Klaipėdoje – mokymai žurnalistams apie religijų ir įsitikinimų laisvę Lietuvoje

Mums rašo

Jolanta Beniušytė, LŽS Klaipėdos apskrities skyriaus pirmininkė
2021-02-23

Komentarų: 0

Vasario 24 ir kovo 3 dienomis (trečiadieniais, nuo 14. 30 iki 18 val.) Zoom platformoje vyks mokymai Klaipėdos regiono žiniasklaidos atstovams „Religijų ir įsitikinimų laisvė Lietuvoje ir žiniasklaida“.

Kviečiame aktyviai dalyvauti mokymuose ir užsiregistruoti šiuo adresu (prieš renginį dalyviams bus atsiųsta prisijungimo nuoroda).  

Vasario 24 d. mokymų metu bus aptarta religijų ir tikėjimų įvairovė, religinės diskriminacijos problema bei jos socioistorinės ištakos, religinių mažumų teisinė padėtis, religinė propaganda, tikėjimo laisvė ir objektyvumas žiniasklaidoje, analizuojami konkretūs atvejai ir atliekamos praktinės užduotys.

Kovo 3 d. mokymuose bus analizuojama, kokį vaidmenį turi žiniasklaida visuomenės nariams mėginant suvokti ir vertinti įvairias tiek gerai pažįstamas, tiek mažai žinomas įvairias religines bendruomenes, naująsias religijas ir dvasines grupes, taip pat kaip veikia vizualine žurnalistika perteikiant religijos temas, aptariami Lietuvos žiniasklaidoje dominuojantys žurnalistiniai ir kiti turinio žanrai, kuriais bandoma perteikti religines, tikėjimo temas. Šiame kontekste bus pateikiami etikos standartų principai ir ieškoma jų sąsajų su religiniu turiniu žiniasklaidoje.

Projekto partneriai – Naujųjų religijų tyrimų ir informacijos centras (NRTIC) ir Lietuvos žurnalistų sąjunga (LŽS) tikisi, jog didesnė informacijos sklaida įvairiose visuomenės grupėse apie religinę įvairovę ir religijos laisvę paskatins kritišką visuomenės požiūrį į religinių mažumų stigmatizavimą, neigiamų „etikečių“ klijavimą, atsiras daugiau prielaidų suprasti ir toleruoti žmonių teisę išpažinti įvairias religijas, turėti skirtingus įsitikinimus.

Projektas finansuojamas Europos ekonominės erdvės (EEE) finansinio mechanizmo lėšomis per Aktyvių piliečių fondą, prisidedant Friedricho Eberto fondui.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

„Atvirai Klaipėdai" - Metų praradimo nominacija

Po dvejų metų pertraukos į tradicinę gegužės pradžią sugrįžusi uostamiesčio žurnalistų šventė ŽENIA šeštadienio vakarą jau 23-čią kartą sukvietė miesto ...
2023-05-06
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Miestas

Klaipėdos žurnalistams 21-ą kartą išdalinti apdovanojimai „ŽENIA“

Klaipėdos žurnalistų bendruomenė savaitgalį rinkosi į „ŽENIA” ceremoniją – žurnalisto entuziasto nepriklausomo informatoriaus apdovanojimus. Apdovanojimai, kuriuose pažymimi ryškiausi metų įvykiai ...
2021-09-20
Skaityti daugiau

Regionas

Klaipėdos apskrities žurnalistams ir toliau vadovaus Jolanta Beniušytė

Penktadienio vakare įvyko Lietuvos žurnalistų sąjungos (LŽS) Klaipėdos apskrities skyriaus ataskaitintis-rinkiminis susirinkimas. Jame dalyvavo LŽS pirmininko pavaduotojas Dariaus Lukoševičius, pasidžiaugęs ...
2021-06-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This