Kviečia moksleivius iš regionų mokytis kino

Švietimas

Medijų edukacijos ir tyrimų centras ,,Meno avilys” kartu su „Youngblood“ kino mokykla kviečia 16-18-mečius moksleivius iš įvairių Lietuvos regionų dalyvauti atrankoje į nemokamus kino kursus. Atranka vyks iki vasario pabaigos.

Nuotolinių užsiėmimų metu bus ne tik teoriškai supažindinama su kinu ir jo gamybos etapais, bet ir praktiškai kuriami filmai, taip pat tyrinėjamas jaunimo tapatumas, priklausymas bendruomenėms ir dialogų tarp jų mezgimas.

Idėja organizuoti kino kursus kilo medijų raštingumo skatinimo projekto „Dideli maži ekranai“ organizuotų kūrybinių dirbtuvių Lietuvos mokyklose metu. Jose aktyviai dalyvavo daug motyvuoto jaunimo, besidominčio kinu, tačiau savo miestelyje neturinčių kino būrelio. Ši tendencija itin išryškėjo bendraujant su moksleiviais už didmiesčių ribų.

Siekiant sumažinti šią atskirtį, bendradarbiaujant su „Youngblood“ kino mokykla, „Meno avilys“ nusprendė pasiūlyti 7 susitikimų kino kursą vyresnių klasių mokiniams, gyvenantiems regionuose ir turintiems mažiau galimybių.

Užsiėmimai vyks kovo 12 – balandžio 2 dienomis, antradieniais ir penktadieniais, 16 – 18 val., nuotolinių susitikimų platformoje ,,Zoom”. Kino kurso vadovas – režisierius Laurynas Bareiša. Savo patirtimi taip pat dalinsis režisierė ir scenaristė Marija Kavtaradzė, montažo režisierius Armas Rudaitis, garso režisierė Iveta Masevičiūtė. Galutinius darbus vertins operatorius ir režisierius Vytautas Katkus bei prodiuserė Klementina Remeikaitė.

Norintieji dalyvauti kino mokykloje iki vasario 28 d. imtinai turi užpildyti anketą ir nufilmuoti 1 minutės trukmės video apie tai, kokį filmą norėtų sukurti.

Vaizdo įrašus siųsti el. paštu labas@didelimaziekranai.lt . Atrankos rezultatai bus skelbiami kovo 3 dieną. Prioritetas teikiamas regioninei įvairovei.

Programa (paskaitos vyks antradieniais ir penktadieniais 16 – 18 val.)

1. Kovo 12 d. Susipažinimas.

2. Kovo 16 d. Scenarijaus teorija (istorija/tema).

3. Kovo 19 d. Vaizdas (kadruotė/stilistika). Idėjų aptarimas.

4. Kovo 23 d. Garsas ( įrašymas / garso postprodukcija). Vizualinio stiliaus aptarimas.

5. Kovo 26 d. Pasiruošimas filmavimui (lokacijos/dailė/kostiumai/grimas).

6. Kovo 29 d. Montažas

7. Balandžio 2 d. Peržiūra/aptarimas

Projektą finansuoja Lietuvos kultūros taryba.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This