Prie buvusio banko pastato – nauja odontologijos klinika

Svarbu, Verslas

Taikos prospekte, prie buvusio banko pastato, planuojamas naujas odontologijos klinikos pastatas. Dėl šių statybų reikės iškirsti septynis brandžius medžius, tačiau tiek pat ketinama ir atsodinti.

Naujas pastatas planuojamas Taikos pr. 22 esančiame sklype. Projektuotojų vizualizacija

Paviešintuose projektiniuose pasiūlymuose, kuriuos parengė projektavimo įmonė „A 405“ (projekto vadovas Gintaras Čičiurka) nurodoma, jog naujas odontologijos klinikos pastatas planuojamas Taikos pr. 22 esančiame 0,2115 ha ploto sklype, kurio naudojimo būdas yra visuomeninės paskirties teritorija.

Praėjusių metų pabaigoje buvo patvirtinta šio sklypo detaliojo plano korekcija.

„Anksčiau šiame sklype planuotas devynaukštis daugiabutis namas su požeminiu parkingu. Sklypo paskirtis pakeista į visuomeninės paskirties, kad būtų galima statyti odontologijos klinikos pastatą“, – „Atvirai Klaipėdai“ paaiškino G. Čičiurka.

Sklypas, kuriame planuojamos statybos, šiaurinėje pusėje ribojasi su teritorija, kurioje stovi trijų aukštų komercinės paskirties pastatas. Jis šiuo metu yra nenaudojamas, o prieš daugelį metų jame veikė tuometis „Hansabankas“.

Pietinėje pusėje sklypas ribojasi su Taikos pro. 24 teritorija, kurioje yra keturių aukštų administracinis pastatas.

Šiuo metu sklype, kuriame planuojamos statybos, auga 25 medžiai. Projektiniuose pasiūlymuose nurodoma, kad 7 medžiai bus pašalinti, 17 išsaugota, o vienas persodintas. Tarp numatomų kirsti medžių daugiausia yra brandžių liepų.

„Šalinami želdiniai numatyti dar detaliojo plano korekcijoje. Juos vietoje apžiūrėjo Klaipėdos miesto želdynų ir želdinių apsaugos ir priežiūros komisija. Planuojame pasodinti septynis naujus medžius, norėjome ir daugiau, tačiau komisija įvertino, kad tai nėra tikslinga, nes jie atsidurs senųjų medžių pavėsyje ir gali neprigyti. Anksčiau galiojusiame detaliajame plane, kuriuo buvo suplanuotas daugiabutis namas, buvo numatyta pašalinti dar daugiau medžių“, – teigė G. Čičiurka.

Projektiniuose pasiūlymuose rašoma, jog patekimas į sklypą, kuriame bus pastatyta odontologijos klinika, planuojamas esamu pravažiavimu iš Bijūnų gatvės. Iš jo suprojektuotas ir įvažiavimas į vakarinėje sklypo dalyje planuojamą 31 vietos automobilių stovėjimo aikštelę. Įvažiavimui į automobilių stovėjimo aikštelę suprojektuotas pakeliamas automatinis užtvaras.

Pagrindinis įėjimas į pastatą numatytas iš Taikos prospekte esančio pėsčiųjų tako.

Pats odontologijos klinikos pastatas bus keturių aukštų su sutapdintu stogu vienatūris statinys. Dalis ketvirto aukšto tūrio „iškirpta“, kur suprojektuotas eksploatuojamas stogas – terasa.

Planuojamo pastato aukštis – 15 metrų, o bendras plotas – 1745 kvadratiniai metrai.

Pastate planuojama registratūra, higienos, tyrimų, rentgeno kabinetai, laboratorija, odontologijos, fizioterapijos, gydytojų kabinetai, operacinė, palatos.

„Pastato architektūra ir tūrinis erdvinis sprendimas derinamas prie esamų pastatų Taikos pr. 22 ir 24. Prie pastato Taikos pr. 22 derinamas tūrinis sprendimas „iškandant“ dalį ketvirto aukšto, o projektuojamo pastato langų ritmika, horizontalumas derinamas prie pastato Taikos pr. 24. Pirmas aukštas suprojektuotas lengvas, „kabantis“, skaidrus su aklinomis baltos spalvos aliuminio kasetėmis Liberta 550, ant kurio „užmautas“ trijų aukštų tūris. Projektuojant odontologijos kliniką ypatingas dėmesys skiriamas naktiniam pastato apšvietimui. Tam panaudotos perforuotos ir perforuotos su pašvietimu aliuminio kasetės“, – rašoma projektiniuose pasiūlymuose.

Šio projekto užsakovas ir statytojas yra privatus fizinis asmuo. Paklaustas apie projekto realizavimą, G. Čičiurka vylėsi, jog šiemet pavyks gauti statybos leidimą.

„Bet šiais laikais planuoti procesus yra labai sudėtinga“, – konstatavo pašnekovas.

