkų įlankos jūrų uosto posto muitinės pareigūnams patikrinus konteineriuose atgabentus 1 136 Taivane pagamintus aliuminius ratlankius paaiškėjo, kad ant jų išlietas „AMG“ prekinis ženklas uždengtas lipduku LC WHEELS. Kilus įtarimui, kad galimai gabenamos klastotės, pareigūnai prekes sulaikė.

Apie nustatytą galimą prekės ženklo „AMG“ klastojimą buvo informuotas Vokietijos įmonės „Daimler AG“ atstovas. Jis patvirtino, kad sulaikytos prekės pažeidžia intelektinės nuosavybės teises ir pateikė prašymą jas sunaikinti. Remiantis atstovo pateiktais duomenimis, realizavus tokias prekes Europos Sąjungos rinkoje, prekės ženklo savininkui padaryta žala siektų 2 230 400 eurų.

Įgyvendinant Europos Parlamento ir Tarybos reglamentą į rinką nepatekusios prekių klastotės yra sunaikinamos. Administracinių nusižengimų kodeksas už svetimu prekės ženklu neteisėtai pažymėtų prekių laikymą ar gabenimą komerciniais tikslais numato baudą nuo 280 iki 600 eurų.

Pernai Klaipėdos teritorinės muitinės pareigūnai atliko 12 tyrimų dėl galimų intelektinės nuosavybės teisių pažeidimų, daugiausia dėl žaislų klastočių. Sunaikinta daugiau nei 39 300 suklastotų prekių. Jei šios prekės būtų patekusios į rinką ir realizuotos kaip originali produkcija, prekių ženklų savininkams padaryta žala viršytų 564 000 eurų.

1 Comment

  1. ratas

    nereikejo lipdyti ta zenkla ir butu viskas ok

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Verslas

Suklastotus „Rubiko kubus“ siuntėsi ir lietuviai, ir baltarusiai

Klaipėdos teritorinės muitinės pareigūnai eilinį kartą sulaikė per Klaipėdos uostą atgabentas žinomų žaislų klastotes. Šįkart pro muitininkų akis neprasprūdo „Rubiko ...
2023-07-29
Skaityti daugiau

Verslas

Suklastoti „Monopoliai“ Baltarusijos nepasieks

Klaipėdos teritorinės muitinės pareigūnai sulaikė iš Kinijos laivu atplukdytą 720 stalo žaidimų „Monopolis“ stalo žaidimų siuntą, turėjusią keliauti į Baltarusiją. ...
2023-05-30
Skaityti daugiau

Verslas

Muitininkai sustabdė žaislų klastočių kelionę

Klaipėdos teritorinės muitinės Malkų įlankos jūrų uosto poste patikrinus tranzitu į Baltarusiją gabenamą konteinerį su žaislais muitinės pareigūnams  kilo įtarimų, ...
2023-02-24
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This