Liepojos gatvėje – naujas greičio matuoklis

Svarbu, Transportas

Siekiant sutramdyti greitį viršijančius vairuotojus ir apsaugoti pėsčiuosius, Liepojos gatvėje bus sumontuotas naujas greičio matuoklis. Jis fiksuos pažeidėjus abejomis kryptimis – tiek Kalotės link, tiek miesto centro link.

Liepojos gatvėje bus pastatytas naujas išmanusis greičio matuoklis. Asociatyvi Martyno Vainoriaus nuotr.

Tokiam Klaipėdos apskrities Kelių policijos tarnybos siūlymui antradienį pritarė Klaipėdos savivaldybės Eismo saugumo komisija.

Nuspręsta, jog naujas greičio matuoklis bus įrengtas prie pėsčiųjų perėjos, kuria Liepojos gatvę kerta žmonės, ateidami Šviesos gatve.

Anot Klaipėdos apskrities Kelių policijos tarnybos viršininko Mindaugo Džermeikos, analizuojant eismo saugumo situaciją Klaipėdoje, nustatyta, jog Liepojos gatvės ruožas tarp P. Lideikio ir Girininkijos gatvių yra itin nesaugus. Per pastaruosius penkerius metus jame įvyko 11 įskaitinių avarijų, kuriose buvo sužaloti žmonės. Per tuos metus žuvo vienas pėsčiasis.

Greičio matuokliai šiuo metu veikė Liepojos gatvės dalyje, prie kurios dabar jau baigiamas statyti „Lidl“ prekybos centras.

„Šioje vietoje jau atsirado iškiliosios perėjos, fiziškai nebeįmanoma viršyti greičio, tad matuokliai nebeteko prasmės. Su Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriumi jau kalbėjome, kad šiuos matuoklius reikėtų demontuoti. Visa problematika persikėlė į Liepojos gatvės ruožą tarp Girininkijos ir P. Lideikio gatvių. Čia jau ne katą statėme trikojus, todėl tikrai žinome, kad vairuotojai viršija greitį. Pravažiavę esamą greičio matuoklį, jie padidina greitį, galvodami, kad tai yra saugu, kad niekas nevaikšto, O šiame ruože yra trys nereguliuojamos pėsčiųjų perėjos. Taip ir žūsta ar yra sužalojami asmenys“, – dėmesį atkreipė M. Džermeika.

Jo siūlymu, kol kas geriausias būdas spręsti problemą yra įrengti išmanųjį stacionarų greičio matuoklį, kuris fiksuotų automobilių greitį abejomis kryptimis. „Tas matuoklis veiktų ir prevenciškai, ir užfiksuotų pažeidėjus. Taip per laiką vairuotojų greitis sumažėtų ir mus nereikėtų įsikišti, statyti trikojus. Nes realiai dabar vos ne nuolatinį postą reikėtų įrengti“, – kalbėjo M. Džermeika.

Jis tvirtino, kad optimaliausia vieta naujajam greičio matuokliui yra vidurinioji šio Liepojos gatvės ruožo perėja.

Eismo saugumo komisijos nariai vienbalsiai ir pritarė, kad šioje vietoje atsirastų naujas greičio matuoklis.

2 Comments

  1. Virginijus

    Manau visi supranta , nuimam žalias korteles , prikuriam dirbtiniu kamsčiu ir nusiperkam nešiojamu greičio matuokliu ? legalus valstybinis bizniukas . Man tik įdomu ka valstybe daro su surinktu baudu pinigeliais ?

    Reply
  2. vairuotojas

    nesuprantu kam mest tokius pinigus ir pirkti matuoklius, trikojus, geriau visai neremontuolit gatvių ir sliausim visi kaip sliekai.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Transportas

Dėl padėties Teatro gatvėje - revoliucinės nuotaikos

„Arba kavinėms leidimus atimti – daryti revoliuciją”, – gynė Klaipėdos vicemeras Algirdas Kamarauskas savivaldybės sprendimą Teatro gatvėje leisti automobilius statyti ...
2024-04-09
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Nauji daugiabučiai: kaimynai nuogąstauja dėl eismo sprendimų

Verslo planus taip ir nepradėtos eksploatuoti vandentiekio siurblinės vietoje Kretingos gatvėje statyti daugiabučius kaimynai sako sveikinantys, tačiau jiems didelį nerimą ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Svarbu, Transportas

Po dar vienos žūties avaringiausioje sankryžoje - draudimai

Vasario pabaigoje žuvus vairuotojai, o praėjusią savaitę avarijoje sužeidus nepilnametę, Eismo saugumo komisija Sausio 15-osios ir Rumpiškių gatvių sankryžoje rekomenduoja ...
2024-03-05
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This