INFORMACIJA

Susipažinti su projektiniais pasiūlymais galima iki kovo 3 d. Bijūnų g. 8, Klaipėdoje, darbo dienomis 9 – 17 val.; iš anksto susitarus tel. (8 687) 84 612 arba internetinėje svetainėje https://www.klaipeda.lt/lt/savivaldybe/administracija/projektiniai-pasiulymai/223

Pasiūlymus teikti galima iki kovo 3 d. raštu adresu UAB „A 405“, Bijūnų g. 8, 91204 Klaipėda; el. p. gintaras@a405.lt

Viešas susirinkimas vyks kovo 3 d. 15 val. nuotoliniu būdu: https://zoom.us/j/2803075986?pwd=NDdnd0dEMVhSRDV3Y2JyZmlHT0o4dz09; ID: 280 307 5986, slaptažodis: 6pEB9L

11 Comments

  1. O.D.

    Norėjome šitoje vietoje įkurti didžiulį paramos centrą visiems , su visomis gydymo įstaigų paslaugomis ir prekybos tinklais su koncertų sale , saugykla , valgykla, kavine ,restoranu viršuje .Su vaikų laisvalaikio šiuolaikiško tobulėjimo centrais ir gydymo įstaiga su operacijų lazerio aparatų , kuris atlieka tikslias operacijas . Paramos centras visiems įmonėms , visokioms veikloms, sportui, grožiui, paprastiems ir visiems kam reikia paslaugos ,finansinės paramos , pradžiai , ar iškilus bėdoms . Koncertų salė turėjo būti su podiumu , kad galėtu vykti madų demonstracijos renginiai , vaikų filmavimo studijos dainų ar pasirodymų programos , juk tiek daug mes turime gabių žmonių Lietuvoje , galime kiekvienas palaikyti ir reklamuoti savus gabius žmones. Į Klaipėda su šiuo projektu būtumėm pritraukę daug turistų iš įvairių vietų , mums ši vieta labiausiai tiko , o dabar po trupini išdalins žemę aplink banką mes toje vietoje nieko nebegalėsime statyti . Vien pastato išvaizda turėjo būti aukščiausio lygio turistus traukianti . Stiklinė Karūna su žvaigžde. Norėjom šio projekto visi , Malaizijos Lietuviai, Ispanijos Lietuviai , Danijos Lietuviai, Vokietijos Lietuviai, Šiaurės Amerikos Lietuviai , Amerikos pietų Lietuviai , Anglijos Lietuviai , Airijos Lietuviai . mes visi nustebę , prašėme Klaipėdos m. , paramos tik projektui atlikti , liepė palaukti . Įdomu ko palaukti , kol žeme išpardavinės . Šaunu kad kuriasi naujas pastatas , pagyvins Klaipėdos miesto teritorija geros odontologijos mums reikia , nebus per daug , visiems vietos užteks. Labai gaila kad mūsų projektui neturėjo laiko . Dar turime viena vietą numatę Klaipėdos mieste . Kas palaiko mūsų projektą , prašom rašyti man asmeniškai . El. p. doolkaruna@gmail.com AČIŪ VISIEMS ,BŪKITE SVEIKI IR LAIMINGI . SU PAGARBA. O.D.

    Reply
  2. Pritariu Jo

    Kam dar naują bandūrą statyti, kai banko pastatas vaiduoklis stovi tiek metų tuščias. Sutvarkius jį drąsiai įsirengtų kokį tik nori centrą. Galų gale, padarytų pramogų centrą. Ar dabar jau žmones nebeturi kur dantų tvarkytis, pilna odontologinių.

    Reply
  3. Kad tik parduot

    Grūskit grūskit, automobilių nėra kur pasistatyt, o sklypus kiša kur tik gali …. avinai

    Reply
    • trala

      Išmok kojom naudotis.

  4. Stepas

    Visas miestas liko be jokios gamtos. Kur ziuri meras. Tenkinami tik verslininku interesai. Matyt atkatus gerus gauna. Kur be paziuresi statybos ir gamtos naikinimas

    Reply
    • verksniai

      Vėl verksmai dėl medžių. Idomu kiek žmonių dėl laiku nenukirstų medžių rytų Lietuvoje be elektros sedėjo po pūgos?

  5. Vardas

    Man tai tik įdomu ar privatus asmuo R. L. dalyvaus projekto svarstyme ir iš kur jis gavo sklypą šioje vietoje 😉

    Reply
    • Algimantas

      Vis tiek įdomu kas yra privatus asmuo

  6. Algimantas

    Įdomu,kas tas privatus asmuo?

    Reply
  7. Antanas

    kiek dar metu grozesimes Vingio pasazu?

    Reply
    • Jo

      O pastatas Taikos pr. 22 taip ir stovės nenaudojamas…

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Verslas

Tauralaukyje statys prekybos centrą su gydymo paskirties patalpomis

Projektuotojų vizualizacija Teritorijoje prie Pajūrio ir Akmenų gatvių, Tauralaukio kvartale, Klaipėdoje, projektuojamas dviejų aukštų su antstatu prekybos paskirties pastatas su ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Miestas

Baigė remontuoti Taikos prospekto šaligatvį

Klaipėdos savivaldybė skelbia, jog baigti šaligatvio nuo Sausio 15-osios g. iki Tiltų g. remonto darbai. Darbų metu įrengtas 2,5 m ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Transportas

Taikos prospekto eismo valdymas - neįveikiama užduotis?

Nors eismo valdymo sistemos modernizavimo vienoje iš pagrindinių Klaipėdos transporto ašių – Smiltelės g., Taikos prospekto, Tiltų, Herkaus Manto ir ...
2024-04-04
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This