Uostamiesčio bažnyčios jau laukia tikinčiųjų

Miestas

Lietuvos vyskupams pranešus, jog nuo vasario 17 d., trečiadienio, šalyje rekomenduojama atnaujinti viešas pamaldas bažnyčiose, Pelenų dieną gyvai sutikti tikinčiuosius ruošiasi ir uostamiesčio katalikų maldos namai.

Kalbinti bažnyčių atstovai tikino, jog per šv. Mišias bus laikomasi visų saugumo reikalavimų.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Pasak Marijos Taikos Karalienės parapijos referentės Godos Povilaitytės, Klaipėdos miesto savivaldybės 14 dienų pandeminiai rodikliai leidžia atnaujinti viešas pamaldas su griežtesniais ribojimais.

„Mūsų bažnyčioje prie viešų pamaldų grįšime vasario 17 d., trečiadienį. Tądien švenčiame Gavėnios pradžią – Pelenų dieną. Tam, kad išvengtume didesnių susibūrimų, šią dieną šv. Mišios bus aukojamos 8, 10, 12 ir 18 val. Bažnyčioje yra pažymėtos vietos, kur privaloma sėdėti, laikantis saugių atstumų. Prie visų įėjimų bei pačioje bažnyčioje bus išdėlioti rankų dezinfekciniai skysčiai, dalinamos apsauginės veido kaukės”, – sakė ji.

Pasak parapijos atstovės, žmonėms nuolat bus primenama laikytis visų saugumo reikalavimų, be to, kol kas dar nenutraukiamos ir kasdienės šv. Mišių transliacijos YouTube kanale.

Marijos Taikos Karalienės bažnyčioje šiokiadieniais pamaldos vyks, kaip įprasta, 8 ir 18 val., o sekmadieniais 8, 9, 10, 12 ir 18 val.

Pasitikti tikinčiuosius ruošiasi ir šiaurinėje miesto dalyje esanti šv. Kazimiero bažnyčia.

„Tai kaip ir visur, vyskupų jau paskelbta bendrai, pamaldos vyks, išlaikant visus tuos reikalavimus, kurie yra numatyti šio karantino metu”, – paklaustas apie pamaldų pradžią ir saugumo laikymąsi sakė šios bažnyčios klebonas Rolandas Karpavičius.

Jo teigimu, prie įėjimo į bažnyčią bus raštiškas įspėjimas tikintiesiems laikytis atstumų ir dėvėti kaukes, padėta dezinfekcinio skysčio.

Kad trečiadienį įprastu laiku laukia savo tikinčiųjų, patvirtino ir Kristaus Karaliaus bei šv. Juozapo Darbininko bažnyčių raštinėse. Pastarojoje bažnyčioje kasdien šv. Mišios vyks 8 ir 18 val., sekmadieniais – 8, 10, 12 ir 18 val.

Su kitų uostamiesčio maldos namų atstovais susisiekti nepavyko, į paklausimus el. paštu atsakymų nesulaukėme.

INFORMACIJA

Gavėnia – tai laikotarpis nuo Užgavėnių iki Velykų, skirtas Kristaus kančioms ir mirčiai už žmonių nuodėmes prisiminti. Gavėnios metu krikščionys laikosi intensyvesnio pasninko, dažniau meldžiasi, stengiasi atlikti daugiau gerų darbų, aukoti.

Gavėnia prasideda Pelenų diena. Visais metų penktadieniais tikintieji susilaiko nuo mėsiškų valgių, o gavėnios metu stengiasi maitintis paprasčiau, taip pat stengiamasi vengti didesnių pasilinksminimų. Katalikų Bažnyčioje gavėnios metu griežtai pasninkaujama dvi dienas: Pelenų dieną ir Didįjį penktadienį (prieš Velykas), kuomet ne tik susilaikoma nuo mėsos, bet ir valgoma kartą per dieną, o kitus du kartus tik užkandama.

Velykų data nustatoma pagal Mėnulio-Saulės kalendorių ir Vakarų bažnyčiose Velykos visada švenčiamos pirmąjį sekmadienį po pirmos pavasario (po pavasario lygiadienio) pilnaties. Šiais metais šv. Velykos bus švenčiamos balandžio 4-5 d.

2 Comments

  1. Marius

    Išsamus straipsnius,ačiū kad priminėte apie Gavėnia. Dėl vyresnio amžiaus žmonių gal truputį ir neramu,tikiuosi viskas praeis sėkmingai

    Reply
  2. Rimas

    Į sporto klubus tai negalima, nors ten dauguma jauni ir sveiki, o bažnyčias prašom, kur dauguma amžiuje ir užsikrėsti didesnės galimybės. Mūsų politikai begalviai.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Veidai

Pasaulyje populiaraus startuolio įkūrėjas dirba Klaipėdoje

„Klaipėda – ideali vieta gyventi ir kurti. Galima per keliolika minučių pasiekti darbo vietą ir susitelkti į savo veiklą. Arba ...
2021-06-10
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Kultūra

Monumentaliosios dailės ir vitražų paieškos - dar nebaigtos

Šiandien nacionalinį kultūros paveldą skaitmenina įvairios atminties institucijos – bibliotekos, muziejai, archyvai, įvairios mokslo ir kultūros įstaigos. Vis daugiau kultūrinės ...
2021-03-03
Skaityti daugiau

Mums rašo

Naujametinis klebono sveikinimas

Mielieji, Naujųjų metų šventė yra padėkos laikas. Įprasta liturgijoje Naujųjų išvakarėse giedoti padėkos himną Te Deum, kuriame apgiedama Dievo didybė ir ...
2020-12-31
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This